Fragrance Reveries by Louis Vuitton

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-06-2017

în: Beauty

De la fondarea sa, casa Louis Vuitton a fost întotdeauna ghidată de o pasiune pentru orizonturile îndepărtate. Odată cu crearea primului său cufăr, Louis Vuitton a promis că va însoți curiozitatea drumeților oriunde ar călători. Dar, uneori, trebuie doar să vă închideți ochii pentru a fi transportați în cealaltă parte a lumii, prin prisma miresmelor emanate. Acest lucru este posibil acum, cu noua colecție de parfumuri Fragrance Reveries, ce vă învăluie simțurile olfactive și vă poartă pe meleaguri de basm.

Maestrul parfumier Jacques Cavallier-Belletrud a revoluționat modul în care aromele sunt create și a extins paleta de esențe, dând naștere unor parfumuri idilice. Pentru a plăsmui aceste creații, el a călătorit în cele patru colțuri ale lumii, în căutarea unor plante rare și a folosit cele mai avansate tehnici pentru a capta substanța unei flori și pentru a o materializa într-o aromă de neuitat. În atelierul său de creație din Grasse, oraș considerat leagănul parfumurilor, maestrul a creat un laborator mai puțin obișnuit, în mijlocul plantațiilor de măslini, al livezilor de portocali și al câmpurilor de iasomie de pe domeniul Les Fontaines Parfumées. Iar pentru a păstra intactă moștenirea brandului, Jacques Cavallier-Belletrud a lucrat cu materii prime și arome iconice, cu scopul de a le reinterpreta într-un stil inconfundabil.

Noua colecție de parfumuri creionează șapte povești intime și senzuale, făurind unele dintre cele mai poetice călătorii pe tărâmul metaforic al miresmelor. Astfel, de la aerul fresh al Rose des Vents  la aroma amețitoare a Turbulences, de la extazul primei nopți de vară cu Dans la Peau la imersiunea conștientă în natură cu Apogée, de la dezvăluirea de sine a Contre Moi la o explorare a unei părți mai întunecate cu Matière Noire și, nu în ultimul rând, explozia simțurilor cu Mille Feux, colecția de șapte parfumuri semnată Louis Vuitton schițează o călătorie a emoțiilor și a trăirilor intense.

Inspirat de libertatea pe care ți-o oferă nemărginita mare și de prospețimea brizei, Rose des Vents ne transpune în mijlocul unui câmp de trandafiri. Parfumierul a reușit însă să transforme nota clasică, dulceagă, specifică rozelor, într-una fresh care ne duce cu gândul la o dimineață însorită de vară. În contrast, Turbulences captează mireasma seducătoare și intensă a tuberozelor. Maestrul parfumier al casei Louis Vuitton a petrecut luni întregi reconstruind amintirea pe care i-a lăsat-o plimbarea prin grădina lui din Grasse, într-o zi de august.

Dans la Peau reprezintă o combinație unică între aroma de piele naturală, iasomia din Grasse și cea din China, alături de mireasma inconfundabilă a narciselor, ce evocă arome puternice de tutun. Veritabila simfonie, ce-ți taie respirația, este întregită de notele de mosc și de acordurile delicate de magnolie.

În continuare, pentru a ilustra prospețimea munților pe care i-a explorat în călătoria sa, Jacques Cavallier-Belletrud a transpus senzația imensității naturii prin parfumul Apogée. Acesta armonizează într-un buchet olfactiv flori precum lăcrămioarele, magnolia, iasomia și trandafirii, dând naștere unei arome care învăluie pielea într-o dantelă diafană din petale de flori.

Inspirat de deșertul fierbinte, Contre Moi trezește spiritul aventurier și pasiunea a doi îndrăgostiți, prin notele intense de vanilie și orhidee. Aroma de lichior de pere îmbinată armonios cu moscul, cocosul și cu notele vibrante de ambră provoacă simțurile și conferă parfumului un puternic caracter erotic.

Matière Noire reprezintă un omagiu adus măreției cosmosului, prin explorarea aromelor de patchouli mixate cu acorduri lemnoase. Senzația de plutire în spațiu este dată de contrastul dintre narcise și iasomie, vibrația florală fiind oferită de extracția de dioxid de carbon din trandafiri, procedeu specific brandului.

Precum o rază a aurorei boreale, Mille Feux evocă strălucirea de neuitat a unei nopți la Cercul Polar. Parfumul este înnobilat de arome precum irisul, șofranul, zmeura dulce, împreună cu osmanthus, o floare albă cu note de caisă.

Această gamă de parfumuri exclusiviste vă va purta prin cele mai exotice destinații, răsfățându-vă simțurile. Parfumurile sunt disponibile în sticle de 100 și 200 mililitri, care pot fi reumplute la magazinele Louis Vuitton. De asemenea, pentru colecționari există și sticluțe de 10 mililitri, depozitate în iconicul cufăr marca Louis Vuitton, lansat în anii `20.