Soluția împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice este la Romvac

Scris de Luxury
Publicat la data de: 17-10-2019

în: Beauty

Într-o lume în care lupta împotriva bacteriilor este pierdută din cauza ineficienței antibioticelor, Romvac, companie românească cu tradiție de aproape cinci decenii în domeniul medicinei, a dezvoltat soluția ce revoluționează acest segment extrem de vulnerabil și care afectează sănătatea omului. Doctor în Științe Medicale veterinare și CS I, Dr. Viorica Chiurciu este unul dintre cercetătorii științifici români care au dezvoltat soluții reale în lupta cu infecțiile bacteriene.

Doamna Dr. Viorica Chiurciu, sunteți Directorul Departamentului de Producție a medicamentelor din cadrul Romvac și, totodată, parte din echipa de specialiști care a dezvoltat divizia de medicină umană a companiei. Explicați-ne cum ajută, de fapt, Romvac în lupta pe care o ducem împotriva infecțiilor bacteriene.
Utilizarea excesivă și incorectă a antibioticelor în patogenia umană, dar și în cea animală, a dus încet, dar sigur, la creșterea alarmantă a numărului microorganismelor rezistente la antibiotice. Să nu uităm că rezistența antimicrobiană apare în mod natural în timp, de obicei prin modificări genetice. Cu toate acestea, utilizarea improprie a antimicrobienelor accelerează acest proces. Drept urmare, a apărut necesitatea dezvoltării unor metodologii alternative de tratare a infecțiilor cauzate de aceste microorganisme. După câțiva ani de cercetare, specialiștii de la Romvac au venit cu o soluție împotriva celor mai periculoase microorganisme și care, în timp, au dezvoltat rezistență la antibiotice. Compania a lansat pe piață, încă din anul 2014, Oul Hiperimun PC2 și gama de produse Imunoinstant pe bază de anticorpi IgY utilizați ca adjuvant în tratarea specifică a infecțiilor bacteriene, cum sunt cele cuEscherichia coli,Staphylococcus aureus,Klebsiella pneumoniae,Salmonella enteritidis,Clostridium difficile,Candida albicans șiHelicobacter pylori, de care, cu siguranță, a auzit toată lumea.

Cum ați reușit să obțineți aceste produse?
Să vă explic procesul: toate produsele din gama Imunoinstant au la bază imunoglobuline Y specifice conținute de Ouăle Hiperimune provenite de la găini hiperimunizate cu microorganisme inactivate, patogene pentru om și care au fost izolate de la diferiți pacienți din spitalele din România. Mai clar, împreună cu specialiștii de la Spitalul Victor Babeș, am recoltat bacterii de la pacienți care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice, le-am cultivat și am făcut vaccinuri pentru păsări, stimulându-le să producă anticorpi. Astfel, dacă mamiferele transmit tot ceea ce îi este necesar fătului (anticorpi, calciu, vitamine, minerale) în timpul gestației și după naștere prin colostru și lapte, găina trebuie să transmită embrionului tot ceea ce îi este necesar pentru formare și supraviețuire, încă de la bun început, prin ou. Așadar, găina transmite în ou toată informația întâlnită în viața ei, inclusiv cea despre existența bacteriilor periculoase împotriva cărora aceasta a dezvoltat anticorpi prin vaccinare. La ora actuală, Romvac a obținut imunoglobulina Y împotriva a 18 tulpini bacteriene periculoase: Pseudomonas aeruginosa,Klebsiella pneumoniae,Salmonella spp.,Escherichia coli,Enterococcus faecalis,Salmonella enteritidis,Salmonella typhimurium,Streptococcus mutans,Staphylococcus aureus,Streptococcus grup B,Proteus mirabilis,Acinetobacter baumannii,Helicobacter pylori,Clostridium difficile – corpi bacterieni,Clostridium difficile – anatoxina,Candida albicans,Candida glabrata,Candida krusei.

Dar ce se întâmplă dacă vin la dumneavoastră pacienți care suferă din cauza altor infecții decât cele pentru care aveți deja tratament?
Întrebarea este binevenită, deoarece unul dintre cele mai mari avantaje ale produselor Imunoinstant este că pot fi personalizate în funcție de pacient și/sau infecție,astfel încât să acționeze strict asupra tulpinii microbiene care îl afectează pe un pacient anume. Astfel, dacă în urma analizelor efectuate se constată că tulpina bacterianăcu care se confruntă pacientul nu se regăsește printre cele 18 împotriva cărora acționează imunoglobulina Y din Oul Hiperimun, atunci în 60 de zile, specialiștii de la Romvac pot crea imunoglobulina specifică împotriva noii tulpini identificate. Deci vorbim de terapie personalizată în infecții bacteriene!

Înțelegem că imunoglobulina Y din produsele Imunoinstant are efect curativ. Dar ce trebuie să facem dacă vrem să ne ferim de infecții
Produsele din gama Imunoinstant au nu numai efect curativ, ci și unul preventiv. Astfel, prin administrarea produselor din gama Imunoinstant, în cazul unui om sănătos, se creează o barieră împotriva posibilelor infecții, deoarece imunoglobulina Y din Oul Hiperimun ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism. Acesta este și motivul pentru care produsele sunt recomandate inclusivcopiilor,mai ales că aceștia au sistemul imunitar în formare și își petrec foarte mult timp în colectivitate. Datorită principiului lor de acțiune, produsele sunt indicate și persoanelor de vârsta a treia deoarece au imunitate scăzută. Imunoinstant și-a dovedit eficiența terapeutică în repetate rânduri, fapt demonstrat de cei peste 4.700 de pacienți care, atunci când au trecut pragul cabinetului nostru, sufereau de psoriazis, dermatite, dermatoze, epidermoliză buloasă sau infecții cu diferite localizări (la nivel urinar, digestiv, respirator etc.).

În România, produsele din gama Imunoinstant sunt deja de notorietate. Ați încercat să le promovați și dincolo de granițele noastre?
Promovarea peste hotare s-a realizat prin comunicări științifice la congrese internaționale, articole de specialitate, diferite căi media, dar și prin intermediul pacienților din țară și străinătate. Astfel, la noi au ajuns pacienți din Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Canada și chiar S.U.A. Însă, dincolo de recunoștința tuturor acestora, există recunoașterea internațională pe plan științific din partea unor organisme de specialitate, concretizate prin brevetele de invenție obținute, dar și prin distincțiile obținute la Salonul Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii, desfășurat la Cluj-Napoca, în martie 2018, când Romvac a fost distins cu două Medalii de Aur și patru de Bronz.

Cum pot ajunge la Romvac cei care au nevoie de terapia cu Imunoinstant
Cabinetul Romvac de Medicină alternativă se află pe Șoseaua Centurii, numărul 7, în Voluntari, județul Ilfov. Mai multe informații despre Oul Hiperimun, produsele din gama Imunoinstant și modul de achiziționare a acestora se găsesc pe site-ul www.imunoinstant.ro.

Interviu realizat de: Cătălina Staicu