Îmbinarea artei parfumeriei de lux cu noutatea esențelor unice, la Beautik Haute Parfumerie

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 23-06-2018

în: Beauty

DAVID JOURQUIN – CUIR MANDARINE. Cuir-Mandarine

Parfumurile rare și magia sticlelor prețioase se întâlnesc la Beautik Haute Parfumerie, Un loc fascinant, dedicat în întregime luxului, cu esențe foarte actuale și nonconformiste. Beautik este locul unde ne putem alege parfumul pe care îl dorim discret sau opulent, dar cu siguranță unic. În continuare, vă prezentăm ultimele noutăți olfactive de la Beautik Haute Parfumerie.

JUSBOX – LIVE ’N’ LOUD
Jusbox este o gamă exclusivistă de parfumuri al cărei concept este reprezentat de asemănarea dintre parfum și muzică – inspirația-cheie pentru toate aromele sale. Mai precis, inspirația vine din generația muzicală a idolilor care au reușit să își pună amprenta asupra societății, culturii și mediului artistic din era lor, transmițându-și emoțiile prin „mesaje muzicale”. Un efluviu imperceptibil, dar delicios, plutește în aer, cu o aromă misterioasă. Nenumăratele note ale unei melodii de jazz și blues se învârtesc asemenea unui disc, „amestecând” voci familiare.

O melodie olfactivă este greu de înțeles. Un parfumier și un muzician sunt asemenea a doi frați gemeni, oglinzi inseparabile. Mâna muzicianului scrijelește pe hârtie „cuvinte” care trebuie transformate în note. Urechile judecă, iar coarda „luptă” pentru perfecțiune.

Live ’n’ Loud este un „playlist parfumat” care „trezește” mintea. O compoziție opulentă ce se deschide cu „atingeri” Disco și Hip Hop, urmate de acorduri senzuale Latino și Rock. Spre final, adrenalina își face simțită prezența prin notele Punk & Rock. „Nasul” Dominique Ropion a compus un parfum „oudy floriental” ce încântă simțurile asemenea unei melodii, prin combinația sofisticată de flori, oud, ambră și piele, conferind energie și o stare de bine.

JUSBOX – LIVE ’N’ LOUD, Beautik Haute Parfumerie
JUSBOX – LIVE ’N’ LOUD

 

DAVID JOURQUIN – CUIR MANDARINE
David Jourquin a crescut crezând că mirosurile au însemnătate – acestea au dat o structură aparte vieții sale. Clasică și, totuși, modernă, melodia personală a parfumurilor David Jourquin devine esențială unui parfum unic. Semnătura lui personală este autentică și magnetizantă. Fiecare parfum este asemenea unei treziri secrete, ca o promisiune: prețios, elegant, sofisticat și puternic emoțional.

Cuir Mandarine este parfumul care, asemenea unei melodii personale ce nu încearcă să mulțumească pe oricine, devine esențial pentru unii. Aromele de patchouli vibrează la contactul cu piperul negru și pielea mandarină. De asemenea, notele senzuale de tutun blond de Virginia luminează amețitor un buchet fin de lavandă.

DAVID JOURQUIN – CUIR MANDARINE. Cuir-Mandarine, Beautik Haute Parfumerie
DAVID JOURQUIN – CUIR MANDARINE

 

JULIETTE HAS A GUN – MOSCOW MULE
Romano Ricci, creatorul acestui brand, este strănepotul marii creatoare haute couture, Nina Ricci, moștenire care i-a deschis porțile în lumea designului și a parfumurilor. Dincolo de aceasta, însă, Romano Ricci are o viziune personală asupra parfumeriei, care s-a concretizat prin creațiile sale originale. De la New York la Paris, Los Angeles sau Berlin, colecția Juliette Has A Gun intrigă lumea printr-o gamă de parfumuri cu note romantice ce întruchipează diferite tipuri de feminitate.

Moscow Mule este un parfum inspirat de faimosul cocktail omonim, cu „aromă” de vodcă, ghimbir și suc de lămâie, garnisit cu atingeri de mentă, tei și gheață zdrobită, servit într-o cană de cupru. Creatorul Romano Ricci a alăturat două elemente-cheie pentru a obține o compoziție elegantă și, totodată, misterioasă: cupru și ghimbir.

JULIETTE HAS A GUN – MOSCOW MULE
JULIETTE HAS A GUN – MOSCOW MULE

 

DIPTYQUE – FLEUR DE PEAU
Începând cu prima apă de toaletă, L’Eau, Diptyque celebrează ideea luxului suprem, fără compromis și care poate fi simțit intuitiv. Diptyque este un adevărat maestru în crearea parfumurilor, lumânărilor parfumate, spray-urilor de cameră și produselor pentru îngrijirea corpului, imprimate cu o semnătură olfactivă distinctivă și specială.

Fleur de Peau reprezintă o creație centrată în jurul unuia dintre „materialele iconice” ce aparțin anilor ‘60: moscul. Ideea acestei ape de parfum a fost aceea de a „atinge” o aromă cât mai apropiată de cea a pielii, prin îmbinarea notelor de mosc cu atingeri dense de iris, ce prezintă o fațetă „woody”. „Inima” compoziției Fleur de Peau este pusă în valoare de notele de mosc ușoare ca bumbacul, urmate de atingeri pudrate de iris și frunze de ambretta.

DIPTYQUE – FLEUR DE PEAU, Beautik Haute Parfumerie
DIPTYQUE – FLEUR DE PEAU

 

MARC-ANTOINE BARROIS – B683

Bucurându-se de o carieră de succes, designerul haute couture Marc-Antoine Barrois a lucrat alături de Dominique Sirop, Jean-Paul Gaultier și Jean-Claude Jitrois, creând propria Casă de Couture pentru bărbați, ce oferă exclusivitate într-o atmosferă caldă.

B683 este rezultatul întâlnirii a doi tineri designeri. Unul este designer haute couture, iar celălalt – parfumier. Amintirile din copilărie i-au adus împreună. Amintirea aromelor captivante: piele sau un blotter de birou imaculat, miros de lemn folosit pentru a încălzi casa familiei în timpul adunărilor obișnuite.

În cele din urmă, B683 este o invitație pentru a explora și a călători în locul unde colecțiile de piese unice, bijuteriile și accesoriile întâlnesc o simbioză de geniu a poeziei și vise cu arte și meserii. Îmbinând subtil esențe rafinate de lemn, note picante senzuale și atingeri de piele, parfumierul avangardist Quentin Bisch creează un parfum „răcoros și sobru”, modelat asemenea universului fantezist al designerului.

MARC-ANTOINE BARROIS – B683, Beautik Haute Parfumerie
MARC-ANTOINE BARROIS – B683

 

MAISON FRANCIS KURKDJIAN – AQUA CELESTIA FORTE
Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia Forte formează o legătură neîntreruptă între albastrul cerului și al mării, făurind o cale spre o seninătate absolută, plutind pe un val cu atingeri fructate, apoi separându-se, permițând soarelui să radieze. O călătorie emoțională, „îmblânzită” de armonia simțurilor și minții. Această prospețime cerească poate fi acum experimentată ca un parfum, Aqua Celestia Forte. O prospețime cerească cu note explozive de mosc, îmblânzită de generozitatea iasomiei din Egipt și a notelor de petitgrain din Italia.

MAISON FRANCIS KURKDJIAN – AQUA CELESTIA FORTE, Beautik Haute Parfumerie
MAISON FRANCIS KURKDJIAN – AQUA CELESTIA FORTE