DR. Dana Miricioiu – Celulita – o nouă definiție, un nou tratament

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-08-2016

în: Beauty

Disconfortul pe care ni-l oferă simpla sa priveliște ne-ar face să credem că o cunoaștem încă prea bine, dar atât cercetările, cât și, implicit, tratamentele focalizate asupra celulitei dovedesc o acțiune parțială, cu o eficiență nesatisfăcătoare. Cu o intervenție în interiorul pielii, CelluSmooth – inovație introdusă în România de către dr. Dana Miricioiu – conferă un rezultat unic, prin formarea de colagen nou și contracția fibrelor elastice, odată cu distrugerea celulelor adipoase și redistribuirea uniformă a grăsimii.

V-ați gândit vreodată că celulita nu este doar acumularea de grăsime sub piele și nicidecum de… „toxine” care trebuie eliminate prin drenaj limfatic? V-ați imaginat ce se întâmplă sub pielea aceea deformată, cu aspect de coajă de portocală? Ei bine, aflați că această mare provocare a femeilor este determinată, anatomic vorbind, de striuri fibroase verticale care nu vor deloc să se extindă și strangulează masa de țesut adipos, deformând-o și producând la suprafața pielii denivelările inestetice. Bărbații sunt scutiți de această problemă și fac rar celulită, pentru că la ei aceste striuri sunt dispuse diferit față de femei, adică în mod încrucișat, fără să deformeze grăsimea de sub piele. Înțelegând cum „funcționează” celulita, veți înțelege și de ce cremele, masajele sau alte proceduri nu pot avea efect – sau, dacă acesta există, nu poate fi decât mic și doar de ameliorare temporară.

Până acum se credea că celulita este doar un proces anormal de stocare a grăsimilor, care duce la denivelări ale epidermei, dilatarea porilor și pierderea elasticității pielii, alături de tulburări la nivelul circulației limfatice și sanguine, care favorizează retenția de apă și toxine.

Nu sunt definiții incorecte, ci incomplete. La fel ca și tratamentele de până acum!

_MG_7146 as Smart Object-1

Celulita este o afecțiune care este prezentă la mai mult de 85% dintre femeile trecute de adolescență, cauza primordială fiind cea hormonală. Și pentru care s-au încercat toate tratamentele posibile, reprezentând însă o problemă greu de păcălit, pentru că toate tratamentele și intervențiile realizate până acum vizau doar scăderea masei de țesut grăsos în zona afectată. De fapt, aspectul acela vălurit, total inestetic, cu denivelări și adevărate cocoașe este dat de niște benzi fibroase de țesut, fixe și inextensibile, care leagă straturile superficiale de aponevroza musculară și care tracționează pielea. Printre aceste travee fibroase, grăsimea herniază sub piele, deformând-o în grade variate. De aceea, dacă aceste travee fibroase nu sunt eliminate, efortul de scădere a masei adipoase, cu sau fără drenaj limfatic, are practic un efect extrem de mic în tratarea celulitei, și în niciun caz de lungă durată.

Oare ce creme, masaje sau injecții de mezoterapie ar putea să îndepărteze benzile fibroase care deformează pielea? Niciuna! Pentru că distrugerea lor nu se poate realiza decât printr-o secționare exactă și fermă. Nici măcar bisturiul nu poate face lucrul acesta. Singurul în măsură să le poată distruge este… laserul. Și nu orice laser, ci acela care are puterea și selectivitatea să excizeze precis sub piele benzile fibroase: CelluSmooth!

În concluzie, celulita nu se poate îndepărta decât prin secționarea septurilor fibroase, omogenizarea și îndepărtarea grăsimii din zona afectată. În urmă cu un an, am introdus în România, în premieră europeană, cel mai performant laser la nivel mondial, care se adresează cu succes îndepărtării definitive a celulitei și a depozitelor de grăsime localizată care nu cedează la diete și la sport. Iar rezultatele sunt frumoase. Și de lungă durată.

Așadar, ce trebuie să urmărim atunci când vorbim despre tratamentul celulitei?

1. Secționarea benzilor fibroase inextensibile;
2. Lichefierea și îndepărtarea grăsimii care deformează pielea;
3. Remodelarea pielii, cu refacerea fermității.

Niciun alt tratament nu a putut să rezolve aceste lucruri. Veți vedea și de ce, pe fiecare tratament în parte.

  • Scăderea în greutate prin diete, alături de exercițiile fizice – pot modifica puțin aspectul pielii, dar de scurtă durată și fără efect curativ. Rolul lor este de modificare a volumului adipos, fără modificare de relief și de fermitate a pielii.
  • Masajul anticelulitic – intensifică circulația sângelui și drenajul limfatic – rezultat slab și de foarte scurtă durată, fără modificare de relief și de fermitate a pielii.
  • Lipoaspirația – modifică masa grăsoasă, dar nu și deformările pielii. Nu poate distruge benzile fibroase din interiorul pielii, care determină aspectul de coajă de portocală.
  • Topice – creme și mezoterapie – efecte slabe sau nule, acționând doar superficial în piele.
  • Ultrasunete / radiofrecvență – nu pot elibera energia necesară distrugerii celulelor adipoase, a benzilor fibroase și să îmbunătățească fermitatea pielii. Au rol doar de mobilizare a acizilor grași din celula adipoasă, pe care nu o pot elimina (așadar, aceasta se va reface).

CelluSmooth este o procedură unică. Nu se poate compara cu nicio altă metodă de îndepărtare a celulitei, care există în momentul de față, deoarece niciuna dintre ele nu ajunge să distrugă factorii care produc efectiv deformările tegumentare (benzile fibroase și grăsimea în exces). CelluSmooth este o intervenție minim-invazivă care acționează în interiorul pielii, cu ajutorul unei fibre optice de 1 milimetru, fără a lăsa semne. Pentru că se intervine în interiorul pielii, necesită doar anestezie locală și este lipsită de durere. Recuperarea este rapidă, iar revenirea la viața socială se poate face imediat deoarece sângerarea și edemațierea zonei pe care s-a făcut intervenția sunt minime, datorită coagulării produse de fasciculul laser. Un alt avantaj al acestei intervenții de ultimă generație este că, în același timp cu remodelarea grăsimii și distrugerea celulelor adipoase, se realizează și contracția fibrelor elastice și de colagen, urmată de formarea de colagen nou, crescând astfel tonusul și fermitatea pielii, lucru care nu se poate realiza cu nicio altă intervenție. Se evită astfel aspectul de piele lăsată, care apare deseori după îndepărtarea clasică a grăsimii. Iar dacă pe zona respectivă sunt și vergeturi, acestea se vor îmbunătăți spectaculos.

_MG_7160 as Smart Object-1 _MG_7431 as Smart Object-1-bw

DSC_2878