The Charles – Un tur privat al New York-ului

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-11-2014

în: Art & Design

1355-First-Avenue-The-Charles-Upper-East-Side-Condominium-Manhattan-New-York-NY-10021-05

Atunci când spațiul personal nu are limite și alegi să fii înconjurat de lucruri frumoase și mai ales de priveliștea orașului preferat, nu rămâne decât să te bucuri de atmosfera pe care ți-o oferă impunatoarea clădire The Charles.

Luxul este un “modus vivendi”, iar atunci când de pe propria canapea poți vedea orice parte a New York-ului doar printr-o simplă întoarcere a capului, înseamnă că ai înțeles conceptul unei vieti luxuriante.

Vă invităm să explorați detaliile unei proprietați destinse, care curprinde o colecție limitată de reședințe private fiind rezultatul unei colaborări excepționale dintre biroul de design interior, David Collins Studio și casa de arhitectură și urbanism rezidențial, Ismael Levya.

Situată în cea mai buna zonă a orasului care nu doarme niciodată, Upper East Side (1355 First Avenue), clădirea cu fatadă integral vitrată care urmează să-și deschidă porțile la sfârșitul anului 2014 este alcatuită din 32 de etaje și un număr similar de reședințe. Incepând cu etajul 3 pana la 30, fiecare nivel este destinat unui apartament de aproximativ 338 mp, iar ultimele două sunt bineințeles dedicate apartamentelor Penthouse cu două terase impresionante.

Dacă arhitectul Ismael Levya a gândit clădirea într-o interpretare clasică, cu linii curate, spații proporționale și atenție la detalii, directorul artistic al David Collins Studio, Simon Rawlings, și-a imaginat interiorul transparent și luminat natural, fară a obstrucționa vederea către Central Park.

the_charles_1355_1st_ave_condos

Eleganța europeană este întruchipată la rândul ei prin nuanțe neutre de lavandă, bleu și gri, păstrând în același timp accente de auriu și argintiu. “Pentru The Charles, am avut tendinta să alegem materialele bazându-ne pe aspectul estetic, pe compatibilitate și bineințeles durabilitate. Materialele folosite reprezintă un mix de culori clasice, iar aspectul marmurei, a pietrelor și a tâmplariei sunt de asemenea asociate cu arhitectura europeană clasică”, spune însuși David Collins.

Bineînțeles, fiecare reședință prezintă multiple servicii cum ar fi lift privat, dressing, patru băi echipate cu marmură Bianco Dolomiti, uși personalizate din lemn cu inserții de metal și sticlă, accesorii polișate cu crom Lefroy Brooks, sistem central HVAC, încălzire radiantă, accesorii Valli&Valli, pereți cortina și multe altele.

În ciuda prețului exorbitant de 6 milioane de dolari pentru un spațiu de 338 mp, (adică aproximativ 4.343.000 euro), mai sunt puține reședințe care încă își asteaptă proprietarii. Proiectul dezvoltat de către Bluerock Real Estate și Victor Homes s-a dovedit a avea un real succes printre cei care apreciază cu adevarat luxul și bunul gust.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.charlesnyc.com.


ledaean-architecture-charles-08-tc-kitchen-view-1ledaean-architecture-charles-09-tc-kitchen-view-2