Președintele Biden a purtat un ceas Omega Seamaster în timpul lansării planului American Families. Vezi cât costă

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 07-05-2021

în: It happenedWatches

Ca un adevărat iubitor de ceasuri, președintele Joe Biden știe că situațiile speciale necesită ceasuri diferite. Așa că, atunci când a venit momentul să lanseze noua sa propunere de infrastructură în Virginia, s-a adresat încrederii sale Omega Seamaster.

Subevaluatul ceas elvețian este ceea ce a purtat acesta în timp ce vorbea cu locuitorii Old Dominion despre planul său pentru familii americane de 1,8 trilioane de dolari, luni după-amiază. Ceasul este departe de a fi cea mai orbitoare piesă din colecția sa, dar este una spre care s-a orientat în trecut, când a trebuit să facă lucrurile.

Este posibil ca Seamaster să nu fie la fel de iconic ca Speedmaster Bazat pe o fotografie postată de scriitorul de ceasuri Nick Gould, se pare că ceasul lui Biden este un Seamaster Diver 300M Ref. 2531.80.00. Această versiune, care nu mai este în producție, are o carcasă din oțel inoxidabil de 41 mm, acoperită cu o ramă albastră și un cristal de safir bombat, rezistent la zgârieturi, deasupra cadranului său albastru elegant. Este alimentat de mișcarea mecanică cu înfășurare automată Calibre 1120 a ceasornicarului, care are o rezervă de putere de aproximativ 44 de ore și este rezistentă la apă până la 300 de metri. Completează pachetul o brățară din oțel cu cinci verigi care îi conferă un aspect clasic.

Nu ar trebui să fie o surpriză să vezi un președinte american purtând un Omega. John F. Kennedy a purtat un ultra subțire de aur de 18 karate până la inaugurarea sa în 1961. În ultimele decenii, președinții s-au îndepărtat de brand, optând în schimb pentru branduri puțin mai pline de farmec, dar Biden pare să schimbe cursul cu Seamaster-ul său, care poate fi obținut în prezent cu sub 4.000 de dolari.

Desigur, Biden știe, de asemenea, că sunt momente când este necesar un ceas mai elegant. Pentru prima zi în funcție, s-a prezentat la muncă îmbrăcat cu un Rolex Datejust. Ziua diferită, ceas diferit.

Sursa: President Biden Wore His Trusted Omega Seamaster During His Pitch for the American Families Plan