Un artist britanic a creat un ceas cu capodopere de-ale lui Van Gogh

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 24-07-2023

în: Watches

Van Gogh

Acest ceas unic este prezentat ca fiind prima galerie de artă ce poate fi purtată, deoarece conține trei dintre cele mai frumoase capodopere ale lui Vincent Van Gogh recreate în dimensiuni microscopice de artistul britanic David A Lindon. Ceasul personalizat a fost creat pentru a comemora cea de-a 50-a aniversare a Muzeului Van Gogh.

Denumit Vincent Van Gogh Masterpieces Watch, fiecare dintre picturile microscopice este mai mică decât un punct și măsoară aproximativ 0,5 mm. Potrivit creatorului său, aceasta este prima dată când micro-sculpturi sunt prezentate călătorind cu ajutorul mecanismului unui ceas. David susține că i-a fost nevoie de 2 luni pentru a finaliza fiecare dintre cele trei reconstituiri microscopice ale celor mai bune capodopere ale lui Van Gogh.

Van Gogh

Tablourile lui Van Gogh recreate de englez sunt „Noaptea înstelată” (1889), „Floarea-soarelui” (1888) și „Autoportret cu pălărie de fetru gri” (1887). Acestea au dimensiuni atât de mici încât nu sunt vizibile cu ochiul liber. Modelul T4 „The Archer” al mărcii japoneze de ceasuri Zeroo Time pare să fie pânza folosită de David pentru micro-sculpturi. Ceasul mecanic complet scheletizat are o carcasă în formă de tonneau cu cristale de safir pe toate cele patru laturi, oferind o vedere neîntreruptă a mecanismului.

Sculpturile microscopice sunt realizate din aur, micro pigmenți și nailon, folosind un proces minuțios. Uneltele folosite pentru realizarea micro-sculpturilor au fost, de asemenea, realizate de David și au fost adesea refăcute din cauza fragilității lor.

Ceasul unicat este expus la o galerie de artă din Shropshire, Anglia. Cu toate acestea, creația unică este pusă în vânzare de Hammond Galleries și are un preț de 150.000 de lire sterline (aproximativ 193.000 de dolari).