Louis Vuitton Tambour Curve GMT Flying Tourbillon este noul ceas al brand-ului

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 12-04-2021

în: NewsWatches

Deși cuvântul curbă este în nume, Louis Vuitton Tambour Curve GMT Flying Tourbillon este mai mult de atât. Este o dovadă a prestigiului și credibilității La Fabrique du Temps Louis Vuitton că este de așteptat doar ceasornicarea înaltă în stiluri contemporane, iar curba tamburului Louis Vuitton GMT Flying Tourbillon din 2021 nu dezamăgește. GMT Flying Tourbillon adaugă un nou capitol la Flying Tourbillon Poincon de Geneva lansat anul trecut. Mecanismul GMT permite afișarea unui al doilea fus orar, iar acest lucru adaugă un nivel de funcționalitate dinamică ceasului. Pe cadranul GMT Flying Tourbillon, puteți vedea ambele mecanisme de-a lungul aceleiași axe, după cum reiese din imagini.

foto via @luxuo.com

Setarea celui de-al doilea fus orar, de multe ori o problemă inutilă, este simplificată în acest stil de execuție, permițând setarea timpului în trepte de o oră, atât înainte, cât și înapoi. Acesta este un avantaj deosebit pentru călători și unul cheie pentru o companie precum Louis Vuitton, care are o tradiție atât de puternică în afaceri de călătorii. Ne amintim cu drag de modelul Louis Vuitton Worldtimer de acum câțiva ani. Veți observa că în GMT Flying Tourbillon, există două elemente grafice V mobile. Una este podul turbillonului zburător, iar cealaltă este indicatorul GMT. Acesta este ceea ce adaugă acea componentă dinamică la descrierea pe care am folosit-o mai sus.

foto via @luxuo.com

Cadranul are multă acțiune, iar Louis Vuitton a profitat de construcția carcasei Tambour pentru a o transforma într-un fel de etapă horologică. Cadranul este, de asemenea, parțial ajurat, cu forme și detalii care ies din ferestrele gravate.  Acum Louis Vuitton Tambour Curve GMT Flying Tourbillon este un ceas mare la 46 mm și 13,15 mm grosime, dar este oferit în titan grad 5, astfel încât să nu fie foarte greu. Această versiune este, de asemenea, decorată cu 22 de diamante tăiate în baghetă pentru marcajele orare.

Sursa: Louis Vuitton Tambour Curve GMT Flying Tourbillon Premieres