O vinărie subacvatică din Croația depozitează sticle de vin în Marea Adriatică

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 05-09-2019

în: Lifestyle

De obicei, când faci scufundări, nu te aștepți să vizitezi o vinărie… Iubitorii de vinuri au ajuns într-atât de departe cu pasiunea lor, încât s-au scufundat în hobby-ul lor… la propriu! Pentru cei care cred că aventura hrănește sufletul, îi invităm să descopere vinăria Edivo Winery din Croația. Ceea ce face această vinărie atât de specială este poziționarea ei: în adâncul Mării Adriatice. Sticlele de vin sunt depozitate pe fundul mării și sunt conservate prin metode vechi și unice. Așa că n-ar trebui să vă surprindă dacă veți vedea scafandri care ies din apă, în golful Mali Ston, cu o sticlă de vin Navis Mysterium rece!

Ceea ce face această experiență și mai specială este faptul că clienții au oportunitatea de a se scufunda singuri și de a lua o sticlă cu propriile mâini, dacă au permis de scafandru. Mai mult, pot asista la procesul de depozitare, pe fundul mării, alături de staff. Potrivit instructorului de scufundări Mislav Cupek, activitatea este destul de recentă, începând cu aproximativ trei ani în urmă: „Este foarte popular în rândul americanilor – vin aici și pentru ei este o noutate atât de mare. Oamenii tind să integreze scufundările chiar și în luna de miere. Este ca o escapadă romantică din lumea exterioară”.

Golful Mali Ston din Croația este acum cunoscut nu doar pentru stridii și midii, ci și pentru savoarea unui vin de calitate pe care-l vei procura prin această metodă originală. În fiecare an, se depun 5.000 de sticle de vin pe fundul mării, unde se conservă timp de doi ani. Acoperite în corali, cochilii și alge, sunt opere de artă în sine. Cunoscătorii spun că vinurile care s-au păstrat în amfore, ca acestea de pe fundul mării, au un gust mai fin.

Iubitorii de vin se pot bucura de o selecție variată de vinuri precum Navis Mysterium Amphora, Navis Mysterium Bottle, Dingač Edivo, Plavac Edivo Bottle și Q Edivo Bottle.

Prețul unei sticle de vin premium variază între 70 și 200 de euro, în funcție de amfora în care a fost depozitată.

Marea Adriatică își pune amprenta pe fiecare sticlă, așa că fiecare este specială, fiind un suvenir minunat pentru acasă. Așa că luați-vă un bilet de avion spre Croația și bucurați-vă de o experiență unică!