Alira Flamma – pasiune îmbuteliată

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-03-2017

în: Lifestyle

Se spune că omul sfințește locul, însă, uneori, locul este deja hărăzit cu tot ce-i trebuie. Când omul găsește un astfel de pământ, nu mai rămâne nimic de făcut, decât să aibă grijă de el. Cu dragoste, cu pasiune și atenție la detalii, cu gândul la viitor și la recolta ce va răsări. Un asemenea loc este cel din care își trag seva vinurile Alira, un ținut în care soarele Dobrogei și Dunărea Veche fac cea mai bună alianță pentru cultivarea viței de vie. Aici, tradiția vinului este mai veche decât limba română.

Tot aici, renașterea viei a avut loc acum un deceniu, atunci când celebrul enolog francez Marc Dworkin a simțit forța și complexitatea pe care le pot dărui vinului strugurii locului. Împreună cu omul de afaceri și pasionatul de vin Dr. Karl Heinz Hauptmann, Marc a decis să dea o nouă imagine vinului românesc și terenurilor, pe atunci sterpe, de la Aliman. Scopul? Realizarea unor vinuri inspirate de filosofia bordoleză, însă cu respect pentru amprenta locală.

Crama este „boutique” (cramă de mici dimensiuni, cu vinuri în ediție limitată) și se întinde pe doar 80 hectare. Activitatea Alira este îndreptată spre crearea unor vinuri deosebite, îmbinând tehnologiile moderne cu procedeele tradiționale, precum culesul manual și selecționarea atentă a strugurilor. Pe lângă toate acestea, popularitatea vinurilor Alira a trecut granița României și chiar a continentului. Crama este mândră să ducă mai departe brandul de țară și să facă cunoscute vinurile românești în toată lumea… pentru că singurul lucru pe care îl iubim mai mult decât vinul românesc, este vinul bun românesc.

„Flamma”, în latina veche, este pasiunea arzătoare din sufletele celor care iubesc ceea ce fac, ceea ce văd, ceea ce simt sau ceea ce gustă. Rezonând în fiecare zi, în vie sau în cramă, cu aceste pasiuni, Alira a căutat să încorporeze toate înțelesurile într-o colecție nouă și expresivă. Așa a apărut Alira Flamma, o gamă pentru toate sufletele arzătoare, reușind să exprime dragostea pentru viile de la Aliman și Rașova printr-o serie de vinuri complexe, care pot satisface cele mai exigente gusturi.

Alira Flamma este seva pasiunii cu care oamenii lucrează via pentru a avea rezultate excelente, toamnă de toamnă. Este bucuria pe care o simte enologul când își gustă creația direct din tanc sau din butoi și știe că a fost un an bun. Alira Flamma este satisfacția pe care o simte consumatorul prin fiecare sticlă deschisă, prin fiecare pahar turnat, prin fiecare picătură de vin gustată. Printr-o colecție de patru vinuri diferite, gama Alira Flamma conține câte un vin pentru fiecare personalitate.

Alira Flamma Sauvignon Blanc – un Sauvignon Blanc exotic, proaspăt, echilibrat de o aciditate ce va aduce prospețime zilelor însorite.

Alira Flamma Rose – pasiunea vie pentru frumos. Acest joie de vivre îmbuteliat este un rose strălucitor, realizat în stil Provence, cu dragoste paternă, de către enologul francez Marc Dworkin. Cu arome ce duc spre ananas, piersici și pepene galben, o mineralitate plăcută și o senzație de prospețime nesfârșită, Alira Flamma Rose este vinul pentru cei cu sufletul zburdalnic.

Alira Flamma Roșu Savuros – are un profil aromatic intens, iar pentru a obține un vin cu adevărat nobil, dar totuși proaspăt, cupajul a fost parțial maturat, timp de trei luni, în baricuri de stejar franțuzesc. Alira Flamma Roșu Savuros a obținut medalie de aur la Premiile de Excelență Vinul.ro 2015.

Alira Flamma Roșu Baricat – perfect pentru iubitorii de senzații gustative puternice, pline de caracter, cu un final mătăsos. Pentru a obține maximum de potențial, soiurile au fost maturate separat, timp de zece luni, în baricuri de stejar franțuzesc. Alira Flamma Roșu Baricat a obținut medalii de aur la Premiile de Excelență Vinul.ro 2015 și International Wine Contest Bucharest 2016.

www.alira.ro

Galerie Foto