Sealvans a lansat autorulote ce se pot deplasa atât pe uscat, cât și pe mare

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 04-08-2023

în: NewsWWW

Sealvans

Dacă vă bucurați atât de excursiile de camping în familie, cât și de plimbările cu barca, unu start-up turcesc numit Sealvans a lansat o autorulotă care îmbină cele două pasiuni. După ce a prezentat o serie de prototipuri anul trecut, compania a inaugurat o serie de rulote amfibie care pot funcționa ca o barcă pe apă. Se pretinde că rulotele sunt potrivite pentru toate tipurile de ape, oferind „posibilitatea de a campa pe uscat și plăcerea de a călători în croazieră”. Sealvans spune că rulotele pot funcționa pe lacuri de apă dulce pentru o perioadă nelimitată de timp, în timp ce pe mare poate petrece doar trei luni la rând.

Sealvans

„Când am proiectat Sealvans, unul dintre obiectivele noastre principale a fost acela de a oferi mobilitate atât pe uscat, cât și pe apă. Cu Sealvans veți simți confortul casei dumneavoastră în vacanță. Este o rulotă de lux pentru ambarcațiuni, concepută pentru a vă satisface toate nevoile de bază”, a declarat un oficial al companiei.

Sealvans

Cunoscute sub numele de Seal 4.20m și Seal 7.50m, cele două modele se disting prin dimensiuni și finisaje. Ambele au un design aerodinamic distinct, cu geamuri panoramice și acoperișuri convertibile. Varianta mai mică măsoară 4,2 metri în lungime, după cum sugerează și numele, și cântărește puțin peste 725 de kilograme. Cu un preț de aproximativ 33.000 de dolari, modelul este ideal pentru doi adulți și este posibil să nu necesite autorizații speciale pentru utilizarea pe apă, în conformitate cu legile locale. Modelul mai mare măsoară 7,5 metri și are un preț de aproximativ 77.500 de dolari. Acesta poate găzdui până la trei adulți sau o familie formată din doi adulți și doi copii mici.

Sealvans

Modelul mai mare Seal 7,50 m este echipat cu o bucătărie funcțională, o baie compactă cu duș și scaune confortabile. De asemenea, include un pat matrimonial, împreună cu o opțiune pentru un pat suplimentar. Ambele modele trebuie să fie tractate de un vehicul pe uscat, dar sunt autopropulsate atunci când sunt transformate în barcă. Motorul care propulsează modelul compact produce doar 10 cai putere, în timp ce Seal 7,50 m dispune de un motor de 50 CP care poate propulsa autorulota amfibie până la o viteză maximă de 13 noduri. Ambele modele sunt acum disponibile pentru achiziționare în anumite părți ale Europei.