Top 10 Flower Destinations in the World

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 22-05-2019

în: Lifestyle

Știm că primăvara ne induce un sentiment de fericire și nu există o modalitate mai potrivită de a savura acest anotimp decât de a petrece timpul în aer liber și a ne bucura de înflorirea naturii. Indiferent dacă dorești să te cufunzi într-o mare de culoare în renumitele câmpuri de lalele olandeze, să afli cât mai multe despre speciile de plante din grădini botanice îndepărtate sau să participi la un festival italian dedicat florilor, următoarele destinații sunt un „must-see” atunci când vine vorba de a admira splendoarea florilor de primăvară.

Lisse, Olanda
Peste șapte milioane de lalele și alte flori viu colorate umplu răzoarele frumos sculptate ale faimoaselor grădini Keukenhof din Lisse. Grădinile sunt deschise doar câteva săptămâni pe an şi oferă un veritabil spectacol floral. Un colț de paradis de o frumusețe greu de descris în cuvinte, Parcul Keukenhof este cea mai mare grădină cu flori naturale din Europa. Te poți așeza pe o bancă, oricând în această plimbare minunată, să admiri peisajul, ciripitul păsărelelor, sunetul apei, în parc fiind amenajat un lac, dar și iazuri, pârâiașe, izvoare susurătoare ce îți amintesc de zone montane liniștite și păduri umbroase.

Boquete, Panama
Orașul Boquete și împrejurimile lui tropicale exuberante merită vizitate pe tot parcursul anului, însă festivalul anual de flori, din perioada 11-21 ianuarie, nu trebuie nicicum ratat de pasionații de floră. Pe malurile râului Boquete, maeștrii grădinari amenajează un decor incredibil din mii de flori asortate, punctul culminant fiind o colecție colorată formată din cele mai prețioase plante exotice din lume.

Spello, Italia
Vechiul oraș italian Spello este o grădină în sine. Ghivece cu flori și vrejuri prelungi împodobesc zidurile rozalii din piatră, obloanele și porțile de lemn ale clădirilor. De asemenea, în fiecare an, în data de 18 iunie, se organizează o ceremonie, străzile orașului fiind acoperite cu mozaicuri florale, create ca parte a unui concurs cu diferite teme. Petalele de margarete, crizanteme și trandafiri sunt expuse într-un mod inedit, creând un efect spectaculos.

Holambra, Brazilia
Cu un nume reprezentând acronimul pentru „Holland America Brazil”, Holambra este o fostă colonie olandeză situată în statul Sao Paulo, Brazilia. Rămânând fidelă moștenirii sale olandeze, Holambra este cunoscută în prezent drept cel mai mare producător de flori și plante ornamentale din America Latină. Orașul găzduiește, totodată, cea mai mare expoziție de primăvară din America de Sud, Expoflora, impresionantă prin noutățile în materie de floricultură pe care le prezintă.

Medellín, Columbia
În luna august a fiecărui an, în Medellín, fermierii regionali se întrec în a construi exponate florale supradimensionate, cunoscute sub numele de „silleteros”. Buchetele debordante sunt apoi montate pe suporturi de lemn și purtate pe străzi, pe un fundal de aplauze frenetice și muzică live, în cadrul festivalului Feria de las Flores.

Cape Floral Kingdom, Africa de Sud
Desemnat de UNESCO drept unul dintre cele mai importante 18 locuri cu biodiversitate remarcabilă de pe întreg globul, Cape Floral Kingdom este de multă vreme un punct de atracție pentru botaniști, dar și pentru fotografi pasionați de natură. La sfârșitul verii, Parcul Național Namaqua devine un tărâm de basm, unde câmpurile spectaculoase acoperite de flori sălbatice pot fi admirate în cursul unor drumeții și trasee off-road.

Provence, Franța
Oricine este încântat de mirosul proaspăt și relaxant al fermecătoarei lavande. Aceasta este folosită încă din timpuri străvechi pentru băi calmante, în cosmetică, în parfumerie sau la decorarea locuinței. Dacă vrei să vezi cu ochii tăi câmpurile nesfârșite de lavandă, îți recomandăm să vizitezi pitoreasca regiune Provence, din sud-estul Franței.

Furano, Japonia
Deși câmpurile de lavandă din Furano nu sunt prea diferite de cele din Provence, cadrul natural este unul cu adevărat deosebit. Muntele Tokachi formează un fundal impresionant, iar când lavanda înflorește, în iulie, creează o atmosferă minunată. Poți vizita o fermă locală pentru a te bucura de o întindere aparent infinită de lavandă, dar și de abundența de maci, crini și floarea-soarelui, totul în timp ce te delectezi cu o înghețată proaspătă de lavandă.

Insula Jeju, Coreea de Sud
Plantațiile de ceai și covorul multicolor de flori îți taie respirația când pășești pe Insula Jeju din Coreea de Sud. I se mai spune şi „Insula zeilor” și este singurul loc din lume care deține trei certificări UNESCO: rezervaţie a biosferei, loc inclus în patrimoniul mondial şi geoparc mondial. Insula Jeju a fost aleasă drept una dintre cele șapte noi minuni ale naturii, de către New 7 Wonders Foundation din Elveția.

South Island, Noua Zeelandă
Noua Zeelandă este o veritabilă grădină naturală, iar cele mai frumoase flori pot fi găsite în South Island. Aici, pe timp de vară, varietatea de culori a câmpiilor îți va deschide drumul spre cărările de munte, iar lupinul în floare va transforma zona lacului Tekapo într-un teatru violet în aer liber.