Andreea Marin – Emanația frumuseții și grației, ambasadoare Clarins: „Poți trece prin timp frumos, cu ajutoare precum Clarins”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-05-2024

în: Beauty

Andreea Marin

Cu un zâmbet cald și o lumină în ochi care reflectă o viață dedicată frumuseții interioare și exterioare, Andreea Marin, cunoscută și iubită ca „Zâna Surprizelor”, ne deschide ușa în lumea ei plină de inspirație și eleganță. Un adevărat simbol al frumuseții autentice și al eleganței naturale, ambasadoare a brandului Clarins și mamă devotată, ea îmbină cu grație pasiunea pentru frumusețe cu sensibilitatea și calitatea umană, rămânând mereu o sursă inepuizabilă de inspirație și un model de feminitate și putere pentru orice femeie. În calitate de ambasador național al UNICEF și ambasador Clarins, Andreea Marin își folosește vocea și influența pentru a sprijini inițiative și proiecte care schimbă vieți, fiind un exemplu elocvent al puterii individuale de a face o diferență în lumea noastră.

În lumina Zilei Femeii, ea ne îndeamnă să recunoaștem și să celebrăm frumusețea, forța și sensibilitatea femeilor din jurul nostru, punând accent pe îngrijirea frumuseții pielii și pe faptul că fiecare femeie merită să se simtă iubită și răsfățată. Cu o rutină Clarins meticulos gândită, Andreea Marin își îngrijește tenul și sufletul în fiecare zi și ne dezvăluie cum produsele Clarins au devenit parte integrantă a secretului său pentru o frumusețe radiantă și o piele sănătoasă…

Cine sau ce te inspiră?
E o temă vastă… Cât spațiu avem la dispoziție? (Zâmbește – n.red.) Încerc să vă dau doar câteva exemple. Aș porni de la rădăcini: natura – suntem parte din acest univers fascinant ce înseamnă verdele și albastrul ce ne înconjoară în atâtea forme și nuanțe! Iubesc plantele și varietatea lor; grădinăritul este sursa mea de liniște și îmi pune gândurile în ordine, e ca o meditație ce mă aduce în punctul cel mai bun în care pot fi creativă. Grădina mea cu miresme așa s-a născut, și e un mic colț de rai acum, din dragostea mea pentru verdele crud, pentru culorile și formele florilor, pentru parfumul plantelor aromatice și al fructelor românești și exotice… Apoi, mă inspiră munții – am atins cerul cu mâna la propriu, cu ani în urmă, de pe cel mai înalt vârf al continentului Africa, și a fost o experiență pentru o viață: eram în zona ghețarilor veșnici, pe marginea craterului, după o săptămână de urcuș de la zona cu floră și faună ecuatorială până la stâncile cu căciuli de zăpadă și gheață. Marea, oceanul îmi deschid orizontul și îmi creează cea mai bună premiză de a fi solară, de a deschide aripile imaginației și pofta de a trăi… Mă inspiră însă și oamenii: cei pentru care nu există nu se poate, cei dornici de a încerca mereu noul, de a lăsa ceva valoros în urma lor. Și mă inspiră și cărțile bune, unde îndrăzneala de a clădi câștigă împotriva opreliștilor aflate la tot pasul. Mă inspiră frumusețea sufletelor bune ca pâinea caldă, căci, în lumea în care trăim, a fi om bun este o raritate.

Ce te motivează? De unde vine forța ta interioară?
Prețuiesc viața și ea însăși este motivația mea de a continua, în primul rând. Copilul meu a fost mereu, în momentele grele, mai ales, sursa mea de putere interioară, iubirea necondiționată și căreia nu-i cunosc limitele – pentru fiica mea. Mă motivează iubirea, faptul că lumea în care trăim e mereu surprinzătoare și mai am ceva de descoperit. Dar și durerile ei care mă fac să caut soluții să le topesc, modelând apoi din ce rămâne doar speranțe și bucurii.

Andreea Marin

Poți să împărtășești câteva repere sau realizări personale care ți-au modelat parcursul și te-au determinat să fii femeia care ești astăzi?
Pierderea mamei mele când eram copil; a devenit îngerul meu păzitor și m-a transformat uimitor acel moment din viața mea. Am făcut totul de atunci cu gândul la a onora amintirea ei. Apoi, tata – stâlpul meu de susținere, un exemplu de iubire și forță umană. Mentorii mei – dascăli în școală, meserie sau viață, care m-au făcut să devin un om mai priceput și mai bun. Fiica mea, care m-a făcut să revizuiesc tot ce sunt, să-mi doresc să fiu un om mai puternic și mai bun. Televiziunea mi-a deschis porți de comunicare cu oameni de pretutindeni, pe care nici nu visam să-i cunosc. Lumea largă s-a dovedit a fi a mea, dacă mă dovedeam și eu a fi vrednică de ea. Trebuia doar să îndrăznesc și să comunic cu mintea și inima. Și educația, mai ales cei șapte ani de-acasă – sunt omul de azi pentru că am anumite valori insuflate încă din copilărie, bine înrădăcinate.

Ești femeie, dar ești și mamă. Cum poți găsi echilibrul între timpul tău și timpul alocat fiicei tale?
Cu strădanie, zi de zi. Când faci multe simultan în viață, nu e ușor, dar nici imposibil. Cu iubire, găsești soluții – totul ține de voința ta. Nu e totul perfect, uneori balanța se înclină într-o parte, apoi se echilibrează cu talerul din partea opusă… Echilibrul înseamnă, de fapt, acest balans ca un dans.

De ce activități sau tradiții te bucuri împreună cu fiica ta și care vă întăresc legătura?
Activitățile de care mă bucur împreună cu fiica mea sunt o parte importantă a legăturii noastre și a dezvoltării ei ca persoană. Cântăm la pian împreună, de pildă. Ne plănuim viitorul. Ne bucurăm de timp de relaxare împreună. Povestim câte-n lună și-n stele; povestim, de exemplu, despre importanța frumuseții naturale și interioare. Încerc să îi transmit, prin puterea exemplului, cât de importante sunt sănătatea și starea de bine și cum acestea sunt legate de modul în care ne simțim în interior.  Aceste momente ne ajută să ne conectăm și să ne sprijinim reciproc în călătoria noastră către o viață sănătoasă și fericită. Ne iubim!

Pentru că în această perioadă sărbătorim Ziua Femeii, poți să ne împărtășești gândurile tale despre importanța și rolul femeilor, dar și despre susținerea îngrijirii și frumuseții pielii, ca parte din îngrijirea personală?
De ziua ei, dar și în fiecare clipă, aș vrea ca Măria Sa, Femeia, să poarte coroana imaginară pe care o merită. Ea știe să fie și mamă, și iubită, și gospodină, om bun la toate, cu suflet mare, cu sacrificii pe care ea le simte ca pe o normalitate. Femeia este izvor de dragoste, dăruire, forță, imaginație, de soluții în vremurile grele. Merită a se iubi și a se îngriji și pe sine! Este frumoasă pe dinăuntru, merită tot ce e mai bun pentru a-și proteja și exteriorul. Un rid pe chipul ei? Nu e o dramă și există soluții de a trece prin viață frumos și demn, de a-ți înnobila imperfecțiunile. Pe conturile mele de Instagram și Facebook postez săptămânal despre ritualul meu de îngrijire a tenului și a corpului, cu produsele Clarins, brand al cărui ambasador sunt de aproape un an de zile. Am ales Clarins și pentru că una din cele mai valoroase surse de inspirație pentru produsele create sunt chiar Femeile. Ele poartă frumusețea lumii în ele, iar Clarins le-a ascultat mereu.

Andreea Marin

Clarins pune un accent puternic pe bunăstare (wellbeing). Cum acorzi prioritate îngrijirii personale, în special într-o lume în care ritmul a devenit atât de rapid, și ce sfaturi ai pentru femeile care doresc să acorde mai multă atenție în rutinele lor de frumusețe și îngrijire?
În ultimul an din viața mea am decis să am grijă de mine și să sărbătoresc frumusețea când împlinesc 49 de ani. Și am reușit! S-a schimbat totul în bine datorită acestei decizii personale. Iar Clarins a fost alături de mine pe acest drum. Am învățat să folosesc cu delicatețe produsele sale de îngrijire care-mi fac bine, tenul meu a întinerit și a căpătat o aură, o lumină aparte. Poți trece prin timp frumos, cu ajutoare precum Clarins!

Cum arată rutina ta actuală Clarins?
Am învățat că graba de a rezolva cât mai multe treburi poate suporta și câteva minute în plus dimineața și seara, pe care le dedic acum îngrijirii tenului meu. Dimineața încep, pe chipul curat, cu Double Serum pentru zona ochilor, apoi aplic serumul pentru întreaga față. Double Serum are efect puternic de a reduce semnele pe care trecerea timpului le lasă pe chipul nostru, riduri și linii fine, tenul căpătând un aspect sănătos și întinerit. Apoi aplic și crema de zi potrivită nevoilor mele, Extra-Firming, pentru hidratare, fermitate și luminozitate. Masez fața ușor, îmi ia un minut, dar e o senzație tare plăcută, benefică. Seara, după demachiere, las crema de noapte să aibă grijă de chipul meu până în zori. Am grijă și de gât și decolteu cu Extra-Firming Cou & Décolleté; aplic produsele cu un masaj ușor și eficient. Folosesc și produse de machiaj gândite bine de Clarins, delicate și care au grijă de tenul meu. Tinted Oleo-Serum s-a alăturat de curând în rutina mea de machiaj – este fond de ten cu textură de ser, cu acoperire discretă, aspect natural și cu efect de îngrijire a tenului, ca un produs de skincare. Ingredientele atent alese în tot ce înseamnă cosmetica la Clarins sunt minunate.

Care sunt Top 3 produse Clarins pe care le-ai face cadou fiicei tale și celei mai bune prietene?
O alegere dificilă! (Zâmbește – n.red.) Cu siguranță, Double Serum și Double Serum Eye, ele sunt baza pentru orice rutină antiîmbătrânire. Cu cele 21 de extracte active de plante, pielea devine hidratată și întinerită. Este un pas obligatoriu în rutina de zi cu zi. Apoi aș continua cu Extra-Firming, care este crema potrivită nevoilor mele, la 40+, ea oferă hidratare și regenerare. Dar e bine să știți că există combinații ademenitoare la Clarins pentru fiecare etapă de vârstă. Și nu în ultimul rând, Lip Comfort Oil, o combinație fără compromisuri între funcțiile de îngrijire și machiaj. Buzele primesc nutriție și protecție intense, dar și o strălucire seducătoare.

Clarins este un brand care sprijină, la rândul său, diverse inițiative sociale și de mediu. Poți împărtăși cu noi câteva proiecte sau inițiative care rezonează cu tine, ținând cont de rolul tău de ambasador național UNICEF? 
Voi crede mereu că sprijinirea tinerilor și a educației lor va face lumea un loc mai bun. Colaborarea dintre Mary’s Meals și Clarins este încă unul dintre motivele pentru care iubesc brandul. Mary’s Meals este o organizație independentă care luptă împotriva foametei, a malnutriției și a lipsei de școlarizare a copiilor din întreaga lume. Alimentația și educația sunt, pentru mine, nevoi esențiale care merg mână în mână. Mesele școlare nu contribuie doar la reducerea foametei copiilor. Mâncarea din școli încurajează, de asemenea, bunăstarea pe termen lung, îi ajută pe copii să învețe, să crească și să se pregătească pentru viitorul lor. În 2011, Clarins a lansat primele sale inițiative de combatere a malnutriției copiilor. De atunci, sprijinul lor a dus la distribuirea a peste 41 de milioane de mese școlare celor mai defavorizați. 2024 reprezintă o nouă piatră de hotar deoarece Clarins a devenit primul partener comercial global care sprijină Mary’s Meals, iar această colaborare ne va implica și pe noi, în calitate de consumatori.