Iaki - Relaxation Delight

Eva Kovacs: „Mă regăsesc întru totul în munca ce mi-a devenit pasiune”

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 12-08-2019

în: Beauty

Cuvântul care descrie cel mai bine activitatea THAIco SPA este „excelență”. THAIco SPA a dezvoltat în România cel mai complex Spa autentic asiatic, oferind servicii premium personalizate pentru minte, corp și suflet. Echipa THAIco SPA este alcătuită din terapeuți originari din Asia, instruiți la prestigioase școli de masaj și Ayurveda din lume. Pe lângă terapiile corporale pe care le oferă, THAIco SPA a investit și s-a dezvoltat foarte mult și în domeniul terapiilor faciale.

Eva Kovacs coordonează departamentul de Terapii Faciale și Antiaging din cadrul THAIco SPA. Acum 20 de ani, s-a decis să-și urmeze o pasiune. O pasiune care se înfiripase în ea încă de pe vremea când era o copilă. La început, ca orice fetiță, colora fețele păpușilor. Apoi, a început să-și machieze prietenele, care erau foarte încântate de felul în care se pricepea să le înfrumusețeze ochii, buzele și obrajii. Astfel, cu timpul, i-a fost foarte clar că aceasta era meseria pe care voia să o urmeze și și-a dorit să continue să o facă într-un mod profesionist. Așadar, a urmat un curs de cosmetică la Cluj, unde a învățat lucruri noi, dar a simțit că nu acela era nivelul la care voia să rămână. Era un domeniu în care abia intrase, abia începea să-i descopere posibilitățile și știa că vrea mult mai mult de atât. Și mai știa ceva: că își dorea să devină un bun profesionist, iar pentru asta era nevoie de cunoaștere, de muncă și de studiu. Astfel, i s-a oferit oportunitatea de a urma o altă școală de cosmetică, la Budapesta. Acea școală a ajutat-o să-și construiască o bază solidă, atât pe partea științifică, cât și pe partea practică. Acolo a descoperit cosmetica regenerativă. Din acel moment, a știut care este calea pe care dorește să o urmeze. Atunci a realizat că domeniul cosmeticii este o adevărată știință. Era dornică să afle, să învețe cât mai multe despre ea, fiind fascinată de felul în care niște ingrediente atent alese reușeau să aibă efecte atât de benefice asupra tenului. După aceste școli, Eva și-a deschis, la ea în oraș, propriul salon de cosmetică. Era într-o continuă căutare de produse și tehnologii eficiente și de înaltă calitate. În tot acest timp, a urmat diverse cursuri în țară și în străinătate. După multe căutări, acum șapte ani, a descoperit „Dr. Kleanthous Kosmetik”, brandul reprezentativ pentru cosmetica regenerativă, produs în Germania.

În primă fază, cu mari emoții, a adus produsele și aparatura acestui brand în salonul său. Clientele au fost foarte încântate de beneficiile și schimbarea pe care aceste produse au adus-o tenului lor. Efectele erau vizibile imediat după primul tratament, datorită produselor de bună calitate, cu ingrediente sănătoase și sigure.

Atunci când cei de la firma germană au aflat că Eva Kovacs le folosește produsele, i-au propus acesteia să devină unic distribuitor în România al brandului „Dr. Kleanthous Kosmetik”. A fost o provocare pe care a acceptat-o cu mare bucurie. În momentul de față, produsele acestui brand sunt prezente în 13 orașe din țară, dar drumul lor și al Evei nu se oprește aici. Practic, Eva a evoluat împreună cu tehnologia și produsele care deveneau din ce în ce mai performante, întotdeauna a fugit de plafonare și niciodată nu s-a mulțumit cu puțin. Mereu a existat în ea dorința de a evolua, de a învăța cât mai mult despre tot ce înseamnă cosmetica regenerativă, deoarece era domeniul în care își dorea să devină un adevărat profesionist.

În urmă cu trei ani, Eva Kovacs a ajuns să facă parte din echipa centrului THAIco SPA. În momentul în care a realizat nivelul calitativ al acestui centru, a acceptat să coordoneze partea de tratamente faciale. Nu a vrut să se limiteze doar la un singur segment, fapt pentru care a încercat să facă o combinație de tratamente, începând de la musculatura feței până la epidermă (tratamente care se regăsesc în ofertele THAIco). Aici vorbim de o tehnologie cu ajutorul căreia se poate realiza un „fitness” facial. După cum știm, pielea feței este susținută de 57 de mușchi. Cu ajutorul acestei tehnologii, mușchii feței se antrenează, circulația sângelui se îmbunătățește, nutrienții și oxigenul ajung la celule, ajutând la eliminarea toxinelor care dau pielii aspectul încărcat. După ce s-a întărit musculatura facială, se poate lucra în straturile adânci ale pielii, folosind ultrasunetul și aplicând produsele Dr. Kleanthous. Oxygeneo este alegerea ideală, deoarece permite exfolierea stratului exterior al pielii cu oxigenarea țesutului din interior, ducând la o absorbție optimă a nutrienților activi.

Dar căutarea Evei Kovacs nu a luat sfârșit odată cu descoperirea acestor soluții de regenerare și reîntinerire. E adevărat, știa că a ajuns la un alt nivel, era conștientă de evoluția profesională pe care a avut-o în acest domeniu, însă cu toate acestea, știa că vrea mai mult de atât. Știa că există tehnologii și soluții mult mai performante. Drept pentru care, de un an de zile, a început să studieze în profunzime beneficiile laserului. Proprietățile lui îi erau cunoscute din medicină și voia să afle dacă acest dispozitiv optic care generează un fascicul coerent de lumină poate fi utilizat într-un mod benefic în cosmetica regenerativă. Dar era conștientă că domeniul cosmeticii, această artă de îngrijire a tenului, își are limitele sale. Limite peste care nu este bine să treci, dincolo de ele aflându-se un teritoriu care nu-i aparține.

Același lucru se poate spune și despre laser. Acest dispozitiv, știm foarte bine, are o întrebuințare largă în chirurgie și terapie. Eva era curioasă să afle cât mai multe despre acest dispozitiv, despre proprietățile lui și beneficiile pe care le poate aduce cosmeticii. Așa că a început căutările. Avea nevoie să cunoască parametrii specifici cu care funcționează acest tip de device. Cu câteva luni în urmă, s-a înscris la un curs de specializare, pentru a afla cât mai multe despre acest tip de aparat. Dacă în Grecia antică domeniul cosmeticii a luat naștere ca o artă a înfrumusețării, pe parcursul istoriei, această artă a ajuns la nivel de știință.

Probabil vă întrebați cum poate fi benefic tenului acest dispozitiv. În cazul acesta, laserul nu taie și nici nu repară ceva. Fasciculul de lumină permite dilatarea porilor și astfel facilitează pătrunderea în profunzime a produsului cosmetic steril, special conceput pentru acest gen de tratament. Pielea poate absorbi până în cel mai adânc strat produsul regenerativ. Nu există efecte adverse, dimpotrivă, efectele benefice se vor vedea imediat, dar și pe termen lung.

Acumulând multe cunoștințe, având mult studiu și experiență în domeniu, esteticienele pot să dețină și să se folosească de „unelte” care au asupra tenului rezultate minunate și de lungă durată. Vorbind de o tehnologie de ultimă oră, acest device se găsește exclusiv în București, la THAIco SPA, și, pentru că are și un program specific medical, se întrebuințează și la Clinica Medispa din Cluj.

Știm cu toții că timpul este cel mai bun vindecător. Dar nu se pricepe deloc la cosmetică. Așadar, esteticienele, cu ajutorul produselor de calitate și al tehnologiei performante, pot înșela un pic timpul. Cu toții ne dorim să rămânem tineri, să trăim și să ne bucurăm de viață cât mai mult posibil. E adevărat, frumusețea este în noi, dar, când o avem și pe chip, lumea prinde culoare. 

The Grand Avenue - The home of Exclusive Brands