Sfaturi de skincare la început de primăvară, de la AClinique

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 13-04-2020

în: Beauty

aclinique

A venit primăvara și, odată cu ea, „renaște” și tenul nostru. În sezonul cald trebuie să avem o atenție sporită la protejarea pielii cu creme cu factor de protecție solară, la praf și la orice factor din mediul înconjurător, întrucât petrecem mai mult timp în aer liber. Cu sfaturi despre îngrijirea tenului, despre tratamentele unice folosite în clinica AClinique, dar și despre ce înseamnă o femeie frumoasă, am discutat cu Dr. Anca Cobzariu, medic specialist în dermatologie și owner al clinicii. 

Ce înseamnă frumusețea pentru femeia anului 2020?
O femeie frumoasă este, în primul rând, o femeie sănătoasă, care se respectă și are grijă de ea. Femeia frumoasă a anului 2020 este feminină, atrăgătoare, are încredere în propriile forțe, este inteligentă, eficientă și caută echilibrul în viața profesională și familială. Femeia modernă are acces la noile metode de înfrumusețare și la intervențiile care pot șterge micile imperfecțiuni.

Ce tratamente noi, unice aduceți pe piață?
Dacă ne referim la tratamentele cu care ne răsfățăm pielea, recomand pentru hidratare mai multe variante de măști pe care le aleg în funcție de tipul și nevoile tenului fiecărei paciente. Avem măști cu acid hialuronic, cu vitamine, antioxidanți, iar pentru un maximum de răsfăț, vă sfătuiesc să alegeți măștile cu aur și argint pe care le aplic pentru a conferi tenului luminozitate și o hidratare excepțională. Aceste măști se găsesc în clinica mea, în exclusivitate în România și vă asigur că tenul cu care veți pleca după tratament va fi hidratat, mai luminos și cu un vizibil aspect întinerit.

Care este cel mai iubit tratament în cabinetul dumneavoastră?
Atunci când rezultatul este cel așteptat, toate tratamentele pot fi catalogate drept reușite. Am văzut multe zâmbete, de exemplu, după un tratament complex de skin detox, care cuprinde curățarea cu ultrasunete, hidropeeling-ul pe bază de oxigen hiperbaric și microdermoabraziunea cu particule de diamant, care presupune îndepărtarea unui strat superficial de piele, cu scop de regenerare cutanată.

Care sunt tendințele în 2020, în materie de estetică?
Firele bioresorbabile de lifting reprezintă alternativa perfectă a lifting-ului chirurgical. Astfel, pentru pacientele care își doresc să se reîntoarcă la activitățile zilnice imediat după procedură, aceasta este soluția perfectă. Rămân în tendințe și anul acesta injectarea cu acid hialuronic, toxina botulinică și tratamentele cu microneedling. Injectarea cu acid hialuronic se utilizează pentru augmentarea pomeților, reconturarea mandibulei, remodelarea nasului, umplerea cearcănelor sau pentru volumizarea buzelor. Sunt încântată când pacienții mei înțeleg că nu
putem exagera, că este sănătos să păstrăm expresivitatea și naturalețea chipului nostru. Microneedling-ul se folosește cu scopul de a genera noi fibre de colagen și elastină, având efect antiaging. De asemenea, este foarte eficient în tratarea acneei, a cicatricilor post-acneice, post-varicelă sau a vergeturilor.

Care a fost cazul cel mai complicat tratat de dumneavoastră?
Fiecare pacient este diferit, iar atenția medicului este importantă în orice situație. Putem să vorbim despre un caz grav și despre satisfacția aplicării unui tratament care a dat rezultate și pacientul s-a însănătoșit, dar cred că medicul are datoria de a se apleca asupra fiecărei probleme și de a încerca să o rezolve, indiferent de gravitate. Toți pacienții sunt importanți. Am mai spus asta, complicat mi se pare
atunci când am de-a face cu pacienți străini, oameni care vin de foarte departe, căutând tratament și își pun toată încrederea în medicina românească. E o presiune suplimentară, fiindcă îmi doresc să se știe că în țara noastră avem medici foarte buni și servicii medicale de calitate.

Care sunt cele mai la modă proceduri non-invazive?
O procedură non-invazivă și cu rezultate spectaculoase în ceea ce privește hidratarea pielii este Oxigenoterapia. Pe lângă faptul că este foarte relaxantă, conferă tenului o luminozitate aparte.

Cum vă vedeți peste zece ani?
Peste un deceniu sunt convinsă că voi avea la îndemână tehnologii noi, pentru a trata și mai rapid probleme dermatologice și estetice cu care pacienții mei se confruntă. Un medic bun se pregătește continuu, așa că mă văd călătorind și participând la congrese și specializări.

Urmează perioada de primăvară, ce recomandări aveți pentru doamnele care vor să rămână tinere și frumoase?
Din punctul meu de vedere, cuvintele cheie pentru o piele frumoasă și sănătoasă sunt hidratare și protecție solară. De la cantitatea de apă pe care o bem zilnic, până la măștile pentru hidratare, toate detaliile sunt importante, dar folosirea cremelor cu factor de protecție solară este obligatorie.

În perioada estivală, care sunt primele trei lucruri de care ar trebui să ținem cont înainte de expunerea la soare?
Înainte de expunerea la soare, este important să faceți o vizită medicului dermatolog. Eu recomand, de două ori pe an, o scanare dermatoscopică digitală, cu aparatul numit FotoFinder. În doar patru minute, realizăm o hartă a tuturor alunițelor și putem preveni ulterioare neplăceri. Numărul cazurilor de cancer cutanat este în creștere, chiar și în rândul tinerilor, așa că este bine să prevenim. Nu durează mult, este nedureroasă și neinvazivă, iar ceea ce e foarte important – ne poate face să depistăm melanomul malign într-un stadiu incipient, în care să poată fi tratat.

Trăim într-o eră a sedentarismului și a stresului. Ce recomandări aveți pentru doamele care petrec cel mai mult timp la serviciu?
Stresul, poluarea, orele îndelungate petrecute în fața calculatoarelor, în spații închise și nearisite corespunzător sunt, pe termen lung, dăunătoare pielii. Singura mea recomandare pentru a rămâne frumoase este să găsiți timp să faceți o vizită la medicul dermatolog. Numai acesta vă poate face o evaluare corectă și vă poate spune ce e de îmbunătățit, în funcție de tipul de ten și de nevoile acestuia. Sănătatea pielii este foarte importantă pentru buna funcționare a întregului organism.