Topul celor mai luxoase hoteluri din Japonia în timpul sezonului Sakura

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 14-05-2024

în: Travel

Japonia

Primăvara, în Japonia, cireșii înfloresc pentru aproximativ două săptămâni, timp în care natura pune în scenă un adevărat spectacol ce devine o atracție care nu trebuie ratată. Sezonul Sakura, cunoscut și sub numele de Hanami, are o istorie bogată și tradiții valoroase în Țara Soarelui Răsare, care datează din timpuri străvechi.

Această sărbătoare anuală marchează frumusețea efemeră a florilor de cireș, în special a soiului Somei Yoshino. Din punct de vedere istoric, Hanami, care înseamnă „privitul florilor”, datează din perioada Nara (710-794), când aristocrații admirau florile de cireș și compuneau poezii sub splendoarea lor eterică. De-a lungul secolelor, practica a evoluat pentru a include picnicuri și festivități sub copacii înfloriți. Florile, simbolizând natura trecătoare a vieții, au devenit o metaforă culturală pentru existența scurtă și vibrantă a samurailor. Astăzi, Hanami este o tradiție larg răspândită, familiile și prietenii adunându-se în parcuri pentru picnicuri, muzică și dans. Sosirea sezonului Sakura este așteptată cu nerăbdare și unește comunitățile în aprecierea spectacolului delicat, dar uluitor al naturii.

Dacă plănuiești o vacanță în Japonia în această perioadă, există o mulțime de modalități prin care te poți bucura de frumusețea cireșilor înfloriți. Experiențele tradiționale includ plimbarea pe Calea Filozofului, care trece prin districtul Higashiyama din Kyoto, frumos conservat, până la călătoria cu Sagano Romantic Train, care trece printr-un tunel de arbori Sakura de-a lungul râului Hozugawa, între Arashiyama și Kameoka, la est de oraș.

Pentru o alternativă mai modernă, Muzeul Unko din Tokyo găzduiește o expoziție specială de emoji în timpul Festivalului Sakura, în vreme ce arta digitală inspirată de Școala de pictură Kano și proiectată la Castelul Nijo-jo din Kyoto, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, de către colectivul de artă NAKED va face posibilă observarea florilor de cireș după lăsarea întunericului. Hotelurile de top din Tokyo, Kyoto și alte localități se pregătesc, de asemenea, pentru sezonul Sakura, cu sejururi tematice, cocktailuri speciale și tratamente Spa. Vă prezentăm, în cele ce urmează, câteva dintre cele mai bune locuri de luat în considerare.

Japonia

Hotelul Four Seasons Tokyo

Cu vedere panoramică la Grădinile Palatului Imperial și la Muntele Fuji în zilele senine, Four Seasons Hotel Tokyo at Otemachi oferă una dintre cele mai bune cazări din oraș, iar experiențele sale tematice garantează un nivel superlativ de imersiune în Sakura. Oaspeții pot admira florile de cireș din cameră cu pachetul Blossoms in My Room și se pot îndrepta spre barul elegant VIRTÙ, amenajat ca un club de noapte, pentru a savura cocktailul special Someiyoshino, preparat cu lichior de flori de cireș, sake, citrice și shochu de orez premium. La THE SPA, tratamentul Sakura Purity Enhancement promite să revitalizeze simțurile cu o baie terapeutică pentru picioare, un masaj facial și un masaj corporal complet, folosind ulei parfumat Sakura, rocă vulcanică bazică, piatră de jad și cristale de cuarț roz.

Japonia

Hotelul Park Hyatt Tokyo

Park Hyatt Tokyo este un hotel cunoscut, deoarece a constituit decorul pentru cel de-al doilea film al Sofiei Coppola, „Lost in Translation”, cu Bill Murray și Scarlett Johansson. Hotelul afișează o eleganță atrăgătoare, discretă și un farmec caracteristic anilor ’90. Situat între etajele 39 și 52 ale turnului Shinjuku Park Tower, proiectat de Kenzo Tange, Park Hyatt Tokyo oferă o vedere de 360 de grade asupra orașului și permite admirarea faimosului munte Fuji în depărtare. În interior, hotelul are un decor clasic contemporan, cu accente de lemn. Cele 177 de camere ale sale se mândresc cu un design mid-century cu tonuri de negru, maro, gri sau crem și cu priveliști uimitoare asupra orașului.

HOSHINOYA Fuji

Una dintre cele mai impresionante experiențe de glamping din Japonia, HOSHINOYA Fuji se situează pe dealul de lângă lacul Kawaguchi, la poalele Muntelui Fuji, unde oaspeții pot explora locuri renumite pentru cireșii înfloriți, în excursii de dimineață cu canoea și plimbări cu bicicleta după-amiaza. Un alt loc excelent pentru a admira cireșii este de-a lungul traseului de promenadă de pe malul nordic al lacului, unde are loc, de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri dedicate florilor de cireș din Japonia. Cu comercianți care vând produse alimentare, băuturi și obiecte de artizanat locale – și având ca fundal priveliștile spectaculoase ale Muntelui Fuji –, Festivalul Fuji-Kawaguchiko Sakura din acest an va avea loc lângă Muzeul Pădurii Muzicale Kawaguchiko, în perioada 30 martie – 14 aprilie.

Hotelul Four Seasons Kyoto

Pachetul Hanami Suite de la Four Seasons Hotel Kyoto oferă o experiență Sakura cu adevărat captivantă, care nu numai că le permite oaspeților să se bucure de priveliștea florilor de cireș de la un balcon privat din apartamentul lor de la primul etaj, dar include și acces special la o curte privată cu vedere la cireșii înfloriți din grădina iazului cu o vechime de 800 de ani. O cutie cadou cu dulciuri Sakura, o sticlă de șampanie și ceaiul Sakura de după-amiază servit în apartament sunt alte avantaje ale pachetului. Oaspeții care nu beneficiază de pachete pot comanda același ceai Sakura Afternoon Tea la salonul ambiental Fuju, pot degusta cocktailuri de sezon la The Lounge & Bar și se pot bucura de acces la locuri spectaculoase de observare a florilor de cireș la 15 minute de hotel, în jurul fostei capitale din Japonia, inclusiv în grădinile templului Chishakuin.

Japonia

Hotelul Aman Kyoto

Situat în inima unei grădini secrete înconjurate de 32 de hectare de pădure, în nord-vestul orașului Kyoto, Aman Kyoto este un elogiu adus spiritului vechii capitale din Japonia și este strâns legat de tradițiile culturale și istorice ale orașului. Designul hotelului pune accentul pe legătura cu exteriorul, fiecare parte a clădirii – fie că este vorba de restaurantul Living Pavilion, de bazinele onsen ale Spa-ului sau de cele 26 de apartamente cu paleta lor de culori discrete – oferind priveliști asupra împrejurimilor pline de verdeață.

Hotelul St. Regis Osaka

St. Regis Osaka este situat de-a lungul Midosuji, așa-numitul Champs Elysées din Osaka, și este înconjurat de o serie de repere emblematice, printre care Universal Studios Japan sau Acvariul Kaiyukan din Osaka, aflându-se la doar zece minute de mers cu mașina de Castelul Osaka. Deși St. Regis Osaka este un hotel în stil occidental, acesta aduce un omagiu culturii japoneze, atât prin spațiile comune, cât și prin cele 160 de camere ale sale sau frumoasa grădină Zen. În camerele și suitele hotelului, oaspeții vor regăsi o atmosferă primitoare, cu tapet floral, mobilier contemporan, corpuri de iluminat art deco și vederi uimitoare ale orașului grație ferestrelor din podea până în tavan.