Piața imobiliară de lux din Londra, tranzacții la nivel redus în următoarele luni

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-03-2020

în: News

Londra

Evoluția prețurilor locuințelor de lux din Londra va fi incertă în următoarele luni pe fondul efectelor economice generate de pandemia de coronavirus.

Începutul de an pentru segmentul rezidențial premium din Londra a fost pozitiv, cu o majorare a prețurilor de 2% până la mijlocul lunii martie. Ulterior, autoritățile au implementat măsuri pentru a combate infectarea cu coronavirus la nivelul populației. Statul britanic a cerut oamenilor să stea în case și să iasă doar pentru a face cumpărături esențiale sau pentru vizite la medic.

„Se pare că este inevitabilă o perioadă cu activitate tranzacțională redusă în primăvară și în lunile de vară, iar cel mai probabil abia în toamnă am putea înțelege mai bine ce înseamnă acest lucru pentru viitoare creștere a prețurilor”, a spus Lucian Cook, head of residential research la Savills, o agenție de consultanță imobiliară.

Evoluția prețurilor va depinde de modul în care va fi afectată economia de pandemie, dar și de modul în care oamenii se vor raporta la averea lor pe termen lung.

În Marea Britanie au fost înregistrate peste 8.000 de cazuri de coronavirus și aproximativ 434 de decese.