Irina Rimeș

Scris de Luxury
Publicat la data de: 28-10-2016

în: Lifestyle

Ne-a îndulcit vara cu „Visele” ei, pe când abia făceam cunoștință cu acest timbru vocal atât de plăcut și liniștitor. Ajunsă deja la cel de-al doilea single, a cucerit inimile românilor și, în ciuda succesului incredibil pe care îl trăiește, Irina Rimeș rămâne un suflet de artist neîntinat, care creează cu pasiune și trăiește pentru artă. Irina ne vorbește acum despre arta de a trăi frumos.

Arta ta a adus un suflu nou industriei muzicale din România, iar vocea ta răsună pe posturile de radio și din boxele teraselor în fiecare zi, la doar câteva luni de la lansarea primului single. Talentul tău este unul extraordinar și a reușit să rupă barierele industriei. Te-ai așteptat însă la așa o evoluție explozivă?
Și da, și nu. Știam cu toții că piesa „Visele” va intra în topuri, dar nu mă așteptam să o aud peste tot. Odată, la o emisiune, am fost întrebată cum e să-mi aud piesa la radio, pe TV sau prin mall-uri. Am răspuns că nu știu, pentru că în acea vreme eram foarte ocupată la studio, nu aveam timp de radio sau TV și nici nu prea ieșeam prin oraș. A doua zi, însă, am avut ceva de făcut și, plimbându-mă puțin prin centru, în acel timp am auzit piesa de vreo zece ori, în doar câteva ore. A fost un sentiment foarte plăcut, iar cum este prima mea piesă și primul meu succes, încerc să savurez cât mai mult din el. 

Ai afirmat în nenumărate rânduri despre Quantum Music, casa de producție din care faci parte, că este ca și familia ta. Care sunt valorile principale pe care le urmăriți și ce vă ține atât de apropiați?
Quantum este o familie pentru că membrii acesteia s-au ales în timp. Au trecut oameni pe la noi, dar au rămas cei care au avut încredere în proiect, cei cu care ne-am regăsit în muzică, oamenii care au avut intenția de a crea ceva frumos. Marea parte a timpului o petrecem împreună, ne distrăm tot împreună. Ne-am învățat unul pe altul și tocmai de aceea probabil ne înțelegem bine, chiar dacă suntem foarte diferiți ca artiști și ca personalități. 

5d3_2378

Ai lansat de curând cel de-al doilea single, de data aceasta un featuring cu DJ Sava. După succesul primului single și având în vedere că piesa „I Loved You” este în limba engleză, este acesta un prim pas către mediul internațional?
Piața internațională mă tentează mult. Puțini știu că eu, de fapt, scriu piese mai mult în engleză decât în limba română și doar de curând am început să compun în română. În momentul acesta pregătesc piese care să vizeze piața internațională și în lista acelor piese intră și „I Loved You”.

Care este piața externă pe care ți-ai dori să pătrunzi în primul rând?
Franța și Marea Britanie sunt zonele în care m-aș regăsi ca artist. M-am inspirat mult din piesele prezente în topurile britanice, ba chiar am scris și un album întreg de piese în engleză care cumva sunt inspirate de acolo. Urmează să lucrez la ele în viitorul apropiat.

5d3_2387

Mesajul transmis de piesă și intensitatea sentimentelor pe care le generează pot atinge multe suflete și am putea spune că oricine s-a regăsit în acea situație cel puțin o dată în viață. Care a fost impulsul creativ și de unde s-a născut inspirația pentru conceperea piesei „I Loved You”?
Din viața mea personală. În ultima vreme m-au încercat foarte multe sentimente, intense și diverse. Am încercat să le pun pe foaie și mi-a ieșit. Și în general încerc de fiecare dată când scriu o piesă, să o scriu din propria experiență sau indirect să o dedic cuiva. Toate piesele mele, în afară de „Visele”, care s-a născut la întâmplare în capul lui Andi Bănică, și pentru care îi mulțumesc mult, sunt inspirate din propriile trăiri, emoții și dorințe. 

Videoclipul nu doar că este filmat în destinații exotice, dar calitatea sa este excepțională. Cine este în spatele acestei creații?
Alex Ceaușu a regizat acest videoclip. Este un regizor cu care mi-a plăcut să lucrez și cu care voi mai colabora pe viitor

Care este cea mai mare dorință a ta în acest moment?
Cea mai mare dorință este să-mi fac părinții și familia mândri de mine. Să-mi fac casa de discuri mândră de mine. Să ajung la așteptările fiecărui om care vede ceva special în mine. Acesta este visul meu. 

5d3_2483

Care este locul tău preferat din întreaga lume și ce te leagă de el?
Belgia, Ghent. E un oraș frumos pe care l-am vizitat de câteva ori și unde mi-am făcut mulți prieteni. I-am învățat străzile, podurile cu flori, magazinele și locurile unde se mănâncă gustos. Mă simt acolo ca acasă.

Te poți identifica, din punct de vedere stilistic, cu anumite branduri de lux
Nu chiar, pentru mine luxul este o stare și reprezintă simplitate. 

Ne poți descrie un moment de lux absolut în viziunea ta, din toate punctele de vedere?
Momentul meu de lux este atunci când termin o piesă nouă și o arăt Ralukăi și colegilor de la studio. Luxul meu este echipa din care fac parte – nu oricine are norocul să aibă așa oameni în preajmă și să lucreze cu oameni cărora le pasă și care investesc energie, încredere și răbdare în proiectele la care lucrează. Luxul meu este atunci când realizez că lucrez cu oameni mari din industrie, oameni la care nu puteam să ajung acum doi ani, iar acum respir același aer cu ei în studio. Luxul meu este să-mi fac țara mândră de mine.