FitBoxing – un nou concept de box fără contact

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 03-10-2022

în: News & Features

Fitboxing

Fitboxing este un concept inovator în domeniul sportiv. Acesta este reprezentat de o serie de metode de antrenament derivate din box și alte arte marțiale, combinându-le cu o integrare tehnologică de hardware și software.

Mai exact, Fitboxing încorporează o combinație de lovituri la sac, pe ritm de muzică, dar și cu exerciții funcționale, un tip de antrenament pe care îl poate face oricine, indiferent de anduranță, istoricul sportiv, vârstă sau sex. Fiecare participant are sacul sau cu senzori care înregistrează mișcările făcute pe ritmul muzicii, puterea cu care lovește și energia, adică menținerea nivelului (după un algoritm).

Fitboxing

La finalul fiecărei runde și la finalul clasei rezultatele sunt. afișate pe monitorul pe care rulează și filmul cu challenge-ul pe toată durata antrenamentului (exemplificarea loviturilor). O clasă durează 47 de minute: 10 minute warm-up, apoi câte două minute rundele de box și câte două minute rundele de exerciții funcționale (8 din fiecare), 5 minute cool down, la final. 

În plus, la fiecare două săptămâni se schimbă challenge-ul (combinația de lovituri, de muzica, de exerciții funcționale. Concentrându-ne doar pe antrenament, descărcându-ne de stres și de cumulul de oboseală, deja simțim că ne încărcăm cu energie bună și stare de bine, că arătăm bine și suntem într-o formă fizică foarte bună. Antrenorul va fi în sală, alături de participant, asigurându-se că fiecare fitboxer lovește corect, pe ritm, că se distrează și că oferă tot ce poate pe toată durata antrenamentului.

Fitboxing

Fiecare abonat are în contul său din aplicație evoluția fiecărei runde, fiecărei clase, își cunoaște progresul, și-l depășește, și-l urmărește și chiar se întrece cu ceilalți participanți din sală, din țară și din lume.

Fitboxing vine și cu o mulțime de beneficii. Cu fiecare sesiune elimini din tensiunea și anxietatea de zi cu zi, în timp ce rezistența, agilitatea, forța și coordonarea cresc. De asemenea, vei arde, în medie, 500 de calorii la fiecare 45 de minute de exerciții, ceea ce va duce la diminuarea țesutului adipos și a depunerilor de grăsime, dar previi tulburările cardio-vasculare, deoarece Fitboxing-ul favorizează circulația sângelui și îmbunătățește capacitatea respiratorie.

Dacă te-ai hotărât să te înscrii, îți poți face o rezervare la sac online pe www.fitboxing.ro