Make Up Șevalet – designul românesc de produs

Scris de Luxury
Publicat la data de: 29-11-2016

în: News & Features

Make-Up Șevalet este o masă de toaletă inovatoare, inspirată de forma unui șevalet. Acest produs creează o zonă de înfrumusețare ce îmbină depozitarea eficientă pentru bijuterii și cosmetice cu partea estetică, funcționând și ca obiect decorativ.

Pentru a-și continua dezvoltarea și a ajunge în cât mai multe case, Make Up Șevalet se află până pe 14 decembrie într-o campanie de crowdfunding.

Pentru a-și continua traseul și a putea fi fabricat în serie, optimizându-și astfel costurile, Make-Up Șevalet poate fi susținut cu o donație simbolică sau chiar printr-o comandă – primii 2 cumpărători beneficiază de prețul special de 570 euro.

make-up-sevalet-2

Povestea Make Up Șevalet a început în 2014 la un workshop de design de produs, în cadrul căruia creatarea, Alina Ilie, a fost provocată să îmbine un șevalet, o oglindă și o paletă pentru mixarea culorilor într-o amenajare de interior în stil modern. Primul prototip l-a făcut împreună cu tatăl ei, într-o formă care avea să se stilizeze de-a lungul timpului. Au urmat 4 modele, fiecare contribuind la îmbunătățirea și optimizarea designului său final. 

De-a lungul timpului, produsul a fost expus la expoziția de design românesc Delta Studio Design EXPO, atât în 2015 cât și în 2016, și în cadrul magazinului Dizainar. 

make-up-sevalet-3

make-up-sevalet-4

Deși conceptul a demarat de la un joc de creativitate, ideea Make-Up Sevaletului s-a transformat într-un produs complex. Make-Up Șevalet este realizat din lemn de pin și MDF, fiind finisat cu vopseluri eco-friendly. Atenția la detaliu în ceea ce privește designul, materialele folosite și modul de lucru sunt menite să evidențieze textura natur a lemnului. Co-autorul proiectului este Eduard Spiridon, la rândul lui pasionat de design de obiect și mobilier.

Make Up Șevalet se adresează femeilor, care au nevoie de zone eficient compartimentate pentru a-și depozita bijuteriile, produsele cosmetice și tot arsenalul de înfrumusețare, dar și bărbaților care constată că obiectele partenerei le invadează prea mult din spațiul personal. 

make-up-sevalet-1    make-up-sevalet-5

Make-Up Șevalet se integrează cu ușurință într-un ambient modern dar și clasic, ocupând un spațiu redus și având un design aerisit și optim. Un detaliu deosebit este că oglinda transformă portretul reflectat într-un tablou contemporan, iar rama cu oglindă ascunde acum o zonă de depozitare eficient compartimentată.Textura lemnului, picioarele curbate, aspectul delicat însă rezistent, creează contextul ideal pentru zona personală de beauty, după care tânjește orice femeie. De asemenea, obiectul se potrivește și în studiourile Make-Up Artiștilor sau Fotografilor.

make-up-sevalet-6 make-up-sevalet-in-2015-1 make-up-sevalet-in-2015-2 make-up-sevalet-la-delta-studio-design-expo-2016