Despre muzică, pasiune și evoluție, cu Raluka

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-10-2016

în: Lifestyle

Cunoscută sub numele de Raluka, a cucerit România prin timbrul său aparte, talentul său și ambiția sa nemărginită. Destinul i-a scos în cale oamenii potriviți la momentul potrivit și, păstrând în suflet vie flacăra pasiunii pentru artă, RaluKa a continuat să evolueze tot mai frumos, depășind mereu un alt nivel. Astăzi, artista ne-a vorbit despre însemnătatea schimbărilor din viața și din cariera sa, precum și despre circumstanțele care i-au pavat acest parcurs înfloritor.

5d3_2974e

Videoclipul piesei „Ieri erai” prezintă diferite ipostaze ale tale și treceri de la siguranță și putere, la vulnerabilitate și sensibilitate. Este aceasta o reflexie a maturizării tale atât ca artist, cât și personală?
„Ieri erai” este o piesă la care am colaborat cu noua mea echipă de la Quantum Music. Da, face parte din maturizarea mea ca artist pentru că este prima piesă la care am contribuit în calitate de compozitor și, fiind totodată prima piesă lansată la Quantum Music, face parte și din „evoluția” mea pe plan profesional. 
Odată cu acest hit, a intervenit și o schimbare importantă în cariera ta. Ai ales să îmbini arta cu partea de business, punând bazele celei mai noi case de discuri, Quantum Music.

De unde s-a născut ideea și care a fost impulsul care te-a determinat să o pui în practică? 
Îmi e greu, încă, să fiu 100% obiectivă când vine vorba de artă, și de aceea am încredere în echipa mea că împreună luăm deciziile corecte. Din acest motiv partea de business este pentru mine un pic mai dificilă la început, dar încep să mă obișnuiesc, încet-încet.
Ideea s-a născut după ce am întâlnit oamenii potriviți care să îmi dea încredere și care să mă convingă că e cazul să începem ceva frumos. 

5d3_2713e

Simți că te-a schimbat cumva această nouă experiență, în plan personal? Dar în calitate de artist, ți-a influențat cumva perspectiva asupra muzicii și a direcției pe care dorești să o urmezi?
Sincer, nu prea îmi dau seama de schimbările care se petrec în mintea mea, dar oamenii alături de care lucrez de ceva timp, cum ar fi DJ Sava, îmi spun că m-am schimbat mult și că am devenit un om mai dedicat și, mai ales, că sunt mândri de mine. Mă bucură tare mult acest lucru, doar că deocamdată fiind ceva nou pentru mine, îmi este greu să conștientizez.

Ai ajuns la un nivel artistic foarte ridicat. Cel puțin în România, putem spune că te apropii cu pași repezi de vârf. Mai este loc de creștere sau direcția de evoluție este acum orientată către internațional? 
Tot timpul e loc de mai bine, iar eu consider că mai am mult până să ajung acolo unde îmi doresc. Cu siguranță aș vrea să ne extindem și să reușim și pe plan internațional, mai ales că am mai cochetat la unele piese cu anumite teritorii. 

Care este momentul pe care îl apreciezi cel mai mult în cariera ta, acea decizie care „a făcut diferența”?
Acel moment este cel în care am decis să mă asociez cu noii mei colegi și să mă dezvolt pe partea profesională. 

Ce înseamnă luxul pentru tine? 
Iubirea este cel mai mare lux… Când ai lângă tine un om care să te facă să strălucești, atunci totul în jur devine luxos. 

Galerie Foto