Colecția Moët & Chandon Grand Vintage Champagnes vândută la licitație

Scris de Luxury
Publicat la data de: 31-01-2014

în: News & Features

CDR 564Colecția Moët & Chandon Grand Vintage Champagnes, ce datează din anul 1914, a fost vândută la licitație, la Sotheby’s Londra, pentru suma de 147.333 lire sterline. În cadrul licitației au fost prezentate 74 de loturi nemaivăzute până acum, ce includ 270 de sticle în onoarea aniversării a 270 de ani de Moët & Chandon, plus 174 de sticle Magnum care celebrează fondarea casei în anul 1743.

Directorul Moët & Chandon, Benoît Gouez, și Serena Sutcliffe din partea Sotheby’s au lucrat îndeaproape pentru a alege cele mai bune sticle ce urmau a fi scoase la licitație.

„Este pentru prima oară când am pus laolaltă o astfel de selecție”, explică Gouez. „Vreau să arăt că șampaniile vintage sunt și niște vinuri bune, iar faptul că au prezentat atât de mult interes în cadrul acestei licitații demonstrează că din ce în ce mai mulți colecționari înțeleg acest aspect”.

Serena Sutcliffe completează: „Colecția Moët & Chandon Grand Vintage Champagnes 1914 reprezintă o șampanie extraordinară, atât istorică, cât și glorioasă ca gust, și suntem încântați că prețul a reflectat strălucirea acestui vin”.