CHANEL și Barbie – un parteneriat fabulos

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 24-07-2023

în: Fashion

CHANEL

Casa CHANEL a contribuit la realizarea unuia dintre cele mai așteptate filme ale verii, Barbie, produs de actrița nominalizată la Oscar Margot Robbie, ambasadoarea Casei care a interpretat rolul personajului principal.

Regizat și scris de Greta Gerwig, filmul dezvăluie ce înseamnă să trăiești în Barbie Land, să fii o ființă perfectă într-un loc perfect… dacă nu cumva ai o criză existențială în toată regula. Sau dacă ești Ken.

De-a lungul istoriei cinematografiei, CHANEL a fost un colaborator preferat. În cadrul celui mai recent parteneriat, Casa a lucrat cu mândrie alături de creatorii Barbie pentru a realiza mai multe costume pentru personajul lui Margot Robbie, precum și un costum de schi pentru personajul lui Ken, întruchipat de Ryan Gosling.

Într-un interviu din iunie 2023, actrița/producătoarea spune: „Veți observa o mulțime de articole CHANEL, lui Barbie îi place CHANEL! Am câteva ținute CHANEL grozave în film pe care am reușit să le port. Mentalitatea în cazul lui Barbie este că dispune de toate accesoriile – există întotdeauna o pălărie sau o fundă și cercei și bijuterii. Bijuteriile sunt mari, așa cum ar trebui să fie în cazul unei păpuși: coliere și cercei mari. Pălăriile nu sunt niciodată pentru protecție împotriva soarelui, ele sunt doar un alt accesoriu, alături de genți și pantofi și toate celelalte! A fost foarte distractiv.”

Cinci siluete create de Virginie Viard vor putea fi văzute pe ecran, împreună cu genți matlasate, inclusiv una în formă de inimă, și accesorii (ochelari cu scut din colecția COCO NEIGE, manșete holografice și bijuterii fantezie, pălării de la Maison Michel) puse la dispoziție de CHANEL. Designerul de costume laureat cu Oscar și prieten al Casei, Jacqueline Durran, a primit o selecție de ținute în diferite nuanțe de roz din colecțiile Ready-to-Wear, COCO BEACH și COCO NEIGE create de Virginie Viard. Cele cinci articole vestimentare prezentate – trei costume, un costum de schi și o rochie – au fost alese pentru a scoate în evidență personajul Barbie pe măsură ce se deplasează în călătoria sa din film.

Lungmetrajul Barbie s-a lansat în cinematografe pe 19 iulie 2023.