Racing MIMI în luna mai – tot mai rapid şi primele puncte în clasamentul open în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 01-06-2022

în: Auto

Racing MIMI a încheiat o lună mai încărcată de evenimente şi competiţii. A reluat proiectul de artă pe acoperiş într-un proiect nou alături de Galeria Galateca în cadrul Creative Sustainability Week, cu obiectivul de a promova tinerii artişti, şi a fost alături de studenţii de la Politehnică în cadrul Poli Auto Fest.

 

Luna mai a venit cu un calendar competiţional plin, alături de partenerii proiectului – UniCredit Leasing, Renovatio e-charge şi Michelin. În Campionatul Naţional de Super Rally, Racing MIMI a venit la prima etapă de la Mangalia (13-14 mai) din postura de singura maşină electrică în concurs. Rolul de pilot i-a aparţinut lui Ciprian Lupu, singurul pilot tetraplegic din motorsportul românesc, o inspiraţie pentru întreaga echipă MIMI.

 

În competiţiile de Viteză în Coastă, la Cheile Grădiştei (8 mai) şi Măgherani (21 mai), Andrei Barbu a revenit la comenzi. Atât la Cheile Grădiştei, cât şi la Mangalia, MIMI a concurat şi anul trecut – o ocazie excelentă pentru a analiza evoluţia de performanţă. Faţă de ambele competiţii, MIMI a înregistrat timpi mai buni cu aproximativ 1,5 secunde pe km şi a arătat potenţial suplimentar de îmbunătăţire.

 

În cursa de viteză coastă de la Măgherani, în contextul unei grile foarte scurte care a punctat  în clasamentul Open, MIMI a avut şansa unei performanţe istorice şi a obţinut primele puncte în clasamentul general, cu poziţia a opta, într-o luptă foarte strânsă la aproximativ cinci secunde de locul al cincilea. Limitările unei funcţionări la limită cu bateria descărcată în ultima probă de concurs au afectat a doua manşă de concurs cu cel puţin trei secunde şi au privat MIMI de o performanţă şi mai bună. Remarcabil este şi faptul că echipa a ales să testeze mai departe pneurile de stradă Michelin Cup 2 Connect şi să nu alerge pe pneurile Michelin Sport de competiţie.

 

Artă şi motorsport. Sustenabile.

Primul MINI Electric de curse din lume redevine suport pentru lucrările de artă. De această dată, Bogdan Cazacincu a pictat live acoperişul modelului timp de două zile, în faţa Galeriei Galateca, ca parte a evenimentului Creative Sustainability Week care deschide o colaborare cu scopul de a promova tineri artişti.

 

Lucrarea „Quiet” (Linişte) este, în contrast cu numele, plină de energie şi culoare. În prim-plan se distinge o frunză verde stilizată, ca o evocare a unei jungle plină de viaţă. Un fulger albastru traversează lucrarea. Acesta este un element distinctiv al artei lui Bogdan, care se regăseşte tatuat şi pe mâna lui dreaptă. „De fapt, natura devine sinonimă cu liniştea. Dar este şi o putere de neoprit. Puterea sa este de fapt nelimitată: este capabilă să creeze cele mai minunate lucruri, în acelaşi timp este capabilă să le ia pentru totdeauna. Văd natura ca o sursă primară de inspiraţie pentru mine, dar şi pentru omenire.”

 

Bogdan Cazacincu, un tânăr artist, absolvent UNARTE, Facultate de Artă Murală, are deja în portofoliu expoziţii personale sau prezenţe în diferite manifestări de anvergură precum Expoziţie Personală „Artmalgam” (Urban Collectors), „Unde eşti, copilărie…” (The art of living gall, Festivalul Stradă de c’arte Galateca), „14+11″ (Muzeul de artă din Constanţa), „STARt” (Go art projects), Fusion Arts, Art Factory (Uzinele Faur), DIPLOMĂ (Palatul Ştirbei), MKP / Art On Site şi Art Safari. Exprimarea artistică pe care o caută, presupune o căutare interioară, unde haosul are tărâmul lui. Prin această căutare, încearcă să-l aducă la suprafaţă sub diferite forme abstractizate, prin efecte de clarobscur şi diversitate cromatică.

https://www.instagram.com/cazacincubogdan

https://www.facebook.com/cazacincu.bogdan

 

Partenerii care susţin MIMI EVO

Ca în orice proiect sportiv, partenerii sunt un element esenţial în susţinerea poveştii MIMI. MIMI EVO marchează o nouă etapă a parteneriatului tradiţional dintre BMW Group România (BMW Financial Services şi MINI Financial Services) şi UniCredit Leasing, în calitate de finanţator de top pe piaţa din România, o colaborare care se aliniază obiectivelor comune privind sustenabilitatea şi implicarea în promovarea motorsportului. Recent, UniCredit Leasing a lansat pe piaţa locală GoGreen, o nouă alternativă de finanţare care are ca scop, prin structură şi preţ, încurajarea achiziţiei de autovehicule cu impact redus asupra mediului, susţinând astfel şi creşterea segmentului maşinilor eco în parcul auto naţional. De asemenea, anul acesta compania sărbătoreşte al şaselea an de existenţă a echipei UniCredit Leasing Motorsport, un parteneriat prin care compania îşi reafirmă susţinerea unor valori împărtăşite precum performanţa, curajul şi determinarea de a fi cei mai buni.

 

Mai departe, Renovatio e-charge, cea mai mare reţea de staţii de încărcare din România, va asigura energia MIMI la competiţii, în timp ce Michelin „va încălţa” maşina cu o gamă variată de pneuri – de la soluţii sport de stradă până la gama Michelin Motorsport.

 

Engage Engineering, un atelier care pregăteşte automobile de curse deosebit de competitive în România, şi-a asumat pregătirea MIMI. Echipa vine cu o experienţă deosebit de bogată, formată în echipa BlueStreamline de Formula Student a Universităţii Transilvania Braşov şi apoi prin pregătirea unor automobile de competiţie excepţionale, cum ar fi maşina campioană în Campionatul de Coastă 2020 sau campioana Romanian Endurance Series 2021.

 

Andrei Barbu, după ce a fost la comenzile MIMI la prima competiţie oficială din istorie, devine pilotul principal şi va fi prezent pentru întreg sezonul 2022 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Ciprian Lupu este un membru drag al familiei MIMI şi va continua participările în Super Rally, într-un proiect cu partenerul comun Michelin. Sunt planificate şi curse în Campionatul Naţional de Super Rally şi Women Rally.