Jaguar a lansat I-PACE, primul model electric al mărcii

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-11-2016

în: News

Jaguar a prezentat, în premieră, primul model electric din istoria mărcii. „Conceptul I-PACE este o abordare complet diferită a ideii de vehicul electric. Acesta reprezintă generația următoare de vehicule electrice. Un design incitant și progresist – o combinație între calitățile specifice Jaguar, detalii premium, elegante și calitatea fabricației britanice” declară Ian Callum, Director de design, Jaguar.

jaguar-i-pace

Profilul conceptului I-PACE are mai multe elemente în comun cu supercarul C-X75, cu motor central, decât cu SUV-urile convenționale. Proporţia cabinei avansate, linia dinamică, curbura aripilor față, aspectul robust al pasajelor de roată spate și jantele mari, sportive, subliniază acest lucru. Și totuși, dimensiunile generale ale conceptului I-PACE nu sunt mai mari decât cele ale unui SUV de clasă medie. Ampatamentul de 2.990 mm creează un interior generos, cu un spațiu pentru pasagerii din spate, specific SUV-urilor de clasă mare și limuzinelor de lux. Conceptul I-PACE cu 5 locuri este o dovadă clară a planurilor Jaguar privind modelul de serie, cu design avangardist, care pornește de la un habitaclu spațios și primitor. De asemenea, acesta etalează îmbinarea de tehnologii inovatoare și materiale tradiționale, care întruchipează viziunea Jaguar privind vehiculele de lux cu propulsie electrică. În plus, conceptul I-PACE demonstrează cât de mult spațiu interior oferă designul cu cabină avansată și grupul motopropulsor electric Jaguar.

 jaguar-i-pace_interior 

Conceptul I-PACE prezintă noua abordare Jaguar privind interfața intuitivă a comenzilor, în stilul cabinei de pilotaj, întâlnită la aeronave. Filosofia de design pune accent pe amplasarea ergonomică a comenzilor și pe tehnologia care presupune implicarea șoferului. Conceptul I-PACE oferă performanțele dinamice și răspunsul pentru care este renumit un Jaguar. În acest scop, este echipat cu motoare electrice pe punțile față și spate. Jaguar F-PACE stabilește standardul in clasa lui, în ceea ce privește comportamentul rutier echilibrat, manevrabilitatea și rafinamentul, iar conceptul I-PACE va face același lucru. Designul sofisticat al suspensiei, avantajele unui centru de greutate coborât și încorporarea experienței acumulate în dezvoltarea modelelor F-TYPE și F-PACE vor evidenția clar conceptul I-PACE, față de toate celelalte vehicule electrice. Modelul va fi disponibil din a doua jumătate a anului 2018.

www.jaguar.ro

jaguar-i-pace_spate

Energy Expo 10-13 octombrie