Domeniu ecvestru cu facilități pentru competiții olimpice, la vânzare în apropiere de Luxemburg

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-06-2024

în: Art & Design

Domeniu ecvestru

Unul dintre cele mai frumoase domenii ecvestre din lume, Gestüt Peterhof, se află în pitoreasca localitate Perl-Borg, pe malul superior al râului Moselle, o locație deosebită în triunghiul de frontieră dintre Germania, Luxemburg și Franța. Acest Domeniu ecvestru este disponibil la vânzare, iar de promovarea lui se ocupă Christie’s Real Estate.

Această proprietate magnifică de 30 de hectare oferă toate facilitățile pentru a antrena și a crește cai pentru competiții la nivel global deoarece include o crescătorie de cai respectată la nivel internațional, o bază de dresaj la standardele Federației Ecvestre Internaționale (FEI) și un centru de wellness ecvestru.

Baza de dresaj a organizat patru turnee FEI și calificările olimpice pentru Jocurile de vară din 2016 de la Rio de Janeiro. Complexul ecvestru poate găzdui până la 40 de cai și există autorizații de construire pentru a dubla această capacitate. Printre caii de dresaj Grand Prix antrenați aici se află armăsarul Sezuan, un Danish Warmblood care a făcut echipă cu campioana olimpică germană Dorothee Schneider.

Domeniu ecvestru

Complexul este aliniat simetric de-a lungul unei axe precise nord-sud. Intrarea, cu aleea sa flancată de copaci, duce spre o piațetă de inspirație mediteraneană, cu o frumoasă fântână de piatră. În jurul piațetei se află un ansamblu de clădiri: casa principală impunătoare, cu două niveluri, inspirată de stilul baroc, casa administratorului domeniului și alte cinci case elegante pentru oaspeți.

Piațeta este dominată de un clubhouse magnific cu două niveluri, cunoscut drept „casino”. Aici au fost amenajate un restaurant cu 80 de locuri, două bucătării, mai multe saloane VIP, spații pentru evenimente, precum și patru terase.

Gestüt Peterhof își răsfață caii cu 38 de boxe spațioase, cu ferestre, legate de zona centrală de îngrijire. La acestea se adaugă o sală pentru echipament întinsă pe două niveluri, care este mobilată de Ralph Lauren Home. De aici, se poate accesa arena interioară.

Domeniu ecvestru

Pe domeniu se mai găsește o arenă exterioară prevăzută cu un sistem de irigare subteran, de tip Ebb and Flow. O a doua arenă în aer liber, ringul de antrenament interior și pista de galop permit antrenamentul individualizat.

În jurul complexului există, de asemenea, mai multe pășuni amenajate care oferă siguranță cailor.

Domeniul Gestüt Peterhof a fost scos la vânzare în integralitate. Astfel, noul proprietar va avea la dispoziție utilajele agricole și echipamentele de întreținere, precum și alte piese de mobilier și aparaturi necesare pentru gestionarea operațiunilor.

Potrivit agenției, locația complexului este una ideală, oferind izolare și intimitate, dar și acces la servicii și facilități locale, atât în localitatea Perl-Borg, cât și în orașul vecin Merzig. Mai multe aeroporturi internaționale se află în apropiere, inclusiv Aeroportul LUX din Luxemburg, care este un hub de transport aerian pentru cai. Orașul Luxemburg, una dintre cele trei capitale oficiale ale UE și un cunoscut centru comercial, se află la 30 de minute distanță. Parisul se află la o distanță de 90 de minute cu trenul de mare viteză TGV.

La nivel de compartimentare, domeniul are 14 dormitoare și zece băi. Prețul pentru întreaga proprietate, finalizată în 2011, nu a fost făcut public, însă știm că anunțul de vânzare a fost publicat în urmă cu mai bine de jumătate de an.