Buze voluptuoase pentru zâmbete delicioase

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 08-09-2023

în: Beauty

Skinmed
Vă doriți augmentarea/mărirea buzelor „ca la carte”, cu păstrarea formelor cât mai naturale, fără efecte nedorite, de genul „bot de rață” și „tobogan”? Indiferent ce căutați – volumizarea buzelor, hidratarea intensă a acestora sau corectarea asimetriilor de la nivelul gurii, experții Skinmed Clinic sunt pregătiți să vă ofere cea mai bună soluție pentru problema/dorința dumneavoastră. Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București, doctor în științe medicale, expert terapii injectabile/terapii laser/dermatoscopie & dermato-oncologie, trainer Juvederm România & Alma Lasers, ne ajută să facem cea mai bună alegere atunci când optăm pentru mărirea buzelor cu acid hialuronic.
 
Skinmed Clinic
 
Mărirea/augmentarea buzelor este una dintre cele mai solicitate tehnici de estetică medicală ale momentului. Buzele, parte a centralului feței, reprezintă elementul-cheie de feminitate și senzualitate. Atunci când interacționăm cu o persoană, o analizăm de sus în jos, de la chip la pantofi. Nu e de mirare că buzele au un impact major și un rol deosebit de important la nivel facial. Tocmai de aceea este cât se poate de normal să ne dorim buze frumoase, care să ne ajute să ne simțim bine în pielea noastră.
 
Ce putem rezolva cu acid hialuronic?
Injectarea cu acid hialuronic – sau mărirea/augmentarea buzelor cu acid hialuronic – presupune rezolvarea multiplelor probleme pe care le putem avea la acest capitol:
• asimetria buzelor;
• augmentarea lor atunci când sunt prea subțiri; 
• umplerea spațiilor goale care afectează modul în care vorbim sau zâmbim;
• deshidratarea buzelor.
 
Buzele din punct de vedere anatomic
Ne exprimăm verbal și non-verbal utilizând această structură extrem de importantă. Din punct de vedere anatomic-structural este extrem de complexă, iar echilibrul este cuvântul-cheie care definește această zonă. Este subdivizată în mai multe structuri (tubercul superior al buzei superioare, doi tuberculi ai buzei inferioare, arcul lui Cupidon, filtrum, contur) și respectă proporții anatomice.
 
Augmentarea buzelor – provocare acceptată!
O volumizare corectă, în scopul corectării defectelor sau doar pentru un plus de volum, trebuie să respecte reguli tehnice precise, să fie efectuată de medici calificați, instruiți în acest sens. Pentru că ceea ce vrem să obținem la final sunt buze cu aspect natural, pentru a completa noțiunea de frumusețe.
Este o tehnică de mare valoare atunci când alegem acidul hialuronic de cea mai bună calitate, fără a fi asociat riscului de reacții adverse precum alergii sau apariția de noduli, încă o realitate pentru anumite tipuri de substanțe folosite.
Una dintre cele mai severe complicații este riscul de necroză (moarte tegumentară) ce se poate petrece în această zonă dacă injectarea nu este făcută „ca la carte”! Dacă a fost făcută intravascular, s-a injectat o cantitate foarte mare de acid hialuronic, ce realizează compresie pe vas, sau a fost injectat un acid hialuronic neadaptat acestei zone, mult prea dens, atunci riscăm probleme grave, extrem de greu de rezolvat. Tocmai de aceea experiența medicului injector și calitatea substanței sunt definitorii.
Primul pas pentru procedura de augmentare a buzelor este aplicarea unei creme anestezice cu efect puternic de amorțire a zonei. Majoritatea pacientelor consideră procedura suportabilă din punct de vedere al durerii (mai ales că durează maxim 15 minute). De cele mai multe ori preferăm canula pentru injectarea cu acid hialuronic, care scade riscul vânătăilor și pe cel al edemului asociat. Canula este un ac cu vârf bont, de aceea ea nu înțeapă și nu traumatizează vasele de sânge și terminațiile nervoase de la nivelul buzelor, ci le „ocolește”. Alegerea tehnicii de injectare (cu ac sau canulă) se stabilește în urma unei consultații în care medicul împreună cu pacientul decid care este cea mai bună variantă.
 
Skinmed Clinic
 
Rezultate vizibile imediat
Injectarea are efect imediat, fără edem important, efectul final fiind previzibil. Injectarea se poate efectua pe ac sau canulă, în cazul canulei riscul de sângerare fiind mai mic. De ce? Pentru că aceasta nu lezează structurile vasculare. Alegerea ține însă de experiența injectorului.
Astfel, pacienta își poate continua rutina zilnică, fără a avea nevoie de recuperare postprocedură. Reinjectarea este indicată la șase luni – un an.
 
Ce este important pentru a obține buze senzuale, dar naturale?
Pentru a obține buze senzuale, dar naturale, este important să ținem cont de două aspecte: de tipul/calitatea acidului hialuronic (posibilele reacții adverse sunt corelate cu acest aspect) și de tehnicile de injectare, adică modul (localizarea) în care medicul introduce substanța de volumizare. De ce medicul? Deoarece această procedură considerată simplă poate cauza reacții adverse grave când este executată necorespunzător sau de către o persoană nespecializată.
 
Beneficiile injectării buzelor cu acid hialuronic la Skinmed Clinic
Echipa Skinmed Clinic este devotată ideii de frumusețe ca „echilibru”, „proporții”, „naturalețe” și folosește cele mai avansate soluții medicale ca instrumente menite să ajute, să repare, nu să debalanseze. Pentru că obiectivul final este să fii cea mai bună versiune a ta, în pielea ta, nu sosia altcuiva.
Printre beneficiile injectării la Skinmed Clinic amintim:
  • Siguranță deplină – doar produse originale Juvederm Allergan
  • Eficiență dovedită științific
  • Aspect natural
  • Terapie nedureroasă/minimă durere (depinde de sensibilitatea individuală)
  • Procedura durează doar 15 minute
  • Indicație de reinjectare la 9-12 luni
  • Echipă de experți cu vastă experiență și coordonată de dr. Amalia Anghel
  • Echipă completă ce garantează siguranță și confort pacientului
  • Experiență – peste 5.000 de pacienți tratați în clinică
  • Acreditări – trainer acreditat național Allergan