Dege & Skinner – Clasicul elevat din ceremonial

Scris de Luxury
Publicat la data de: 20-08-2019

în: Fashion

Primul croitor practicant ce ajungea a fi numit Master of the Worshipful Company of Merchant Taylors în mai bine de 350 de ani – aceasta este onoarea ce sintetiza, în 2004, arta lui Michael Skinner, după o dăruire de patru generații. O confirmare contemporană pentru gloria istorică a uneia dintre cele dintâi referințe de pe Savile Row: Dege & Skinner. 

Ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a, în 1953, reunea la Westminster Abbey totalitatea pairilor Angliei în ținute realizate de maeștri care, de la numărul 10 al prestigioasei artere Savile Row, conturau de aproape un secol eleganța britanică în cea mai demnă iconografie a sa, serviciul forțelor armate. La trei decenii distanță, atelierul a cărui excelență dăinuia în discreție și loialitate încă din 1865 primea din mâinile suveranei sigiliul de Furnizor al Casei Regale. Cu toate acestea, regina Elisabeta a II-a nu era primul monarh care să salute semnătura Dege & Skinner, ce fusese cu fix trei ani înainte recunoscută de suveranul Omanului, acest prestigiu având pentru maeștrii britanici o frumoasă continuitate în Bahrain.  

 

 

 

Sub preceptele croitoriei bespoke, un palton realizat în atelierele Dege & Skinner impune un tribut de 40 de ore de muncă, în timp ce confecționarea costumelor în două sau trei piese se întinde până la 55, respectiv 60 de ore de muncă. Într-o estetică derivată din reperele ținutelor de cavalerie, Casa propune o siluetă structurală, cu accent pe umeri. Într-un devotament deplin față de propria artă, Dege & Skinner se distinge drept unicul atelier de pe Savile Row care oferă cămăși realizate la comandă – bespoke. 

Evoluând în serviciul British Army și Royal Navy, măiestria Dege & Skinner a fost omagiată inclusiv de către Victoria and Albert Museum. O tradiție de peste un secol și jumătate, înalta expertiză în acest serviciu menține uniformele militare într-un cuantum de 30% din comenzi, Dege & Skinner fiind totodată alegerea prinților William și Harry pentru ținutele ceremoniale.