Destinații exotice unde poți călători în timpul verii europene, de la DERTOUR

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 16-07-2018

în: Travel

Cele mai frumoase insule din lume, cu peisaje uimitoare, vulcani semeți și plaje incredibile, ne oferă o oportunitate excepțională de a ne deconecta de la rutină și a ne cufunda într-un mix armonios de natură, faună sălbatică, istorie și cultură. Astfel, odată cu îmbogățirea spirituală prin prisma călătoriilor, putem atinge un echilibru perfect între exaltare și relaxare, aventură și răsfăț. Pentru a ne trezi spiritul explorator, turoperatorul german DERTOUR, reprezentat în România de peste 100 de agenții acreditate, propune câteva destinații exotice, potrivite pentru sezonul cald european, pe care să le luăm în considerare pentru următoarea vacanță.

BALI

Bali, renumita „insulă a zeilor”, cu peisajul său variat de dealuri și munți, coaste și plaje nisipoase, câmpuri de orez luxuriante și coline vulcanice, oferă un fundal pitoresc al culturii pline de culoare, profund spirituală și unică, un adevărat Paradis pe pământ. Pe lângă surfing și scufundări în apele turcoaz, aici puteți explora un număr considerabil de atracții culturale, istorice și arheologice, cum ar fi superbele temple Tanah Lot, Besakih și Uluwatu. Cu toate că Bali este o insulă ce poate fi vizitată în orice perioadă a anului, iulie și august se numără printre lunile preferate pentru o vacanță în această destinație fascinantă.

MAURITIUS

Mauritius, cunoscută oficial ca Republica Mauritius, este o țară insulară africană, aflată în sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 900 de kilometri est de Madagascar. Insula Mauritius este una dintre cele mai apreciate destinații turistice pe plan mondial, fiind o combinație spectaculoasă de plaje cu nisip alb strălucitor, munți abrupți de origine vulcanică și ape oceanice cristaline. Este o adevărată încântare să privești contrastul dintre nisipul alb și albastrul oceanului și să practici sporturi nautice precum canotaj, windsurfing, schi nautic și multe altele. Având un climat tropical, cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în luna februarie, în timp ce temperaturile cele mai răcoroase sunt în iulie.

SEYCHELLES

Seychelles, insulele iubirii, sunt ideale pentru cuplurile care se află în luna de miere. Aceste insule din Oceanul Indian nu sunt apreciate doar pentru frumusețea lor nepământeană, cu o natură virgină, cu peisaje sălbatice și copleșitor de frumoase, ci și pentru activitățile și serviciile ireproșabile de care puteți beneficia. O veritabilă bucățică de paradis este plaja Anse Source D’Argent, desemnată la un moment dat cea mai frumoasă din lume și cunoscută, de asemenea, și ca cea mai fotografiată plajă de pe mapamond. În ceea ce privește perioada ideală pentru a vizita insulele, climatul tropical al acestora face ca pe tot parcursul anului vremea să fie potrivită pentru petrecerea vacanțelor. Localizate la sud de Ecuator, în vestul Oceanului Indian, clima este tropicală, cu o vreme călduroasă și o umiditate crescută, iar din mai până în octombrie este perioada cea mai uscată, precipitațiile fiind foarte rare.

ZANZIBAR

Zanzibar este un arhipelag în Oceanul Indian, la 25 de mile de coasta Tanzaniei, format din mai multe insule mici și două insule mari: Pemba și insula principală Unguja, cunoscută generic sub numele de Zanzibar. Peisajele naturale deosebite oferă plaje albe întinse cu nisip fin, spectaculoase bariere de corali, grădini de plante aromatice, dar și dive spot-uri inedite. De asemenea, Zanzibar are o cultură africană cu influențe arabe și indiene, iar Stone Town (centrul istoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO) este prima oprire pe care ar trebui s-o faceți. Perioada optimă de călătorie este în intervalul iunie – octombrie, dar și decembrie – februarie.

SRI LANKA

Sri Lanka este o insulă în formă de lacrimă din Oceanul Indian, plină de bogății culturale și naturale, unde plajele delimitate de palmieri se află aproape de munții înverziți. Sri Lanka are ca principale atracții zona central-nordică, unde se află vechile capitale Anuradhapura cu templele budiste Thuparamaya și Ruwanweli, Polonnaruwa cu templul Lankatilaka și Sigiriya, considerată a opta minune a lumii, toate acestea fiind incluse în patrimoniul cultural universal. Plajele nesfârșite, ruinele atemporale, oamenii primitori, dar și preparatele culinare apetisante fac din Sri Lanka o destinație irezistibilă. În ceea ce privește perioada oportună a anului pentru a vizita paradisul insular din Sri Lanka, fiind o destinație cu climat musonic, dispune de două sezoane, în funcție de regiune: pentru sud-vest, decembrie – martie, iar pentru zona de est, mai – septembrie.

Text: Ozana Mazilu