Previziuni astrologice pentru luna februarie by Sanda Ionescu

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 02-02-2024

în: News

Previziuni astrologice

Prima parte a lunii februarie vine cu o energie specială, cu multă inspirație, dar și cu revelații. E necesar să fim atenți la ideile care ne vin prin intermediul oamenilor, al cărților sau prin orice altă formă informațională de unde ne putem inspira. Este o perioadă în care ne dorim evoluție mentală și originalitate. Suntem deosebiți, dar acum suntem și conștienți de asta. Totodată, e indicat să fim atenți la ieșirile excentrice.

A doua parte a lunii, vine cu idealuri pe care e posibil să le punem la îndoială. Avem nevoie de convingeri, de validări exterioare, dar este indicat să știm clar ce ne dorim. E important să credem în propriile forțe pentru a ne putea duce ușor către ceilalți.

Așa cum v-am obișnuit o să luăm schimbările planetare ale lunii în ordine cronologică.

Deja în prima zi a lunii avem Via Combusta, aspect ce ține până pe 3 februarie. Este un aspect al Lunii extrem de dificil. Cu Luna în Via Combusta nu avem energie suficientă în a ne implica în evenimente noi – relații, achiziții, inovații, inițieri. Pot apărea cheltuieli neașteptate, iar agresivitatea se poate manifesta pe toate planurile – profesional, relațional, social. Acest aspect ne trimite către consșientizare, meditație asupra vieții, asupra noastră.

Pe 5 februarie, Mercur se mută sub semnul Vărsătorului, fiind un aspect puternic deoarece Mercur este în propria Exaltare. Ideile curg, chiar unele geniale. Ne găsim mai ușor echilibrul între gândirea analitică și cea intuitivă. Ne îndeamnă totodată să începem studii noi, să accesăm informații noi către zona științifică, holistică, culturală. Gândim mai mult spre viitor, avem idei nonconformiste, suntem mai sociabili și colaborăm mai deschis și în echipă.

Pe 12 februarie, Mercur își va întâlni propriul Dispozitor, pe Uranus, într-un aspect ceva mai tensionant ce va fi activ până pe 18 februarie. Fiind pe semn fix, ceea ce hotărăște în spatele culiselor se va pune în practică pe termen lung. E posibil să aflăm anumite informații ce ne-au fost ascunse sau aflăm despre anumite planificări, agende de lucru la nivel planetar.

Pe 10 februarie Luna Nouă se poziționează sub semnul Vărsătorului. În acest moment, este indicat să începem activități noi care să ne confere autonomie, libertate de exprimare. Este un aspect ce vine pentru cei pregătiți, cu inițieri în grupuri, școli holistice, aducând altruism și ajutorare.

Pe 13 februarie, Marte îl urmează pe Mercur în semnul Vărsătorului. Aici Marte ne duce către acțiuni nonconformiste, chiar excentrice și oferă concentrare, dorință de studiu. Energia lui Marte în Vărsător fiind focusată pe intelect și explorare practică.

Tot pe 13 februarie va avea loc un aspect pe care nu l-am mai întâlnit de aproximativ 200 de ani. Marte își va întâlni după atâta timp octava superioară, pe Pluton. Ambele sunt sub semnul Vărsătorului, iar lumea s-ar putea să ia o nouă întorsătură în următoarea perioadă. Este un aspect puternic revoluționar, reformator ce poate aduce libertăți câștigate prin luptă. La nivel planetar se pot amplifica revoltele și dorințele de autonomie economică, financiară și socială. La nivel personal avem sentimentul că vrem mai mult, putem mai mult și că nu avem limite.

Pe 17 februarie, Venus va intra și ea în Vărsător. Acest aspect aduce popularitate, dorință de socializare, prietenii. Nu e indicat să stăm la bârfe, ci mai degrabă să ne rezumăm la propriile experiențe cu persoanele despre care se vorbește. Cu Venus în Vărsător e mai dificil să ne spună cineva ce anume să facem sau ce sarcini avem. Nu intrăm în jocul acelor energiilor grosiere, ci mai degrabă le simțim ca pe provocări și nu le luăm personal. Acest aspect aduce mult magnetism, flirt, amabilitate, dar și detașare. Atracțiile amoroase în această perioadă sunt nonconformiste, magnetizante și rapide.

Pe 20 februarie, Soarele se mută sub sensibilul semn al Peștilor. Acest aspect poate amplifica orgoliul salvatorului, al mântuirii. E necesar să înțelegem că mai întâi trebuie să ne salvăm pe noi înainte de a-i salva ceilalți .

Ultimul aspect al lunii Februarie are loc pe 24 februarie, de ziua Iubirii Românești, de Dragobete și anume Luna Plină în Fecioară. Sub acest aspect e indicat să scăpăm de frământările mentale, de logica vieții și de critici. E mai bine să ne asumăm propria viață, fără speculații. De asemenea, Luna Plină în Fecioară aduce spirit practic, idei bune pe care ar fi indicat să le punem în practică.

În concluzie, luna februarie este o lună ce vine cu dorință de libertate, idei geniale, iar lecția cea mai importantă este încrederea în viață, încrederea în sine.