Turismul dentar, o afacere de succes pentru cabinetele din România

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-03-2017

în: It happened

Turismul dentar este, în ultimii ani, un fenomen tot mai des întâlnit în cabinetele stomatologice de la noi. Evident, unul dintre motivele pentru care mulţi români iau avionul până în ţară este legat de costurile avantajoase ale tratamentelor stomatologice. Diferenţa de aparatură şi servicii, în domeniul stomatologic, între România şi UE, este aproape inexistentă, iar uşurinţa deplasării dintr-o ţară în alta şi costurile reduse ale biletelor au contribuit la dezvoltarea alertă a turismului stomatologic. „În clinica IDENT, cei care vin din străinătate găsesc toate serviciile medicale aferente stomatologiei, de la implantologie, chirurgie BMF şi endoscopie, până la cele estetice precum faţete din ceramică, dar şi injectări cu acid hialuronic”, spune Bianca Ivanciovici, medic stomatolog. Asociaţia Română de Turism Medical a realizat un studiu care arată că în 2016 stomatologia a atras cei mai mulţi clienți care vin în România pentru turism medical.

5.000 de euro, suma pe care o cheltuie un client din străinătate în clinicile stomatologice din România
Clinicile stomatologice de la noi şi-au adaptat programele astfel încât să poată face faţă solicitărilor venite de la clienţii din afară. În medie, o pondere de 15% din totalul pacienţilor unui cabinet stomatologic cu tradiţie din Bucureşti este reprezentată de turiştii veniţi special pentru tratament. „Cheltuielile variază de la aproximativ 1.000 de euro până la 20.000 de euro pe pacient. O medie ar fi de aproximativ 4.000 – 5.000 de euro pe pacient. Am avut în principal clienți din Spania, Italia şi Suedia. Însă am avut şi surpriza să ne treacă pragul clienți din Japonia, America şi Irak”, spune Bianca Ivanciovici, medic stomatolog IDENT TOTAL CARE.

Pentru Mirela, o româncă stabilită în Italia, alegerea a fost una simplă. „M-am dus, în orașul în care locuiesc, la stomatolog și, după consult, mi-a spus că serviciile sale mă vor costa 40.000 de euro. Am început să caut alternative și așa am ajuns în România, la medicul Jona Yousif. După două luni de muncă, acum zâmbesc fericită. Iar la buzunare mă simt mai bine, întreaga intervenție stomatologică m-a costat 11.000 de euro”, mărturisește aceasta.

Fie că vin din Marea Britanie, Israel sau chiar Statele Unite, turiştii îngroaşă rândurile pacienţilor de la uşile cabinetelor stomatologice din România pentru că preţurile sunt cu mult mai mici decât la ei acasă. „Marea majoritate a clienţilor noştri vin pentru chestiuni complicate, cum ar fi implanturi sau rezecții apicale, dar am avut şi cazuri în care pacienţii au venit doar pentru că au auzit de rezultatele noastre şi vor să fie siguri de calitatea serviciilor. În România, serviciile sunt chiar şi cu 50 – 70% mai ieftine comparativ cu preţurile practicate în statele europene”, spune medicul stomatolog Bianca Ivanciovici.

IDENT TOTAL CARE și-a adaptat serviciile astfel încât să le ofere celor care vin din străinătate un sistem integrat de servicii stomatologice:

  • servicii şi tratamente conforme cu standardele europene;
  • cele mai avansate tehnologii şi tehnici de tratare;
  • profesionişti în domeniu, medici specialişti în toate ramurile stomatologiei moderne;
  • o echipă de tehnicieni dentari de top;
  • cele mai scurte perioade de tratament la cele mai mici preţuri.