Mercedes Silver Arrow 460 – Granturismo

Scris de Luxury
Publicat la data de: 29-06-2016

în: Nautic

Un iaht motorizat ce nu pare să fie făcut în joacă sau pentru joacă, impunând o atitudine asumată și îndrăzneață. Urmărind această idee, Mercedes nu a făcut încă public prețul, dar dacă v-ați gândit să întrebați cât costă, cel mai probabil nu vi-l puteți permite.

3750x3000-photography_arrow_yacht_2015_mercedesbenz_arrow_460_yacht_concept_460_mercedesbenz-27087

Din toate punctele de vedere, Mercedes S-Class Convertible este cabrio-ul perfect pentru o incursiune pe coasta oceanului. Este frumos, puternic, iar aerodinamica nu permite vântului să strice coafurile pasagerilor. Singura problemă este că nu plutește… Așa că cei cu o chemare nautică aparte nu se pot bucura de nivelul sublim de opulență al clasei S când ajung în port.

Pentru a rectifica această problemă, Mercedes-Benz Style a făcut echipă cu Silver Arrow Marine pentru a crea Arrow 460 – Granturismo. Prezentat pentru prima oară in 2012, Granturismo a atins apele mării în Coasta de Azur pentru prima oară în Aprilie, anul curent.

Mercedes-Arrow460-Granturismo-Yacht_8

Arrow 460 măsoară 14 metri (46 picioare) lungime și este proiectat astfel încât experiența maritimă să fie apropiată ca și confort de cea a hotelului din care ați plecat. Reprezentanții Mercedes susțin ca barca combină cea mai bună croazieră open-top cu intimitatea unui yacht acoperit, prin sistemul de parbrize și geamuri, capabil de a fi reglat astfel încât să ofere sentimentul unui joy-ride în aer liber, dar protejat complet de vânt și stropi.

Nu mai trebuie specificat, dar o facem oricum: pachetul de echipare standard include aer condiționat și sistem audio hi-fi, iar spre deosebire de alte vehicule care poartă emblema în 3 colțuri, barca este echipată cu mese și paturi extensibile, dar și o baie luxoasă și un dressing.

2c4d7749e7c9f7df6119972b63f08812_f896

Nu vă gândiți la o pivniță în adevăratul sens al cuvântului, dar iahtul are o mini-cramă de vinuri și un aparat de facut gheață în dotare, ceea ce o face perfectă pentru un get-together cu câțiva prieteni. Podeaua este realizată din lemn de Eucalipt, iar pereții sunt finisați tot intr-un lemn unduit în așa fel încât să ofere iluzia unui ambiant fluid și unic.

La exterior, barca a fost realizată ca să aducă estetic cu design-ul automobilelor nemțești, cu precădere un model de referință îl oferă Clasa S, mai sus-numită. Designerii au muncit enorm pentru a face din fiecare detaliu o parte integrată în ansamblul final, și a rezultat în ceva de-a dreptul minunat.

Iahtul este propulsat de două motoare diesel Yanmar 6LY3-ETP, care împreună dezvoltă un total de 960 cai putere. Sufiecient pentru o viteza de aproape 40 de noduri (74 km/h), deși se recomandă o viteză maximă de 28-30 de noduri (52-56 km/h) în ape liniștite. Se poate acoperi o distanță considerabilă cu viteza aceasta, rezervorul de motorină fiind destul de încăpător – 1200 litri.

Galerie Foto