Michelle Jou se alătură Castrol în calitate de CEO, după pensionarea lui Mandhir Singh

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 11-04-2022

în: Auto

bp a anunțat că Mandhir Singh, director executiv Castrol, se va pensiona la finalul lunii septembrie 2022.

După o carieră de 32 de ani în cadrul bp și peste 20 de ani la Castrol, Mandhir lasă o moștenire semnificativă, precum și o platformă puternică pentru dezvoltarea viitoare a Castrol.

Mandhir va preda ștafeta dnei Michelle Jou, care aduce o vastă expertiză comercială strategică, cu peste 25 de ani de experiență în vânzări, marketing, lanțuri de aprovizionare și management executiv în industria chimică. Michelle se va alătura pe 11 aprilie 2022.

Cea mai recentă funcție deținută de Michelle a fost cea de președinte global al diviziei Policarbonați din cadrul Covestro, una dintre cele mai importante fabrici de polimeri din lume, care deservește industria mobilității, electronică și electrică. Sub conducerea dnei Michelle, divizia a devenit lider global și un partener de încredere al multor producători OEM la nivel mondial.

Emma Delaney, EVP Customers & Products, bp a declarat: „Sub conducerea lui Mandhir, Castrol a stabilit o strategie clară de dezvoltare și sustenabilitate care va permite afacerii să joace un rol cheie în tranziția bp către o companie integrată din sectorul energetic. Mă bucur foarte mult că Michelle se alătură bp și va construi pe platforma puternică, deja stabilită, pentru a stimula dezvoltarea Castrol în continuare.” Michelle aduce o experiență vastă în implementarea strategiei, centrarea pe client și lanțul de aprovizionare.

Michelle Jou a comentat: „Mă pasionează sustenabilitatea. La Covestro, am stabilit prima colaborare în buclă închisă cu parteneri din China și am introdus pe piața germană primii policarbonați neutri din punct de vedere al amprentei de carbon din industrie. Aștept cu nerăbdare să-mi aduc contribuția la promovarea agendei de sustenabilitate a Castrol prin strategia noastră PATH360 și la satisfacerea nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri”.

Castrol este parte a afacerii Convenience & Mobility a bp, unul dintre cei trei piloni strategici ai bp pentru tranziția către o companie integrată din sectorul energetic.

Castrol, unul dintre cei mai importanți producători de lubrifianți din lume, se mândrește cu o moștenire frumoasă în ceea ce privește inovațiile și pionieratul. Pasiunea noastră pentru performanță, combinată cu o filozofie de muncă în parteneriat, a permis companiei Castrol să creeze lubrifianți și unsori care au fost folosite pentru multe premiere tehnologice rutiere, aeriene, maritime și spațiale, de peste 100 de ani.

Astăzi, Castrol contribuie la stimularea durabilității cu noua noastră strategie care stabilește obiectivele pentru 2030 care vizează reducerea deșeurilor, a emisiilor de carbon și îmbunătățirea vieții. Consultați www.castrol.com/info/castrolpath360 pentru mai multe informații.

Castrol face parte din BP Group și servește clienți și consumatori din sectoarele auto, maritim, industrial și energetic. Produsele noastre de marcă sunt recunoscute la nivel global pentru inovație și performanță superioară, datorită angajamentului nostru privind calitatea premium și tehnologia de vârf.

Castrol își propune să-și dezvolte activitatea prin extinderea pe piețele în creștere, extinderea ofertelor de servicii și întreținere de marcă Castrol la nivel global și prin asigurarea pe piață de oferte de top în materie de lichide pentru autovehicule electrice. Doi din trei dintre cei mai mari producători auto din lume folosesc lichide Castrol ON pentru autovehicule electrice*.

Obiectivul bp este de a reimagina energia pentru oameni și planeta noastră. Are ambiția de a deveni o companie cu emisii nete zero până în anul 2050 sau mai devreme și de a ajuta lumea să ajungă la emisii nete zero și de a dezvolta o strategie pentru a îndeplini acest deziderat. Pentru mai multe informații, vizitați pagina de internet bp.com.

*Pe baza datelor LMCA pentru 20 dintre cei mai importanți producători de echipamente originale (vânzări de autovehicule noi) în 2019. Folosire ca primă umplere de către producătorii de echipamente originale.

Mandhir Singh

  • Mandhir s-a alăturat bp în 1989, după ce a absolvit Universitatea Leeds, obținând un doctorat în chimie. Și-a petrecut primii ani ai carierei în cadrul bp într-o varietate de funcții din domeniul vânzărilor și marketingului, înainte de a se muta la Dubai ca manager de strategie pentru Orientul Mijlociu și subcontinentul indian.
  • Mandhir s-a alăturat companiei Castrol în urmă cu peste 20 de ani, în Singapore, unde a condus integrarea lubrifianților bp și Castrol în întreaga regiune, înainte de a deveni director regional de resurse umane pentru Asia Pacific. Mandhir a deținut mai multe funcții de conducere în domeniul strategiei și a fost promovat la funcția de vicepreședinte regional Europa și Africa înainte de a veni în fruntea Castrol în calitate de Chief Operating Officer în 2015.

 

Michelle Jou

  • După ce a obținut diploma de master în management în Franța, Michelle și-a început cariera în Hong Kong, la Elf Atochem.
  • Ulterior, s-a alăturat Bayer Material Science (acum Covestro – una dintre cele mai importante companii de fabricare a polimerilor din lume) la Shanghai și apoi s-a mutat în Germania în 2016. Michelle a ocupat o varietate de funcții de conducere la nivel național, regional și global.
  • Cel mai recent, Michelle a deținut funcția de președinte global al diviziei Policarbonați din cadrul Covestro, fiind prima asiatică și prima femeie care a ocupat această funcție la Covestro.