Trendurile în decorațiuni pentru 2019: Primele impresii

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 07-05-2019

în: Art & Design

La prima vedere, schimbările de stil nu sunt majore față de finalul anului trecut, multe dintre elementele deja propuse de noi cititorilor LUXURY în articolele anterioare menținându-și prezența în viețile și casele noastre: metale, forme organice sau prețiozitate prin intermediul materialelor folosite. Iată acum câteva propuneri din partea celor de la Maison et Objet, recunoscuți ca autoritate internațională în domeniu, fapt ce ne confirmă că vom primi recomandări de producători și produse de cea mai înaltă calitate.

Forme și obiecte rotunde
Brabbu – Design Forces este un nume cu care v-ați familiarizat deja, fiind un brand de design care propune curajos un stil de viață intens, alert, caracterizat de putere, forță și caracter în stilul urban contemporan. Colecțiile actuale includ numeroase propuneri de produse cu forme rotunde, acestea purtând nume sugestive: Mecca Center Table, Koi Dining Table, Soleil Wall Light sau Essex Armchair. Nu evitați curbele – ele sunt pe cât de frumoase, pe atât de interesante!

Metale în mixaj
Este rândul altui brand de sub umbrela producătorului Covet House să ofere produse cu suflet, dar mai ales cu… exterior metalic. Boca do Lobo depune de fiecare dată un efort susținut pentru crearea unor piese deosebite, inspirate de meșteșugurile și manufacturile portugheze. Mult mai important, cei care le produc propriu-zis iubesc acest lucru, iar asta se reflectă în fiecare fibră a obiectelor create. Spre deosebire de tendințele trecute, care includeau neapărat aurul roz și cuprul, noile trenduri, respectiv cele ale metalelor „în stare naturală”, sunt creditate să rămână în casele noastre mai mult decât un sezon! Compania Boca do Lobo își dă măsura talentului prin piese precum Once Upon a Time și Lapiaz Console.

Un alt producător consacrat, Maison Valentina, vă propune cel mai sofisticat mobilier de baie creat în ultimul timp, oferind soluții de tip high-end. Acestea integrează cele mai calitative materiale, combinate cu tehnici inovatoare de montare, design modern și o calitate garantată a fi „supremă” de către producător.

Cum metalul s-a dovedit a fi o tendință serioasă în ultimii ani, și cei de la Luxxu vin cu o ofertă demnă de toată atenția: piese fără vârstă, de o eleganță rafinată la maximum. Obiectele de iluminat, în special, ne introduc într-o poveste a luxului, clasică, dar cu o perspectivă modernă.

Organic și natural
Teracotă, perle, aur, pene, cărbune, marmură sau lemn. Tot atâtea posibilități oferite de producătorul Essential Home. Inspirate de modele istorice din anii 1930 și 1960, aceste linii moderne au fost aduse în actualitate prin imprimarea unor influențe contemporane. Brandul promite eleganță și lux prin intermediul acestor produse diferite, intime și comode, reintroducând materialele prețioase în și mai prețiosul nostru cămin.

Caracter animalier
Ce ar fi o cameră cu personalitate fără un covor în concordanță cu restul interiorului? Cei de la Rug’Society, de asemenea o companie portugheză, transformă covoarele în adevărate opere de artă. Pentru anul 2019, cuvântul de bază este „eclectic”. Producătorul comunică emoții prin fiecare design realizat, întregul proces creativ având un scop final bine definit: încadrarea în noile tendințe.

Confort, căldură și… blană
Visele copiilor au prins viață prin producătorul Circu, al cărui concept a vizat, încă de la început, crearea unei lumi imaginare, plină de fantezie și de magie. Ineditele și îndrăgitele piese sunt confecționate în Portugalia de artiști consacrați, cu cele mai prețioase materiale, și respectă cele mai înalte standarde în ceea ce privește un mobilier de calitate.

Galerie Foto