Max Mara lansează colecția Resort 2020

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 06-08-2019

în: Fashion

Berlin a fost scena magică aleasă de Max Mara pentru a prezenta colecția Resort 2020. Show-ul exclusivist a fost găzduit de muzeul Neues, iar simbolistica din spatele acestei alegeri face o referire plină de semnificație la celebrarea istorică a celui de-al 30-lea an de la căderea Zidului Berlinului. Atunci a început renașterea orașului, care astăzi a devenit o adevărată capitală culturală și o experiență globală de diversitate, de la artă și arhitectură până la design și fashion. Operele lui Schinkel, Gropius sau van der Rohe conviețuiesc cu creațiile moderne născute sub semnătura unor nume sonore precum Foster, Piano, Gehry, Libeskind și Chipperfield.

Colecția, accente arhitecturale unice

Legătura între arhitectura fascinantă a orașului și colecția Max Mara Resort 2020 stă în elementele arhitecturale care caracterizează piesele, în stilul deja consacrat al filosofiei de brand. Se simte respectul pentru tradiție, istorie, linia hainelor are poveste, dar acțiunea se leagă intrinsec de timpurile moderne, actuale. Max Mara este primul brand care își prezintă colecția în cadrul monumental și plin de istorie al muzeului Neues. Legendele Berlinului se suprapun cu personalitățile semnificative pentru Max Mara și ne referim acum în mod special la Marlene Dietrich și David Bowie, care a trăit în Berlin una dintre cele mai creative perioade ale vieții sale. Ambii și-au lăsat amprenta asupra orașului german și, deși nu s-au întâlnit personal niciodată, și-au declarat admirația reciprocă. Chiar și din punct de vedere vestimentar, cele două figuri iconice împărtășeau preferința pentru piesele enigmatice, flamboaiante, cu umeri ascuțiți, pantaloni largi și paltoane superb croite, cu talia pusă în evidență cu ajutorul cordonului. Toate aceste trei elemente clasice se regăsesc în colecția Max Mara Resort 2020, alcătuită din linii fluide, grafice. Feminitatea Max Mara se distinge în accesorizarea subtilă a pieselor, unele dintre ele de o transparență care emană în egală măsură vulnerabilitate și asumare. Se evidențiază, desigur, elegantul palton Max Mara, un omagiu adus orașului Berlin. De un alb imaculat, croit impecabil, acesta frapează prin umerii marcați cu ornamente florale din broderie. Pentru pasionații esteticii vizuale, referințele sunt clare. Ne amintim rafinamentul porțelanului de Meissen, epitoma tradiției meșteșugărești germane, care face atât de iscusit legătura între design, istorie și emoție.

Evenimentul Max Mara: un spectacol în sine

Peste 180 de invitați au venit să celebreze lansarea colecției Max Mara Resort 2020. Lista a cuprins nume sonore, de la influenceri, editori de fashion, până la clienți premium și socialites. Prezentarea colecției a fost urmată de o cină rafinată, iar cu o zi înainte, Max Mara a organizat o seară exclusivistă de cabaret la Clärchens Ballroom. Sala datează din anul 1920, iar atmosfera de bal a fost acum înlocuită de cea a unui club modern. Ute Lemper, legendara cântăreață germană, a susținut un recital inspirat de Marlene Dietrich, în care s-au regăsit influențe din zona jazz, musical și rock.

Front Row exclusivist

Pe lista invitaților VIP s-au regăsit soprana Aida Garifullina (Rusia), designerul german Aino Laberenz, jucătorul de fotbal André Schürrle, actrița

Angela Bassett, dar și influenceriiAnna Schürrle, Bryanboyși Candela Pelizza. Jurnalista de televiziune Diala Makkia fost printre invitații care au captat atenția, la fel ca actrița japoneză Hikari Mori sau cântăreața de operă Nadja Michael. Evenimentul Max Mara a fost unul dintre cele mai importante momente de catwalk ale verii berlineze, iar privilegiul de a urmări live un show atât de plin de semnificații și simboluri a dat o notă aparte lansării colecției Resort 2020.