Una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Dubai își va deschide porțile către public. Cum arată aceasta

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 01-04-2021

în: Art & DesignNews

Dubai adaugă încă un nume pe lista sa de minuni imobiliare uimitoare. Vorbim despre mult-premiatul „Muzeul viitorului”. Situat alături de linia de tren suspendată a Emiratului, la mică distanță de Burj Khalifa, clădirea în formă de tor este cu adevărat un spectacol și merită să fie văzută.

foto via @luxurylaunches.com

Formând un inel în jurul unui gol care reprezintă cunoștințe necunoscute, forma dinamică a muzeului întruchipează viziunea guvernului Dubai asupra viitorului. Are o estetică futuristă a oțelului și se întinde pe 30.000 de metri pătrați.

Clădirea înaltă de 77 de metri are o caligrafie arabă iluminată (a unei poezii scrise de domnitorul Dubaiului) care este alcătuită din 1.024 de piese artificiale. Nu conține stâlpi în interior și este alimentată de 4.000 de megawați de energie electrică solară.

foto via @luxurylaunches.com

Conducătorul Dubaiului Șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a spus: „Muzeul Viitorului este o icoană arhitecturală globală care arată că miracolele umane sunt posibile. Va juca un rol esențial în eforturile noastre de a modela un viitor mai bun. ”  „Căutăm întotdeauna să depășim limitele excelenței și leadershipului”, a adăugat acesta. Creat cu scopul de a face una dintre „cele mai avansate clădiri din lume”, „Muzeul Viitorului va deschide, în curând, ușile către public.

Sursa: With a facade made up of 1024 robot made pieces and calligraphy shaped windows – Take a look at Dubai’s Museum of the future which is also one of the most advanced buildings in the world