The Odyssey Collection: Chapter III – Escape, un omagiu adus originilor Amouage

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 14-06-2023

în: Beauty

Amouage

Amouage dezvăluie cel de-al treilea capitol al colecției Odyssey, un cvartet de parfumuri noi care înfățișează cea mai mare comoară a Omanului – tămâia regală, în toată complexitatea sa.

Patru noi ape de parfum se adaugă la The Odyssey Collection: Chapter III – Escape de la Amouage, combinând tămâia regală cu ingrediente rare pentru a vorbi despre evadare, dezvoltare și transformare. Colecția Odyssey a lui Renaud Salmon aduce un omagiu originilor Amouage, concentrându-se pe explorarea insulei aride Masirah din Oman și rămânând în același timp fidelă conceptului Casei de a aduce laolaltă diferite culturi și generații.

LINEAGE

O fantezie îndepărtată, cu priveliști sărutate de soare, ținuturi pustii, gustul mineral al piperului de Sichuan, strălucirea vibrantă a ghimbirului și o adiere de ceață marină. O siluetă se conturează la orizont, pe o insulă pustie, în aroma dată de smirna aurie și tămâie, cu accente seducătoare de schinduf, vetiver și patchouli.

Lineage este parfumul unei călătorii îndepărtate, menite a te apropia de tine însuți, combinând tămâia sărată, căldura minerală și contemplarea văratică.

Amouage

SEARCH

Lămâia, mandarina, acordul de elemi și tămâia Hojari sunt principalele ingrediente care se reunesc pentru a crea un amestec puternic de gusturi și arome. Buchetul de citrice este energic, neînvins și nepotolit, inspirându-i pe oameni să își caute sinele ideal.

Search spune o poveste despre provocări, despre viața care depășește umbra și captează energia virilă a unei minți hotărâte, fără frica de a lupta cu întunericul interior.

Amouage

GUIDANCE

Un turn de fildeș învăluit în nori și rouă din perle de pară, lapte de migdale și mărgele de tămâie – cadrul unui veritabil paradis. O prințesă îți arată calea către o grădină luxuriantă în care florile de osmanthus își răspândesc aroma amețitoare. Marginea din marmură a unei fântâni este acoperită de trandafiri al căror parfum voluptuos întâlnește mireasma firelor de șofran așezate pe podea. Ea pășește printre perdele de iasomie, lăsând în urmă un parfum de vanilie densă, de lemn de santal, de labdanum ambrat și nuanțe de ambră cenușie.

Guidance se citește ca un sonet, miroase ca o îmbrățișare și se simte ca o vorbă de înțelepciune. Este o abordare captivantă și contemporană a triadei Amouage.

Amouage

PURPOSE

Acorduri de bergamotă, piper roz, fructe de pădure, tămâie, trandafir, lemn de santal și alte parfumuri învăluitoare umplu aerul. O inspirație profundă inundă plămânii cu esența feroce a vetiverului și energia sălbatică a trandafirului.

Sfârșitul călătoriei este marcat de o trezire șamanică, unde soarele strălucește mereu pe cer și razele aldehidice pâlpâie ca un roi de licurici. Scopul este să îți găsești originile, să te simți împăcat, complet.

Escape este o operă de artă completă, influențată de măreția naturală a insulei Masirah din Oman. Cele patru parfumuri se prezintă în flacoane transparente cu lucrări de artă rafinate, senzuale și abstracte, realizate de artista belgiană Louise Mertens. Denumirea artistică a fiecărui parfum îi este atribuită lui Persolaise (Dariush Alavi). Compilația include și un EP cu cinci piese, compoziții originale create de producătorul muzical belgian Cøpal.

Amouage

Începând cu 1 februarie 2023, The Odyssey Collection: Chapter III – Escape va fi disponibilă în magazinele Amouage și la distribuitorii din toată lumea, precum și online, pe www.amouage.com.