Cea mai scumpă înghețată din lume să găsește în Japonia

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 23-05-2023

în: News

Cea mai scumpă înghețată

Înghețata cu trufe albe de la brandul japonez Cellato a obținut statutul de cea mai scumpă înghețată din lume după ce a doborât Guinness World Records cu aroma „Byakuya”. La fel de exotice precum și numele sunt ingredientele acestei înghețate al cărei preț ajunge la 6.700 de dolari per cupă.

Deliciul conține trufe albe cultivate în Alba, Italia, o delicatesă care costă aproximativ 6.905 de dolari per kilogram. Alte ingrediente fine includ Parmigiano Reggiano și drojdia de sake care ajută la crearea unui desert echilibrat prin amestecarea aromelor europene cu cele japoneze.

Cea mai scumpă înghețată

Înghețata este acoperită cu trufe albe, așchii de parmigiano și fulgi de aur pentru a adăuga eleganță unei arome deja exclusiviste. Fiecare comandă vine cu o lingură de metal realizată manual de Kazarikanagu Takeuchi, renumit pentru ornamentele complicate realizate pentru templele și altarele japoneze.  

Potrivit oficialilor Guinness, inventatorul înghețatei Byakuya a avut nevoie de peste un an și jumătate pentru aroma perfectă. Un reprezentant Cellato a declarat pentru Guinness World Records că a descris aroma „complexă” ca fiind „bogată” datorită trufelor, cu note de parmigiano „fructat” și drojdie de sake pentru o „experiență gustativă glorioasă”.

Cellato intenționează să lanseze produse cu alte combinații de ingrediente de lux, cum ar fi șampanie și caviar.