BMW M Team RLL şi Turner Motorsport obţin primele podiumuri cu BMW M4 GT3 la Laguna Seca

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 03-05-2022

în: Auto

BMW M Team RLL a obţinut primul podium al echipei din sezonul 2022 al IMSA WeatherTech SportsCar Championship, terminând pe locul al treilea în clasa GTD, PRO la Laguna Seca (SUA). Connor De Phillippi şi John Edwards (ambii din SUA) au pilotat împreună #25 MOTUL BMW M4 GT3, parcurgând 107 tururi pe circuitul clasic din California. Podiumul a fost al 95-lea din 2009 pentru BMW M Team RLL. În clasa GTD, modelul #96 BMW M4 GT3. Înscris de Turner Motorsport şi pilotat de Bill Auberlen şi Robby Foley (ambii din SUA), a reuşit, de asemenea, primul podium al echipei din acest sezon, graţie poziţiei a treia din categoria GTD.

Modelul #25 MOTUL BMW M4 GT3 a început cursa de pe locul al patrulea al grilei GTD PRO şi a urcat o poziţie după schimbul de piloţi de la Edwards la De Phillippi în a doua jumătate a cursei. La clasa GTD, Foley a plecat de pe locul al treilea şi a preluat rapid conducerea. #1 BMW M4 GT3 înscris de Paul Miller Racing a recuperat teren şi s-a alăturat maşinii Turner Motorsport într-o luptă pentru poziţia de lider al clasei. În partea finală a cursei, ambele BMW M4 GT3 au început să piardă din ritm şi în final s-au mulţumit cu poziţiile a treia şi a patra în clasa GTD. Combinată cu victoria Paul Miller Racing de la Long Beach (SUA), fiecare echipă BMW M Motorsport a plasat noul BMW M4 GT3 pe podiumul IMSA.

BMW M Team RLL va reveni în acţiune în IMSA pe Watkins Glen International (SUA) în perioada 23-26 iunie pentru „Sahlen’s Six Hours of The Glen”. Următoarea cursă IMSA pentru echipele GTD va avea loc în perioada 13-15 mai, pe Mid-Ohio Sports Car Course (SUA).

Declaraţii după cursă:

Bobby Rahal (director de echipă BMW M Team RLL): „Putem fi foarte mulţumiţi de efortul nostru de astăzi şi de primul nostru podium din acest sezon. Connor şi John s-au luptat bine. Strategia şi opririle noastre au fost foarte inspirate. Sunt foarte mândru de echipă.”

Energy Expo 10-13 octombrie