Cel mai eficient Bentley produs vreodată, Flying Spur Hybrid, a fost lansat în România

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 09-06-2022

în: Auto

Noul Flying Spur Hybrid – al doilea Grand Tourer electrificat din gama de modele Bentley, după Bentayga Hybrid – a fost lansat și în România. Modelul este certificat drept cel mai eficient și mai economic Bentley de până acum. Cu certificarea WLTP și omologarea de tip, Flying Spur Hybrid înregistrează o valoare medie de emisii de CO2 de doar 75 g/km.

„Bentley a făcut, în ultima vreme, schimbări importante, urmându-și strategia Beyond 100, aducând marca într-o eră nouă, atât prin tehnologie, cât și prin strategie comercială și comunicare. Și în România, Bentley București vinde, de la an la an, tot mai multe limuzine provenind din Crewe, iar interesul pentru modelele hibride este tot mai mare și la noi”, spune Alin Tapalagă, CEO Porsche Inter Auto România.

Noul Flying Spur aduce hibridizarea la un nou nivel, fără a compromite luxul sau performanța: combinația dintre motorul V6 pe benzină de 2,9 litri și motorul electric de ultimă generație, oferă 544 CP și 750 Nm de cuplu – un plus de 95 CP în comparație cu Bentayga Hybrid. Noul Flying Spur devine astfel cel mai eficient Bentley, având capacitatea de a parcurge peste 800 km atunci când este alimentat complet. Cu performanțe impresionante, modelul ajunge de la zero la 100 km / h în doar 4,3 secunde, iar noul sistem de propulsie realizează o reducere semnificativă a consumului de combustibil, comparativ cu varianta Flying Spur V8.

Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de 18,0 kWh (putere utilă) și poate fi încărcat la 100% în doar două ore și jumătate (în funcție de echipamentele disponibile în diversele regiuni).

Interior de un lux desăvârșit

O combinație perfectă între materiale de lux și inovație tehnologică: asta oferă noul model hibrid Flying Spur clienților care îi trec „pragul”. Aceștia pot alege dintr-o selecție de cincisprezece culori de piele (cinci standard și zece opționale) și opt furnire diferite pentru a crea o configurație individuală. Cusăturile și emblemele pot fi, de asemenea, specificate în culori de aceeași nuanță sau contrastante, la fel și opțiunea de finisare a spătarelor scaunelor – care amintește de modelul Flying Spur original din anii 1950.

Clienții își pot personaliza vehiculul și mai mult, alegând din gama suplimentară extinsă de vopsea de peste 60 de culori exterioare, inclusiv Mulliner și comenzi speciale.

„Avem deja două comenzi din România pentru acest model, iar cota de exemplare alocată țării noastre va fi ajustată în funcție de cerere. Deja avem discuții pentru încă două exemplare. Timpul de așteptare pentru livrarea modelelor specificate va fi de aproximativ 7-8 luni, astfel că vom putea vedea pe străzile din România primul model hibrid Flying Spur de la începutul anului viitor”, mai spune CEO-ul Porsche Inter Auto România.

Bentley a livrat anul trecut 45 de exemplare clienților români, din toate gamele de modele.

„De altfel, aceste performanțe locale nu au trecut neobservate. În luna aprilie, la Conferința Globală a Retailerilor mărcii, Bentley București a primit trofeul pentru cele mai bune servicii after sales, remarcându-se între sute de organizații similare din întreaga lume. Asemenea recunoașteri ne dau încredere că strategiile noastre locale reușesc să satisfacă exigențele clienților acestei mărci și, desigur, ne obligă să menținem nivelul de performanță an de an”, adaugă Alin Tapalagă.

Prin strategia sa Beyond 100, Bentley își urmărește obiectivul de a deveni o organizație complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și cea mai importantă companie de mobilitate de lux durabilă din lume. Până în 2024, toată gama de modele Bentley va fi disponibilă cu o opțiune hibridă, înainte de lansarea primului Bentley Battery Electric Vehicle (BEV) în 2025, compania urmând să aibă un portofoliu de modele exclusiv BEV până în 2030.