Mâncare la pachet cu stea Michelin, în Singapore

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-10-2016

în: News

Michelin

Două standuri stradale cu mâncare din Singapore au făcut istorie după ce au primit câte o stea din partea prestigiosului ghid Michelin. Cele două standuri, Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle și Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, s-au numărat printre cele 29 de locații de top care au primit una, două sau trei stele Michelin în prima ediție a ghidului Michelin pentru Singapore. Cu peste 6.000 de standuri care vând mâncare tradițională, Singapore este a patra țară din Asia și prima din Asia de Sud-Est inclusă în ghidul Michelin.

Un singur local din Singapore a fost distins cu trei stele Michelin – este vorba de restaurantul Joël Robuchon, aparținând celebrului bucătar francez care a acumulat cele mai multe stele Michelin de-a lungul timpului.

Criteriile de acordare a stelelor Michelin sunt destul de opace. Reprezentanții ghidului spun însă că acordă o stea pentru mâncarea foarte bine gătită pentru categoria din care face parte, două stele pentru o bucătărie excelentă, pentru care merită să faci un ocol de la traseul tău, respectiv trei stele pentru o gastronomie excepțională, vrednică de o călătorie în sine.