Baby Green, noua colecție Carmen Emanuela Popa

Scris de Luxury
Publicat la data de: 26-08-2015

în: Fashion

Designerul vestimentar Carmen Emanuela Popa a lansat colecția Baby Green, o ediție limitată de piese ce ne invită să ne maturizăm în hainele copilăriei. „Anti-gravity Poem” a fost conceptul evenimentului și le-a propus invitaților o incursiune într-o lume a experimentelor vizuale. Evenimentul de lansare a fost marcat de un performance pe care designerul l-a susținut prin pictarea în timp real a pieselor vestimentare din colecția Baby Green, spre surprinderea audienței. Carmen a oferit, de asemenea, „autografe” plastice celor prezenți, prin imagini create instantaneu direct pe hainele lor.

4

 

Conturarea unui astfel de poem vizual a tradus prin tușe de culoare necesitatea desprinderii de prejudecăți și străbaterea unui drum al devenirii, o traiectorie nostalgică între lumea generoasă a copilăriei și percepțiile contemporane, o invitație a evadării din clișeele stilistice. Publicul a putut viziona și colecția vestimentară a diplomei de master „Prolove”, obținută în acest an la Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Modă, a Universității Naționale de Arte București.

Designerul român Carmen Emanuela Popa s-a remarcat pe podiumurile internaționale, Mercedes-Benz Fashion Week Russia, Athens Xclusive Designers Week, ca fiind un artist anti-sistem, deoarece colecțiile ei sunt inspirate din trăirile și atitudinile omului de rând, aducând ideea de compasiune perfectă în Haute Couture, așa cum bine remarca și criticul de artă Mihaela Varga, cu ocazia deschiderii fashion store-ului din Calea Victoriei, în septembrie 2014. Publicații precum British Vogue sau Tatler Magazine UK au prezentat în paginile lor imagini din itinerarul conceptual al designerului.

2