Casadei lansează NFT în timpul Săptămânii Modei de la Milano

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 27-09-2022

în: Fashion

Casadei

Cum se propulsează în viitor o marcă de pantofi fabricată în Italia de 60 de ani? Prin intrarea în metaverse. În timpul Săptămânii Modei de la Milano, Casadei a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare a modelului său emblematic „Blade”, invitând oaspeții la o experiență virtuală captivantă.

Numele tocului iconic a fost inspirat de la filmul de succes științifico-fantastic Blade Runner, iar Casadei a comemorat pe bună dreptate pantoful și filmul futurist odată cu debutul proiectului NFT al mărcii. Oaspeții au fost invitați să se plimbe prin flora verde luxuriantă a spațiului în aer liber al evenimentului pentru a coborî scările de beton care au dus la prezentarea de primăvară/vară 2023 și la festivitățile metaverse.

Casadei

Folosind căști de realitate virtuală, participanții au putut intra în Casadei 3.0, spațiul virtual Decentraland, care a fost proiectat cu ajutorul fiicei lui Cesare Casadei, Arianna Casadei, și Another-1, o platformă inovatoare Web3 specializată în modă de lux. În cadrul Casadei 3.0 utilizatorii au fost lansați într-o metropolă retro-futuristă cu zgârie-nori, mega ecrane și lumini neon.

Casadei

Acest proiect NFT colaborativ dintre Casadei și Another1 a fost regizat creativ de designerul de pantofi Ricardo Cook și susținut și de artistul CGI Alessandra Vuillermin. Colaborarea include 1.000 de NFT, autentificate de blockchain-ul Polygon, fiecare dintre acestea fiind integrat cu produsele handmade ale mărcii, unde omologii fizici vor fi realizați la comandă o dată cu achiziționarea NFT-ului corespunzător pentru valoarea reală a activelor sale. Clienții vor primi, de asemenea, un avatar personalizat gratuit care poate fi folosit în metaversul Decentraland.