Designing the Mind: Range Rover

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 09-05-2024

în: AutoWWW

Range Rover

Filosofia omului modern presupune atingerea vârfului potențialului nostru, iar în acest sens există o nouă filosofie existențială care se numește „Designing the Mind”. Dacă ne putem reprograma mintea, am putea realiza perfecțiunea, întâlnită, de altfel, în designul și performanțele tehnice ale modelului Range Rover. Vom încerca, în cele ce urmează, să realizăm o paralelă între acest nou curent de gândire și bunăstarea mentală creată de un automobil de lux, confortabil și performant precum Range Rover.

„Designing the Mind” este o școală de gândire modernă de autodezvoltare și educație a înțelepciunii axată pe extinderea potențialului uman dincolo de normă. DTM creează produse, programe și cărți concepute pentru a cataliza creșterea psihologică. Noul Range Rover vine cu opțiuni avansate de motorizare, oferind noi niveluri de performanță, eficiență și rafinament. Există un hibrid electric plug-in cu gamă extinsă (PHEV) pentru conducerea integrală electrică, cu zero emisii de eșapament, precum și opțiuni de motorizare pe benzină și diesel.

„În trecut, noi, oamenii, am învățat să controlăm lumea din afara noastră, dar aveam foarte puțin control asupra lumii din interiorul nostru”, spune Yuval Noah Harari. Atunci când alegem un Range Rover, avem controlul absolut în interiorul mașinii, dar și în exterior, exceptând, bineînțeles, influențele exterioare, pe care le putem controla prin reacțiile rapide și precise ale acestui automobil fenomen.

Range Rover

De ce să alegem un Range Rover?

Opțiunea indiscutabilă a elitelor potente și a celebrităților pe o perioadă care se întinde pe zeci de ani în trecut, SUV-ul simbol își răsfață și azi pasagerii și șoferul ca o mașină de lux veritabilă, dar nu neglijează nici capacitățile off-road, care au creat în primul rând legenda. Rar putem vorbi de o asemenea versatilitate, de la companionul perfect, spre covorul roșu, până la partenerul ideal pentru orice evadare într-o natură de multe ori dezlănțuită, haotică și ostilă. Este o descoperire de ultimă oră întoarcerea și conectarea la natură a omului modern, revenirea la un trai simplu, iar termenul care descrie această practică este „re-wilding”. O alegere de mentalitate a celor puternici – așa cum este și Range Rover.

Toate modelele sunt dotate cu tracțiune integrală, suspensie pneumatică reglabilă și o gardă la sol mai mult decât suficientă, adică de-a dreptul competitivă. Puteți alege între sistemele de propulsie cu șase cilindri în linie, hibride plug-in și V-8. De asemenea, puteți înzestra modelul propriu de Range Rover cu tot felul de caracteristici de lux, inclusiv scaune cu masaj în ambele rânduri, scaune tip fotoliu în spate, mese cu tăvi pentru scaunele din spate, cu acționare electrică și un frigider pentru băuturi. Indiferent de versiunea pe care o alegeți, veți plăti un preț de șase cifre, ceea ce înseamnă că Range Rover costă automat mai mult decât versiunile entry-level ale rivalilor, fie ei americani sau europeni. Dar tocmai această extravaganță evidentă îi atrage pe cumpărătorii conștienți de importanța tuturor caracteristicilor (a se citi „performanțe”) specifice unui Range Rover. Să ne bucurăm plenar de un Range Rover este ca și cum ne-am bucura pe deplin de mintea și de corpul nostru deopotrivă, fără opreliști sau limitări.

Range Rover

Lux modern seren

Ce este nou pentru 2024? Încă din toamna anului trecut, adică de la începutul celei de-a cincea generații Range Rover, Land Rover a modificat gama de propulsoare pentru 2024. P440e-hibrid plug-in a fost înlocuit cu un P550e mai puternic, care produce 542 de cai-putere. Modelele P400 și P530 nu văd modificări în ceea ce privește puterea nominală, dar modelul SV cu specificații superioare este acum propulsat de un motor V-8 de 606 cai-putere, care poartă numele P615.

Și dacă am vorbit de corp, trebuie să vorbim acum și de mental. Land Rover a introdus un nou serviciu de personalizare denumit SV Bespoke, care oferă clienților mai multe oportunități de personalizare atunci când își construiesc Range Rover-ul visat. Pentru a atrage atenția asupra programului său SV Bespoke, Land Rover a dezvăluit un model Carmel Edition ultra-exclusiv în timpul evenimentului Monterey Car Week 2023 din California. Ediția specială, în valoare de 371.475 de dolari, pe piața americană, prezintă nuanțe exclusiviste precum Cream Ash Burr și ornamente interioare din ceramică albă, tapițerie din piele în două nuanțe, perne special brodate și roți unice de 23 de inchi, cu inserții albe. Rezultatul este unul spectaculos și vor fi realizate doar șapte autovehicule din această serie limitată.

Revenind la serviciul SV Bespoke, acesta este disponibil pe modelele Autobiography și SV, în timp ce o suită de îmbunătățiri din gamă mențin statutul Range Rover de cel mai dorit SUV de lux din lume. Range Rover este SUV-ul de lux original și a condus prin puterea exemplului de mai bine de 50 de ani, combinând confortul senin și calmul cu capacitatea de cucerire. Este un mediu care deschide pur și simplu spațiul conținut pentru bunăstarea mentală a celor care probează această experiență de lux. Putem compara confortul dintr-un Range Rover cu activități precum yoga, Spa, masaj, meditație sau chiar reverii care ne deschid noi orizonturi. De data aceasta, perfect palpabile și reale.

„Range Rover este sinonim cu exclusivitatea și luxul. Acum, cu noul serviciu exclusivist de personalizare SV Bespoke, îi invităm pe clienții noștri cei mai exigenți să devină creatorii vehiculului lor cu adevărat unic – alegând finisajele pe care le doresc și fiind ghidați de echipa noastră de proiectare. Îmbinând personalizarea îmbunătățită cu rafinamentul fără egal și capacitatea de neegalat, Range Rover continuă să ofere cea mai bună versiune a luxului modern”, declară Geraldine Ingham, director general, Range Rover.

Range Rover

Tehnologie integrată pentru o experiență de lux supremă

Interiorul luxos al Range Rover combină acum conectivitatea fără efort și tehnologia mai intuitivă ca niciodată cu cea mai recentă generație de infotainment Pivi Pro. Oferă o interfață clară și intuitivă, permițând clienților să controleze funcțiile-cheie ale vehiculului prin intermediul elegantului ecran tactil plutitor de sticlă de 13,1 inchi.

Noile bare laterale cu comenzi glisante ușor de utilizat pentru controlul volumului și al climei oferă o operare imediată și precisă pentru funcțiile-cheie directe, indiferent de ecranul de meniu afișat, iar aproximativ 80% din sarcini pot fi efectuate din două atingeri ale ecranului de pornire. Feedbackul haptic oferă un nivel suplimentar de tactilitate și comunicare cu utilizatorul.

Sistemele integrate de control vocal Amazon Alexa AI4 și Land Rover îi ajută pe șoferi să rămână cu ochii pe șosea în timp ce efectuează modificări în mediul cabinei. Capacitatea avansată de software Over The Air asigură că Range Rover este mereu la zi cu cel mai recent software, permițând vehiculului și caracteristicilor sale să se îmbunătățească odată cu trecerea timpului.

Experiența Range Rover este una completă și exhaustivă, pe care o trăim cu tot corpul, dar și cu toată mintea noastră, într-un echilibru perfect dintre hardware și software, dintre trăire și simțire, dintre senzații și sentimente. Rezultatul este o bunăstare mentală desăvârșită.