F.P. Journe – Élégante Collection

Scris de Luxury
Publicat la data de: 31-07-2019

în: Watches

Producătorul elvețian de ceasuri se adresează publicului feminin prin creații orologere înnobilate cu diamante și pietre prețioase multicolore reunite în colecția Élégante.

F.P. Journe a dezvăluit noua colecție de ceasuri de damă, efervescentă și elegantă. Spectaculoasele modele sunt ornate cu diamante și pietre prețioase multicolore încrustate în carcasa Tortue, care se joacă cu forme rotunde și dreptunghiulare pentru un efect uimitor. Linia tipică a fost prezentată pentru prima dată în 2015, prin gama de ceasuri din platină, aur roșu și titan, cu o curea sport de cauciuc și numerale arabe. În acest an, ceasul de 40 de milimetri ne este prezentat într-o arie nouă de culori: roșu rubin, albastru safir, verde smarald și negru intens.

A fost nevoie de opt ani de cercetare pentru ca F.P. Journe să dezvolte mecanismul quartz in-house. Punctul culminant al acestuia este că va intra în modul de așteptare atunci când proprietarul nu poartă ceasul. Surprinzător, microprocesorul va continua să măsoare timpul, însă elementele mecanice, rotoarele și acele se vor opri din mișcare. În momentul în care ceasul este purtat din nou la încheietura mâinii, ora corectă se va fixa automat. Mecanismul electromecanic este prevăzut cu un detector mecanic de mișcare vizibil pe cadran în dreptul orei 4:30, iar după 30 de minute de repaus, ceasul va trece în modul standby pentru a economisi energie.

Carcasa ceasurilor este împodobită cu rubine, safire albastre, tsavorite și diamante negre, cu o brățară de satin pudrat asortată fiecăruia dintre cele patru modele din colecție. Versiunea pe negru are cadranul orar ornat cu diamante negre, centrul acestuia fiind marcat cu diamante albe. Colecția Élégante propune carcase din titan de 40 de milimetri (cu sau fără diamante), o carcasă din aur, tot de 40 de milimetri, cu diamante sau fără, o carcasă din platină încrustată cu diamante și, de asemenea, versiunea superioară de 48 de milimetri, din titan, cu o curea de cauciuc disponibilă în nouă culori. Chiar și pentru colecționarele care preferă un mecanism mai sofisticat sau mai complex, creațiile din suitaÉlégante rămân o variantă extraordinar de inspirată pentru un ceas-bijuterie exclusivist și uimitor.