Anti-aging-ul veritabil înseamnă o abordare integrală a pacientului

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 09-08-2019

în: Beauty

Procesul de reîntinerire a fost și este subiectul a numeroase studii, articole, cărți sau filme. Dacă ani la rând, terapiile de reîntinerire a feței au avut la bază proceduri injectabile, iar mai nou vorbim deja despre tratamente laser pentru rejuvenare, există, însă, și metode de a face anti-aging sistemic. Clinica Skinmed din București este una dintre puținele care realizează o asemenea combinație de terapii, pentru ca pacienții să rămână tineri și fericiți.

Buze naturale și frumoase
„Cel mai frecvent, doamnele ni se adresează pentru augmentarea buzelor și tratarea cearcănelor”, spune Amalia Anghel, medic primar dermatolog și fondator Skinmed. „Suntem devotați ideii de frumusețe ca «echilibru», «proporții», «naturalețe» și folosim cele mai avansate soluții medicale ca instrumente menite să ajute, să repare, nu să debalanseze. Pentru că obiectivul final este să fii cea mai bună versiune a ta, în pielea ta, nu cea mai reușită versiune a altcuiva. Tocmai de aceea, dialogul este necesar, precum și ochiul critic al medicului specialist care îți va analiza trăsăturile, forma facială și îți va propune soluția optimă de augmentare a buzelor, astfel încât reacția celor din jur să fie: «Nici nu mi-am imaginat că nu sunt naturale!»”, adaugă Dr. Anghel.

În căutarea unui aspect odihnit și luminos
În ceea ce privește cearcănele, zona pleoapei inferioare este extrem de complexă, cu o mare variabilitate de aspecte, adesea asociate. Putem întâlni probleme precum șanțul lacrimal vizibil, candidat ideal pentru volumizarea cu acid hialuronic dedicat acestei zone, sau pigmentarea, culoarea brun-neagră, adesea constituțională. O problemă frecvent întâlnită este reprezentată de ridurile fine, cele din unghiul exterior al ochiului, corectate prin injectarea de toxină botulinică, în schimb, cele de pleoapă inferioară destul de greu de șters prin tehnici convenționale. Două alte probleme frecvente sunt pungile vizibile, adesea întâlnite în afecțiuni asociate sau constituțional, și excesul de pleoapă superioară și/sau inferioară, ce transformă pacientul în candidatul ideal pentru blefaroplastie, chirurgia pleoapei.

Laser pentru cearcăne
Însă, și fără injecții, și fără chirurgie, tot mai există soluții și speranțe. Este vorba despre tehnologia laser ClearLift, de pe platforma Harmony de la Alma Lasers, cu care se poate acționa extrem de eficient la nivelul tegumentului fin al pleoapelor superioare și inferioare. Prin acest tratament se ameliorează ridurile fine, textura, calitatea pielii, se reface fermitatea și se ameliorează pigmentarea de pleoapă inferioară. Un protocol complet include patru-șase ședințe spațiate la o lună, costul acestora fiind de 500 de lei pe ședință. Este o procedură extrem de valoroasă, deoarece permite a acționa asupra problemelor complexe de pleoape, cu rezultate remarcabile.

Tinerețe prin tehnologie
În Clinica Skinmed, funcționează unul dintre cele mai performante lasere medicale din lume. Este vorba de ClearLift, care stimulează producția de colagen la nivelul feței și al gâtului, pentru a reda pielii elasticitatea pierdută în timp. Tratamentul reduce dimensiunea porilor și ridurile fine de pe față și gât, fiind utilizabil chiar și pe zonele sensibile. Poate fi folosit pe decolteu sau chiar pe fața dorsală a mâinilor. Reîntinerirea laser este un proces gradual, în care efectele se văd pe parcursul a câteva săptămâni, fiind recomandate minimum patru ședințe, la interval de o lună. Ședințele durează o jumătate de oră și pot fi efectuate oricând în timpul zilei, chiar și în pauza de masă, deoarece timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, față de alte lasere mai agresive.

Ozonarea sângelui prin autohemoterapie
Terapia cu ozon este prezentă în cadrul Clinicii Skinmed ca o soluție de tratament complementară și 100% naturală. Autohemoterapia majoră este o metodă de a administra ozon în mod sistemic în organism. Se colectează între 70 și 120 de mililitri de sânge venos într-un recipient steril, vidat, și apoi se amestecă cu o cantitate similară de ozon. Amestecul realizat va intra înapoi în circulație pe același traseu pe care a fost recoltat sângele, într-un interval de 20-30 de minute. Totul este steril și se petrece în circuit închis, astfel încât sângele să nu intre în contact cu nimic altceva, decât cu ozonul.
Cum se realizează efectul de anti-aging prin terapia cu ozon? Prin autohemoterapia majoră, se induce un ușor stres oxidativ asupra organismului. Ca reacție imediată, stimulează corpul să producă și să crească ulterior cantitatea de antioxidanți din circulație. Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, crește eliberarea de oxigen din eritrocite, ceea ce duce la o mai bună vascularizare a organelor vitale. Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarând degenerarea sistemului circulator și respirator, care apare odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, această eliberare de oxigen în țesuturi duce și la un proces de creare de noi vase de sânge în teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferită în domeniul vascular din cauza îmbătrânirii. Printre beneficiile unei oxigenări mai bune se numără: tratarea insomniilor, creșterea rezistenței la efort, scăderea oboselii cauzate de stres, funcționarea mult mai bună a ficatului (efect de detoxifiere hepatică).

Perfuzii cu vitamine
O altă metodă menită să „ne țină în formă” sunt perfuziile cu vitamine. Cel mai frecvent, la clinică se folosesc perfuzii cu vitamina C, produsă în Germania din extrase vegetale. Aceasta este un antioxidant care acționează imediat asupra organismului și crește imunitatea, în cazul persoanelor cu probleme în acest sens sau care trec prin perioade dificile.
De asemenea, după un consult clinic, dacă se constată că pacientul este sănătos, însă are o stare de oboseală semnificativă, de apatie, se pot efectua și perfuzii cu vitamine din grupul „B”-urilor: B1, B6, B12. Aceste tratamente nu înlocuiesc o alimentație și un stil de viață sănătos, dar ne pot oferi sprijinul necesar în momente grele.

Adio, celulită!
În Clinica Skinmed, pacienții au la dispoziție cel mai bun răspuns la problemele complexe ale corpului, precum celulita şi laxitatea pielii. Aprobat de FDA (Food and Drug Administration, USA), VelaShape III reprezintă cea mai nouă generație de tratamente non-invazive pentru eliminarea aspectului de coajă de portocală şi conturarea siluetei. Siguranţa şi eficienţa tratamentelor cu VelaShape III au fost demonstrate în urma unor ample studii clinice realizate după mai mult de cinci milioane de tratamente pe pacienţi din întreaga lume. Astfel, după doar patru şedinţe, au fost observate diminuări remarcabile ale ţesutului adipos din zona abdominală, de trei-patru centimetri, în medie. Conform studiilor, după două săptămâni de la prima şedinţă, a fost înregistrată o scădere a ţesutului adipos cu 1,5 centimetri în talie, 1,7 centimetri în zona abdominală şi cu doi centimetri pe şolduri. În plus, pe toată perioada studiului, pacienţii nu au reclamat efecte secundare, iar în urma tratamentului au obținut şi o îmbunătăţire majoră a aspectului pielii.

Programările pentru ședințele de terapie laser anti-aging se pot face atât la sediul Skinmed Clinic, din Piața Alba Iulia, nr. 2 (lângă Banca Transilvania), dar și la nr. de telefon 0786.356.361 sau online pe www.skin-med.ro.

Energy Expo 10-13 octombrie