Bentley Bentayga S 2022, o versiune SUV sportivă

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 02-06-2021

în: Auto

Bentley a extins gama Bentayga prin introducerea unei versiuni mai sportive a SUV-ului de lux. Noul Bentayga S este situat între versiunea obișnuită și modelul Speed ​​mai puternic, care este alimentat de un motor W12 și se laudă cu o viteză maximă de 180 mph.

foto via @luxurylaunches.com

Producătorul britanic de automobile de lux declară că modelul S a fost creat pentru a răspunde nevoilor unui „număr mare de clienți care se bucură de performanțele dinamice ale Bentayga lor pe șosea”. Începând cu elementele de stil distincte care îl diferențiază de restul gamei, modelul Bentayga S vine cu o serie de îmbunătățiri vizuale care includ oglinzi negre ale ușii și praguri laterale vopsite în negru, împreună cu faruri și stopuri colorate. În plus, are și un spoiler mai mare în spate și țevi de evacuare ovale divizate. Bentley a creat, de asemenea, un nou design de roți de 22 inci pentru Bentayga S.

foto via @luxurylaunches.com

Propulsând varianta sportivă S este familiarul V8 twin-turbo de 4.0 litri, care se găsește și în V8 Bentayga obișnuit. Ieșirea este, de asemenea, neschimbată la 542 CP și cuplul de 568 lb-ft. În loc să introducă mai multă putere în SUV-ul de lux, Bentley a modificat alte componente pentru a-l face o mașină de viteză mai bună. Punctul culminant al modelului S este ceva numit sistemul Bentley Dynamic Ride, care are o tehnologie activă antiruliu pentru a-i oferi „agilitatea unei mașini sport și confortul unui grand tourer de lux”.

foto via @luxurylaunches.com

Suspensia pneumatică a fost, de asemenea, rigidizată cu 15% împreună cu un sistem de vectorizare a cuplului recalibrat. Bentley spune că Bentayga va face sprintul de 0-60 mph în 4,4 secunde. Prețul SUA al modelului Bentley Bentayga S din 2022 nu a fost încă anunțat, dar zvonurile sugerează că acesta va avea un preț de pornire de 220.000 de dolari.

foto via @luxurylaunches.com

Sursa: The 2022 Bentley Bentayga S is a 180mph luxury SUV with sports-car-like handling