Clinica DentalMed – un serviciu medical luxury, unde detaliile formează întregul

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 05-08-2019

în: Beauty

Înființată în 2007, DentalMed este o clinică stomatologică cu capital 100% românesc, care s-a afirmat ca un business de succes. Medicii specialiști de la DentalMed doresc să învingă preconcepțiile legate de Europa de Est și să arate că profesionalismul nu are granițe, dezvoltând o clinică dentară la cel mai înalt nivel tehnologic, logistic și organizatoric. Atât prin atenția, căldura și profesionalismul medicilor, cât și prin arhitectura, ambientul modern și designul unic al clinicii, DentalMed creează pacienților o stare de relaxare, încredere și siguranță. Clinica are ca scop declarat dezvoltarea unui sistem medical de investigare, tratare și monitorizare a pacienților săi la un nivel de calitate premium. În interviul ce urmează, am discutat cu Mariana Velisarato, executive director DentalMed, despre serviciile clinicii, despre valorile acesteia, dar și despre planurile vizând dezvoltarea sa.

Când și cum a fost înființată clinica DentalMed și prin ce se diferențiază aceasta pe piața de profil din Capitală?
Clinica DentalMed a fost fondată în anii 2006-2007, când cei doi frați cofondatori, Dr. Dragoș Popescu – medic stomatolog – și Dr. Răzvan Popescu – doctor în biofizică al Universității Paris VI (Universitatea Pierre et Marie Curie, Paris), au decis deschiderea unei clinici stomatologice de lux, concept fără precedent la acel moment în România. Inspirați de modelele de business și protocoalele medicale americane, cei doi frați au creat un centru medical cu ADN 100% românesc, care a devenit, în scurt timp, cea mai performantă clinică de stomatologie din România, din punct de vedere tehnologic și al echipei de specialiști.

Din ce medici specialiști este formată echipa DentalMed, ce servicii oferiți și cu ce dotări se mândrește clinica?
Clinica DentalMed acoperă, prin echipa sa medicală și dotările de top, întreaga gamă de servicii în domeniul medicinei dentare, având ca vârf de lance chirurgia și estetica dentară. Conceptul DentalMed este acela de a crea o experiență unică pentru pacient, care are la bază tratamentul medical realizat la nivel de excelență, într-un ambient cu un design surprinzător și cu servicii „patient care” specifice industriilor luxului.
Clinica își desfășoară activitatea într-o locație privilegiată, vizavi de JW Marriott Grand Hotel București, la câțiva pași de Palatul Parlamentului, într-un spațiu generos care atinge, în prezent, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Calitatea de proprietari ne-a permis să aplicăm o viziune de arhitectură și design avangardiste pentru spațiul care a devenit gazda unui concept fără precedent în România, acela al clinicii stomatologice de lux.
Anual, 100 de oameni specializați gestionează un trafic impresionant de peste 40.000 de ședințe de tratament. Echipa medicală are în componență 40 de medici, iar o parte dintre aceștia sunt medici de talie internațională, profesori colaboratori.
Unul dintre elementele definitorii ale DentalMed este specializarea serviciilor. DentalMed a selectat o echipă medicală internațională, cu medici hiperspecializați în intervenții de top, precum sinus lift surgery, microchirurgie regenerativă parodontală, estetică dentară și stomatologie pediatrică. Implantul dentar, tratamentele reconstructive prin microchirurgie parodontală, reconstrucția protetică prin coroane din porțelan pe zirconiu sau fațete dentare, tratamentul cu inhalosedare, sedare conștientă medicamentoasă sau chiar sub anestezie generală pentru copii, tratamentele chirurgicale „One Stage Surgery” (comprimarea fazelor chirurgicale de tratament într-o singură ședință operatorie) reprezintă doar câteva dintre intervențiile realizate la nivel de excelență de către specialiștii clinicii.
Oferirea unei experiențe de lux pentru pacienți implică, pe lângă existența unei echipe medicale și de suport pregătită să livreze un serviciu medical de top, și facilități pentru desfășurarea activității la standarde de lux. Printre aceste facilități se numără 12 cabinete dentare, laborator de imagistică dentară și dental photo studio, laborator de tehnică dentară cu tehnologie CAD/CAM, spații pentru colocvii și amenajări pentru live surgery.
Lucrând în echipe superspecializate, folosind cele mai moderne mijloace de investigații (computer tomograf Morita Veraview X800, digital scanner Sirona, microscop Carl Zeiss, laser dentar, EMS Airflow® Station+ etc.), alocând timp de studiu și prezentare fiecărui caz în parte, se realizează concepția și aplicarea unor planuri de tratament care aduc un maxim de beneficiu pacientului.

Printre valorile clinicii se numără tradiția și calitatea, DentalMed fiind Furnizor al Casei Regale a României. Cum ați ajuns să aveți această onoare?
În anul 2013, clinica DentalMed a devenit Furnizor Regal. Obținerea titlului de Furnizor Regal este, în primul rând, o onoare pentru clinica DentalMed, pe care o putem considera cea mai înaltă distincție obținută până acum de clinica noastră. Casa Regală oferă calitatea de Furnizor al Casei Majestății Sale Regelui ca semn de recunoaștere și de apreciere a calității deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoană sau de o companie comercială. Astfel, acordarea calității de Furnizor implică un înalt standard al produselor și serviciilor, constanță, seriozitate și înalt profesionalism. Pentru DentalMed, acest înalt titlu reprezintă încununarea efortului celor doi fondatori ai clinicii – Dragoș și Răzvan Popescu, care au creat în România o clinică dentară ce oferă servicii medicale de lux, la nivelul marilor capitale europene.
Prin acordarea titlului de Furnizor al Casei Regale a României, responsabilitatea acțiunilor clinicii DentalMed a crescut. Așteptările și exigențele pacienților față de serviciile clinicii cresc, de asemenea, prin prisma calității de Furnizor Regal a companiei noastre, iar noi, echipa clinicii DentalMed, știm că trebuie să oferim servicii de excepție și să avem o conduită medicală și etică de înalt profesionalism, aliniate principiilor Casei Regale a României.

Oferiți-ne mai multe detalii despre programele educaționale și caritabile pe care le întreprinde clinica DentalMed, dar și despre certificările și premiile pe care le-ați obținut până acum.
Începând cu anul 2013, proiectele caritabile susținute de clinica DentalMed sunt desfășurate prin intermediul Fundației DentalMed. Aceasta este prima fundație caritabilă din România susținută de o clinică stomatologică și are ca scop sprijinirea artelor și a tinerilor artiști români, precum și ajutorarea copiilor defavorizați, prin efectuarea unor tratamente dentare de ultimă generație, executate de o echipă internațională de medici specialiști. Demersul comun al clinicii și al fundației DentalMed se conturează în jurul ideii de a aduce un zâmbet pe chipul copiilor și al tinerilor speciali din România.
De asemenea, clinica DentalMed, prin medicii săi chirurgi certificați Straumann ProArch, este Centru de Excelență în Implantologie Straumann Switzerland, liderul mondial în implantologie dentară.

Cum plănuiți să dezvoltați clinica pe viitor?
O nouă clinică DentalMed se pregătește pentru inaugurare în al patrulea trimestru al acestui an. Poziționată în punctul zero al orașului București, în zona de nord, și anume Primăverii – Charles de Gaulle 4-6, noua clinică va face parte dintr-un hub medical în care se vor regăsi toate disciplinele medicale, precum și un complex de restaurante și cafenele. Vom fi mai aproape de pacienții din nordul Capitalei, care își doresc de mult timp prezența noastră și în această zonă, replicând conceptul DentalMed într-o nouă interpretare, cel puțin la fel de spectaculoasă ca cea actuală. 

Ce înseamnă luxul pentru DentalMed?
Definiția luxului pentru DentalMed este probabil cel mai bine surprinsă de sintagma: „Luxury is the highest level of medical treatment. The rest are details… important too!”.
Actul medical realizat la nivel de excelență reprezintă fundamentul pentru celelalte „detalii”, care trebuie să vină în completare, pentru a definitiva conceptul de „luxury”. Credem cu tărie că nivelul de expertiză multidisciplinară al echipei medicale a clinicii este high-level, comparabil cu acela al clinicilor internaționale de top. Reabilitările orale chirurgicale complete de tip „full mouth reconstructions” sau reconfigurări totale ale zâmbetului cu fațete dentare sau coroane din porțelan pentru un zâmbet de tip „Hollywood smile” sunt tratamente care ne desemnează ca prima alegere a pacienților cu probleme dentare complexe sau pentru pacienții cu așteptări mari, care nu doresc să facă niciun compromis atunci când este vorba despre sănătatea și starea lor de bine.
Un tratament luxury trebuie însoțit și de elementele speciale, acelea care creează pacientului sentimentul de confort deplin și siguranță totală a parcursului său medical. Asigurarea nonstop a serviciului medical este o condiție esențială pentru un tratament cu acoperire de 360 de grade. DentalMed este singura clinică dentară din România din segmentul premium care oferă serviciul de urgențe dentare nonstop. Oferim această facilitate încă de la înființare, din 2007, fără nicio pauză de zi, noapte, duminică sau alte sărbători legale. Pentru ca pacienții noștri să se simtă în siguranță în permanență, să aibă acel sentiment că un medic este în orice moment la dispoziția lor, pentru a le oferi asistența medicală necesară. Fără a avea la dispoziție o asemenea facilitate, cu acoperire 24/7, este greu de imaginat un serviciu medical cu adevărat „luxury”… așa cum multe clinici aspiră sau chiar susțin că oferă.
În aceeași categorie, a ingredientelor fără de care tratamentul stomatologic oferit pacienților noștri nu ar putea fi la înălțimea unui serviciu de lux, este prezența in-house a echipamentelor de imagistică dentară de tip computer tomograf și a laboratorului propriu de tehnică dentară CAD-CAM. Actul medical dentar chirurgical de mare precizie nu poate fi conceput fără un computer tomograf, iar noi deținem în clinică cel mai performant dispozitiv stomatologic de această natură, aparținând japonezilor de la Morita, lideri mondiali în imagistica dentară. O echipă de cinci radiologi realizează măsurători de mare precizie într-o manieră extrem de rapidă, oferind echipei medicale informații prețioase, iar pacientului, confortul de timp și maximă accesibilitate.
Serviciul medical de lux este un serviciu care necesită, pe lângă aspectele esențiale de natură medicală, și susținerea specială a echipei de suport. Aproape o treime din resursele umane ale clinicii sunt angrenate în serviciul de „patient care”: front desk assistants, private dental care managers, consilieri și șoferi, care se ocupă de pacienții VIP în cele mai mici detalii – de la rezervări de bilete de avion până la cazare și deplasare la clinică, în condiții similare cu serviciile de concierge ale hotelurilor de 5 stele. Private dental care managerii sunt cei care, asemenea unui relationship manager, gestionează tratamentul pacientului în cele mai mici aspecte, complementare actului medical: de la programări optimizate ale vizitei în clinică sau în țară și până la aspecte financiare și logistice ale planului de tratament. Practic, pacientul are în cadrul clinicii o persoană dedicată, care cunoaște parcursul medical al acestuia până în cele mai mici amănunte și oferă un suport prețios pacienților VIP, care au nevoie de o maximă eficientizare a timpului și a interacțiunii cu clinica.
Atunci când serviciul medical luxury se individualizează, printr-o personalizare până la detalii de mare finețe, pacienții o numesc „experiența DentalMed”. Este, practic, cel mai frumos compliment!