Beneficiile masajelor asiatice pentru slăbire și tonifiere

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 28-07-2023

în: Beauty

THAIco SPA
Este important să înțelegem că masajul de unul singur nu este o metodă eficientă de slăbire. Cu toate acestea, anumite tehnici de masaj asiatic pot fi folosite ca parte a unui stil de viață sănătos și a unui program de slăbire, în combinație cu o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate. Specialiștii de la THAIco SPA, cel mai renumit brand din țara noastră în materie de masaje, ne recomandă cele mai bune tehnici de masaj asiatic, cu rezultate garantate atunci când sunt stăpânite/efectuate corect.
 
Masajele asiatice care stimulează sănătatea și intensifică metabolismul:
 
• Masajul cu ventuze – Masajul cu ventuze este o tehnică în care se folosesc ventuze de sticlă sau silicon pentru a crea o presiune negativă pe piele. Aceasta stimulează circulația sanguină și limfatică, ajutând la eliminarea toxinelor și la îmbunătățirea funcției sistemului limfatic. Prin îmbunătățirea drenajului limfatic, masajul cu ventuze poate contribui la reducerea aspectului de „coajă de portocală” asociat cu celulita.
 
• Masajul de drenaj limfatic – Masajul de drenaj limfatic este o tehnică delicată care stimulează sistemul limfatic pentru a elimina excesul de lichid și toxinele din țesuturi. Acest masaj poate ajuta la reducerea umflăturilor și a retenției de apă, contribuind la conturarea corpului și reducerea aspectului de celulită. 
 
• Masajul cu plante medicinale – În unele culturi asiatice se utilizează plante medicinale în timpul masajului pentru a stimula circulația sanguină și pentru a promova eliminarea toxinelor din corp. La THAIco SPA, aceste plante sunt folosite sub formă de uleiuri, cataplasme sau pachete de plante calde, care se aplică pe zonele problematice ale corpului. Masajul cu plante medicinale poate ajuta la relaxare, la îmbunătățirea circulației și la detoxifierea generală a corpului.
 
Este important să menționăm că rezultatele în slăbire pot varia de la o persoană la alta, iar masajul în sine nu va produce rezultate semnificative în absența unui stil de viață sănătos în ansamblu. La THAIco SPA aveți posibilitatea să consultați un terapeut maseur sau un specialist în îngrijirea corporală pentru a primi sfaturi și îndrumări personalizate și pentru a determina ce tehnici de masaj asiatic ar fi cele mai potrivite pentru nevoile și obiectivele dumneavoastră specifice.
 
Atunci când vine vorba de masajul asiatic pentru slăbire/pierdere în centimetri, este important să se înțeleagă că singur, ca unică metodă, masajul în sine nu va duce direct la pierderea în greutate. Anumite tehnici de masaj asiatic pot avea însă beneficii indirecte, care pot sprijini procesul de slăbire. 
 
THAIco SPA
 
Iată câteva exemple de tehnici de masaj asiatic și modul în care acestea pot contribui la slăbire:
 
Masajul cu bambus – Masajul cu bambus implică utilizarea tijelor de bambus de diferite dimensiuni și forme pentru a aplica presiune și a rula peste țesuturile moi ale corpului. Această tehnică poate ajuta la stimularea circulației sanguine, la reducerea aspectului de celulită și la îmbunătățirea tonusului muscular.
 
Masajul cu uleiuri esențiale – Unele tehnici de masaj asiatic folosesc uleiuri esențiale pentru a intensifica efectele terapeutice ale masajului. Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de grepfrut sau de lămâie, sunt considerate a avea proprietăți de stimulare a metabolismului și de reducere a apetitului. Cu toate acestea, este important să fie utilizate în mod corespunzător și în cantități sigure.
 
Masajul cu presiune și mișcări de împingere – Această tehnică de masaj implică aplicarea presiunii și utilizarea mișcărilor de împingere pe anumite zone ale corpului. Aceasta poate ajuta la stimularea circulației sanguine și limfatice, la eliminarea toxinelor și la îmbunătățirea tonusului muscular. Un flux sanguin și limfatic mai bun poate contribui la un metabolism mai activ și la eliminarea mai eficientă a grăsimilor.
 
La THAIco SPA, masajele asiatice sunt realizate de către profesioniști originari din Asia, prețurile unui masaj asiatic care stimulează procesul de slăbire și tonifiere a corpului variind în funcție de tip/caracteristici și de timpul alocat – 60, 90 sau 120 de minute.