Theo Rose: „Am primit lecția discreției cu capul sus”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 21-09-2023

în: The Famous

Theo Rose

Tânără, frumoasă și extrem de talentată, Theo Rose a avut o ascensiune fulminantă în tabloul industriei de divertisment din țara noastră. Pasionată de muzică încă din copilărie, vedeta și-a dedicat viața carierei, iar acum este pregătită pentru un nou rol important, acela de mămică. Am descoperit-o și noi pe Theo Rose într-un interviu în care ne-a vorbit despre parcursul profesional, despre provocări și lecții, dar și despre proiectele sale de viitor.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică și cine te-a îndrumat pe această cale?Am descoperit că mi-ar plăcea să cânt pe la 3 ani văzând-o pe sora mea mai mare repetând prin casă repertoriul pe care îl studia la clasa de canto popular. Ea mi-a și fost îndrumător în cea mai mare parte din timp, investind în mine toate cunoștințele ei muzicale.

Te-a ajutat muzica să te formezi ca om?
Muzica este ca sportul – odată luată în serios, te disciplinează. Ne-au fost dintotdeauna transmise învățături și povești de viață prin intermediul cântecelor. Muzica m-a ajutat foarte mult în formarea mea.

Care crezi că este secretul unei piese de succes?
Artistul și aportul personal pe care îl aduce el piesei. Mai există excepții, dar acelea nu apucă să confirme, de cele mai multe ori. Secretul unei piese de succes este adevărul celui care o cântă.

Există experiențe personale pe care nu iei în considerare să le împărtășești prin cântec? Care sunt acestea?
În principiu, se poate cânta despre absolut orice atât timp cât n-ai nimic de ascuns. Sigur că dacă ai comis infracțiuni ar fi bine să nu cânți despre ele sau cel puțin să nu menționezi că acele versuri descriu experiențe reale din viața ta. Eu cred că aș putea cânta despre absolut oricare dintre etapele vieții mele. Parcursul meu este mai palpitant din punct de vedere emoțional și ascensional, în raport cu oamenii sau cariera.

Theo Rose

Anul trecut ai debutat și ca actriță, în serialul „Clanul”. Ce a însemnat pentru tine acest lucru?
Să joc în „Clanul” a însemnat o mult așteptată șansă de a mă pune la încercare într-o direcție pe care mi-am dorit să o urmez la un moment dat. Acest serial e o școală „pe viu” pe care o fac, iar la finalul ei o să vină momentul concluziilor, când voi hotărî o continuitate sau un stop în ale actoriei.

Urmează să devii mămică peste puțin timp. Crezi că venirea pe lume a micuțului îți va afecta în vreun fel cariera artistică?
Cred că venirea pe lume a micuțului mă va ajuta, în sfârșit, să prioritizez corect lucrurile și să selectez ce din cariera mea merită punctat în detrimentul timpului prețios de petrecut cu el.

Există vreun moment din cariera ta pe care nu ai cum să îl uiți?
La cât am muncit și prin câte a fost nevoie să trec, nu cred că e ceva ce o să pot uita vreodată. Aș putea aminti câteva concerte la care oamenii nu s-au oprit din cântat și îmi amintesc toate începuturile de proiecte TV care m-au surprins în diferite stări și momente pe care, cu ajutorul lor, le-am depășit sau vindecat.

Statutul de vedetă presupune să împărtășești foarte multe lucruri din viața ta, însă cu siguranță sunt și părți pe care vrei să le păstrezi doar pentru tine. Care sunt acestea și de ce?
A fost nevoie de timp ca să pot observa niște consecințe ale deschiderii mele totale către public și să mă conving că, indiferent de sinceritate, oamenii aleg ce vor să creadă despre tine. Cu cât aceștia primesc mai multe detalii, cu atât ei se consideră mai părtași la viața ta, ceea ce e o iluzie. Evident că voi ține pentru mine aspecte legate de viața mea privată și familia mea. Am primit lecția discreției cu capul sus și cu bucuria că încă mai am atâtea de învățat, că încă NU „m-am prins eu de cum funcționează lucrurile pe-aici”. E și asta o capcană.

Ai vreun model în viață care te inspiră?
Am modele în familia mea. Modele de oameni fericiți, iubitori de Dumnezeu și de oameni corecți și muncitori. Obișnuiam să caut „multul” în oameni. Mă rezum, acum, la esență.

Theo Rose

Ce reprezintă pentru tine o femeie puternică, o femeie de succes?
O femeie puternică și de succes este o femeie echilibrată, stabilă emoțional și care știe să prioritizeze lucrurile în funcție de importanța lor reală. Noua realitate ne vinde multe iluzii. O femeie puternică rămâne bine ancorată în realitate și reușește să schimbe lucruri în jurul ei.

Cum reușești să echilibrezi viața profesională cu cea personală?
N-am reușit deloc până acum. Am trăit pentru muzică și carieră. Am muncit cu disperare să nu cumva să pierd vreo experiență care m-ar putea ajuta să cresc grozav. S-a văzut. Ăsta e motivul pentru care ascensiunea s-a întâmplat pe parcursul a trei ani. Nu regret! Dar de acum am toate motivele să îmi așez bine viața și păstrez doar lucrurile pentru care mă bucur să muncesc.

Cum te deconectezi de la rutina zilnică?
E greu să existe vreo rutină zilnică. Eu n-am respectat un parcurs simplu și firesc. Am muncit de toate și am reușit să nu mă încurc în ele. Mi-a plăcut tot ce am făcut până acum și nu am lăsat rutina zilnică să mă plictisească.

Care este cel mai mare vis al tău?
Să ajut lumea să se schimbe. Să devenim mai buni și să pot avea o contribuție reală la asta.

Ce înseamnă luxul pentru tine?
Când spun lux, mă refer, de cele mai multe ori, la curățenie. Știu că el are și poate căpăta multe însemnătăți, dar de acolo de unde vin eu, lux face referire la o curățenie făcută minuțios.

Care este sfatul pe care nu îl vei uita niciodată?
Este un sfat primit de la preotul satului din care provin și pe care l-a spus în timpul unei predici de la finalul slujbelor de duminică. „Contează ce trimiți în lume, nu ce primești de la ea.” E un sfat care a devenit principiu de viață și crez. E greu să te ții de el. Ispitele sunt multe. Îți vine să te oftici adesea, dar despre asta cred că este viața – lupta cu tine.

Cu ce proiecte ne vei surprinde în viitor?
Nu am un plan construit sau scris undeva. Am compus multă muzică și în perioada sarcinii. Am înregistrat piese. E mai greu de filmat videoclipuri pentru că am cam luat proporții, dar va ajunge muzica la oameni, cu siguranță. De asemenea, din toamnă îi așteaptă o mare surpriză pe cei care mă iubesc și care îmi apreciază muzica: le pun la dispoziție toate experiențele mele de viață de până acum într-o manieră care o să ne apropie foarte tare. Este cel mai important proiect personal de până acum.